torstaina, helmikuuta 16, 2006

Kupillinen suklaata

Jälkiruokia tulee tehtyä loppujen lopuksi melkoisen harvoin, lähinnä vain silloin, jos on vieraita tai jonkinsorttiset ruokakekkerit meneillään. Kommenttilootan puolella huhuiltiin jokunen aika sitten suklaajälkkäriohjeita, mistä innostuneina pastanjauhajat ottivat ohjelmaansa pienimuotoisen suklaatehtailun.

Aluksi kokeiluun lähtivät pitkään suunnitelmissa olleet Alastoman kokin paluusta löytyvät suklaakupposet, joissa on tumman suklaan ystäville tuhdisti makua. Nämä kannattaa tehdä pikkuruisiin kippoihin, esim. espressomukeihin.
Suklaakupit (4 annosta)
3 dl kermaa
200 g parasta tummaa suklaata
2 suurta munankeltuaista
3 rkl parasta mahdollista brandyä tai konjakkia
20 g voita

Kuumenna kerma paksupohjaisessa kasarissa melkein kiehuvaksi. Ota kasari lämmöltä ja anna jäähtyä minuutti. Paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa suklaakermaan keltuaiset ja brandy. Vatkaa, kunnes seos on aivan tasaista. Anna jäähtyä hiukan ja lisää sitten voi. Sekoita taas.
Kaada suklaa pieniin kuppeihin.
PS. Voi juoksettuu, jos lisäät sen suklaa-kerma-keltuaisseokseen ennen kuin se on jäähtynyt tarpeeksi. Mutta ei hätää. Anna seoksen jäähtyä rauhassa lisää ja vatkaa sitten joukkoon tilkka maitoa. Rakenteesta tulee uudelleen kauniin sileä.

Suklaan joukkoon vatkatusta voista ja kermasta tulee suorastaan syntinen olo, mutta toisaalta valmista tuotosta tulee henkeä kohti ainoastaan pikkuinen kipollinen. Seuraava suklaaresepti on jo etsinnässä, joten jatkamme aiheesta joskus lähitulevaisuudessa.

4 Comments:

At 16/2/06 10:40, Anonymous Anonyymi said...

Oi kiitos. Tätä täytyy kokeilla. Suklaista päivää teille!

 
At 16/2/06 10:58, Blogger Rosmariini said...

Seuraavaksi pitäisikin sitten päättää, kokeilisiko suklaamoussea tummasta suklaasta vaiko maitosuklaasta. Siinäpä vasta pastanjauhajan pulma. :)

 
At 16/2/06 22:17, Blogger ainailona said...

Hui, tämähän vaikuttaa syntisen ihanalta ja on lisäksi taatusti Resurssin makuun. Milläs pelillä tätä sörsseliä vatkataan - käsi vai konhes?

Ja juu, oikein mielellään lisää suklaavinkkejä;)

 
At 17/2/06 11:11, Blogger Rosmariini said...

Sähkövatkaimella minä tuon suhautin. Epäilen, etten olisi käsivoimin saanut yhtä tasaista massaa aikaiseksi.

Meilläkin tumma suklaa (ja suklaa yleensäkin) on enemmän miespuolisen perheenjäsenemme makuun, vaikka minä olen kyllä muuten meistä se innokkaampi herkkusuu. Mutta kyllähän noita suklaajälkkäreitä ihan ilokseen syö itsekin, joten vinkkejä satelee takuulla vastaisuudessakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails