tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Halloumia grillistä

Ulkona on käytännössä katsoen jo kesä (mitä nyt lunta on joka paikassa eivätkä puutkaan vielä pahemmin viherrä), mistä syystä mekin olemme pikkuhiljaa käynnistelemässä grillauskauttamme. Ensimmäinen oma grillausvalintani tälle vuodelle oli (kenenkäs muun kuin) Ainsley Harriottin resepti nimeltään Marinated Halloumi Cheese with Tang! Tang! Dressing (löytyy kirjasta nimeltä Ainsley's Ultimate Barbecue Bible). Valinta osui sikäli nappiin, että tämä ruoka oli ylivoimaisesti kaikkein parasta mitä olen syönyt kuukausiin.

Kuvat eivät ehkä tee sapuskalle tarpeeksi oikeutta, mutta kun tuota haarukoi rapeakuorisen patongin kanssa, niin johan vain osasi olla hyvää. (Ruuan maistuvuuteen mahtoi vaikuttaa osaltaan myös ihanan keväinen ilma sekä edellisenä yönä valmiiksi nykerretty rasittava työprojekti, mistä syystä allekirjoittaneen mieli oli kaiken kaikkiaan varsin hilpeä. Lisäksi sapuska sisälsi tomaattia.) Mutta jos nyt menisin vaikka itse asiaan ja esittelisin ohjeesta tekemäni sovelletun suomennoksen:
Marinated Halloumi Cheese with Tang! Tang! Dressing (neljälle)

750 g halloumia, leikattuna reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi
2 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tang! Tang! -dressingiin tarvitaan:
5 rkl neitsytoliiviöljyä
4 luumutomaattia (kuori, poista siemet ja viipaloi)
4 kevätsipulia, ohuina viipaleina
1/2 pieni punasipuli, kunnolla hienonnettuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
1,5 rkl balsamietikkaa
1/2 tl murskattuja mustapippureita
50 g Calamata-oliiveja

Sekoita keskenään marinadin öljy, etikka, sitruunamehu, timjami sekä hieman suolaa ja pippuria. Kippaa laakeaan astiaan ja asettele päälle halloumin viipaleet. Kääntele palasia pari kertaa ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön tunteroiseksi.
Sekoita dressingin ainekset keskenään vasta juuri ennen juuston grillaamista. Nosta juustoviipaleet marinadista ja grillaa keskilämmöllä (molemmin puolin) niin pitkään, että paistojälki alkaa vaikuttaa hyvältä (arviolta kolmisen minuuttia). Sekoita loppumarinadi dressingin joukkoon.
Aseta kolme viipaletta juustoa kullekin lautaselle, lusikoi dressingiä päälle ja koristele oliiveilla. Tarjoile vaalean leivän kera.
Halloumi meinasi muuten tarttua jossain määrin kiinni grilliritilään. En tiedä, olisiko kannattanut vetää hieman oliiviöljyä pintaan, niin olisi irronnut paremmin. Halloumin voi kaiketi paistaa myös pannulla. Lisäjuttua halloumista löytyy täältä.

Jotten nyt unohtaisi pekonia kokonaan tästä teemaviikkotiistain postauksesta, niin vanhoista jutuistamme pekonia sisältävät ainakin lihapata burgundilaisittain sekä ihanat pekoni-tomaattileivät. Reseptejä luulisi löytyvän rutkasti myös I Heart Bacon -nimisestä blogista.

4 Comments:

At 25/4/06 21:08, Blogger sea said...

Voi, mä nautin pannulla paistettuu halloumii vkloppuna ja hyvää oli. :)

 
At 25/4/06 21:44, Blogger Rosmariini said...

Voisi kokeilla itsekin pannulla seuraavalla kerralla. Grillissä halloumi (joka oli jo valmiiksi yhdestä kohtaa vähän rikki) meinasi tosiaan hieman hajoilla. Onneksi tuo tomaattimössö oli patongin kanssa yksistäänkin ihan ylihyvää.

 
At 21/9/06 01:18, Anonymous Anonyymi said...

no entäpä seuraava? pöytägrilliin halloumia, jättikatkarapuja ja banaanin puolikkaita? muutama minuutti siellä, tavara lautaselle ja katkarapujen päälle sweet thai chili-kastiketta. on kerta kaikkiaan taivaallisen hyvää. myös helppoa ja eksoottista, joten vieraat saa varmasti tyytyväisiksi.

 
At 21/9/06 17:08, Blogger Rosmariini said...

Kuulostaa todella hyvältä. Kiitos vinkistä!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails