keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Ystävänpäivän ateria

Ystävänpäivän ilta sujui oikein leppoisasti pastakoneen kampea kääntäen. Alkupalana (ja osin jo kokkailujenkin aikana) natusteltiin tuorejuustotäytteisiä chilipaprikoita, sipuleita ja oliiveja, jotka ostettiin valmiina Stockan herkuttelijatiskistä. (Terveisiä vaan Kauralle.)


Raviolit ovat pastanjauhajien perinneruokaa parhaimmillaan. Tällä kertaa ne saivat sisuksiinsa Ricotta-juustoa sekä aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä chutneyta. Vähän kostea yhdistelmä, mutta onneksi pysyivät keitettäessä kasassa. Kastike keiteltiin viinistä, sipulista, voista sekä puntillisesta rucolaa.


Jälkiruokana oli ilman jäätelökonetta tehty helppotekoinen vaniljajäätelö, johon muodostetaan Omar-karkeista makoisia sattumia. Jätski kannattaa syödä melko ripeästi pakasteesta ottamisen jälkeen, koska se tahtoo sulaa kaupan kylmäaltaasta poimittuja paketteja nopeammin. Jos kokkaukseen olisi enemmän aikaa, kannattaisi kenties keitellä vaniljakastike itse. Oikean vaniljatangon sisuksista saisi jäätelöön lisää makua ja näköä (eli niitä ruskeita pisteitä).


Vaniljajäätelö

1 tetra valmista vaniljakastiketta
2 keltuaista
2 rkl tomusokeria
Omar-kermakaramelleja

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi, minkä jälkeen toisessa kulhossa vaahdotetaan vastaavasti keltuaiset ja tomusokeri. Vaahdot yhdistetään, minkä jälkeen seokseen lisätään pilkottuja Omar-karkkeja. Massa laitetaan pakastimeen. Sekoitellaan muutamaan otteeseen jäähtymisen alkuvaiheessa. Annetaan jäähtyä 3–4 tuntia.

6 Comments:

At 17/2/06 00:28, Blogger Mustekala said...

Oletteko kuivanneet itsetehtyä pastaa? Olemme pyöritelleet vielä uudehkoa pastakonettamme silloin tällöin, mutta olen epäillyt kotitekoisen pastan säilyvyyttä.

 
At 17/2/06 10:59, Blogger Rosmariini said...

Just tällä viikolla kuivattiin, kun taikinaa jäi yli noista ravioleista. Aiheesta on jo itse asiassa postauskin valmisteilla. :)

 
At 19/2/06 12:38, Blogger Kaura said...

Kiitos terveisistä! Aloin just teidän vakitilaajiksi (lääh) :-)

 
At 19/2/06 15:29, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa! Täällä pääsee kätevästi oululaisiin tunnelmiin. :)

 
At 5/2/09 12:59, Anonymous Anonyymi said...

1 tetra valmista vaniljakastiketta eli montako desiä/grammaa se on??

 
At 5/2/09 13:14, Blogger Rosmariini said...

Olikohan se nyt kaksi desiä vai vähän enemmän. Pitäisi katsoa minkälaisia purkkeja nykyään on myynnissä (tästäkin ohjeesta on jo näköjään kolme vuotta aikaa, eikä ole ihan äskettäin tullut tehtyä uudestaan).

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails