tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Kokkauskekkerit

Jauhantatiimillämme oli ilo osallistua viikonloppuna kokkauskekkereihin. Vieraassa keittiössä kokkaaminen on yllättävän haastavaa puuhaa, kun jokaista kippoa ja kuppia joutuu etsiskelemään useammastakin kaapista ennen kuin tärppää. Mutta saatiinhan siellä toki valmistakin aikaan. Ja mukavaa, kun oli kerrankin tilaa värkätä kunnolla, ainakin postimerkin kokoiseen kotikeittiöömme verrattuna.

Alkuruuan valmistaminen oli meidän vastuullamme, joten ei siitä sen enempää. Ei vaan - ihan hyvin tekemämme katkarapuleivät periaatteessa onnistuivat, vaikka rapujen kuivatukseen olisi voinut käyttää enemmänkin aikaa. Ohje on Ruokalan reseptiarkistosta (etsitty alkuruokien osiosta nopeasti valmistuvia äyriäis- ja kalaruokia). Tosin syömämiehiä oli sen verran monta, että kaksinkertaistimme ohjeellisen annoksen. Yllä edellisenä päivänä valmistunut harjoituskappale ja alla lopulliset mädillä koristellut tuotokset.

Jokiraputoast (4 annosta)

1 kpl pieni sipuli
1/2 punttia tilliä
200 g jokiravun pyrstöjä
1 dl majoneesia
1/2 sitruunan mehu
valkopippuria myllystä
4 palaa vaaleaa paahtoleipää
nokare voita paistamiseen
1 ruukku herneenversoa
80 g muikun mätiä

Leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi ja hakkaa tilli hienoksi. Kuivaa ravun pyrstöt paperin välissä. Hakkaa kevyesti. Sekoita kaikki aineet ja mausta. Tarkista rapujen ja mädin suolaisuus. Lisää tarvittaessa. Leikkaa paahtoleivistä pyöreitä kiekkoja ja paista kullan ruskeiksi pannulla. Kasaa toast muotin avulla. Koristele herneenversolla ja muikun mädillä.

Muihin sapuskoihin meillä ei olekaan ohjeita, mutta kuvat onnistuttiin näppäämään niistäkin. Pääruokana oli perunaröstejä sekä kalaa kahdella tavalla. Nuo herkulliset kalakääröt on rullattu lohesta sekä siiasta ja kypsytelty sen jälkeen savustuspussissa. Kannattaa kokeilla kotonakin.

Jälkiruokana oli chilillä maustettu suklaapötkö, joka sai lautasella seurakseen viipaloitua hunajamelonia, tai mikä hedelmä tuo ikinä lieneekään. Olin niin keskittynyt omaan suoritukseeni, etten ehtinyt seurailla valmistusprosessia sen kummemmin (kokkaus saattaa olla toisinaan melkoisen totista touhua). No, sen verran ehdin panna merkille, että suklaasapuskan valmistaminen sisälsi melkoisesti vatkaamista. Makoisa päätös mukavalle aterialle.

3 Comments:

At 9/2/06 08:39, Anonymous Nimetön said...

Voi vitsi, luulin tuota suklaapötköä kotitekoiseksi makkaraksi! Alkupalanne olivat tosi cool ;)

 
At 9/2/06 10:33, Blogger Rosmariini said...

Hehee, se kieltämättä kiiltelee jotenkin oudosti tuossa kuvassa. :D

 
At 12/9/06 11:39, Anonymous Nimetön said...

ne rapuset saa eri hvyin kuivattua kun laittaa keittiöpyyhkeen (mieluiten puhtaan) keskelle ja kiertää sitten semmoiseksi nyytiksi pyyhkeen. oikein etevästi tirskuu liiat vedet poies. jonkin ravintelin kokki sen minulle kouluaikoina näytti, kun oli määräys tehdä muutama kilo rapusilppua :D

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails