perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Tomaattipiirakka

Kasviskokkailu jatkui käyttökelpoisen kasvispiirakkareseptin metsästämisellä. Ensimmäisenä täytevaihtoehtona oli pilkotusta sipulista, kevytkermasta, kolmesta kananmunasta, oreganosta sekä raastetusta emmentalista tehtyyn seokseen upotetut tomaattiviipaleet. Plussaa vetävästä ulkonäöstä. Pohja oli sen sijaan hieman liian rasvainen, joten etsiskely jatkuu edelleen.

6 Comments:

At 27/1/06 19:17, Anonymous Anonyymi said...

Aijai. Olispa se suussa, mikä on silmissä.

 
At 27/1/06 19:42, Blogger Rosmariini said...

Tomaatit tekevät mistä tahansa sapuskasta houkuttelevan näköistä. :)

 
At 27/1/06 19:51, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä ja kauniin tummanvihreä täyte syntyy parsakaalista, pinaatista ja fetajuustosta. Mausteeksi sipulia, valkosipulia ja mieleisiä yrttejä, esim. timjami tekee kutaa. Joukkoon jotain valkoista (jopa munamaito käy) ja pinnalle jotain ruskistuvaa kuten raastettua emmentalia. Ahh!

 
At 27/1/06 20:40, Blogger Rosmariini said...

Kuulostaa hyvältä. Mehevyyttä, houkutteleva ulkonäkö + fetajuusto tuo tuohon varmasti mukavasti makua ja meininkiä. Maiskis.

 
At 28/1/06 20:34, Blogger Samuli said...

Rasvaisuudesta tulikin mieleeni: tein tuossa melko hyviä suolaisia muffineja perheen picnic-evääksi. Nekin olivat liian rasvaisia, ja ensi kerralla aion a) vähentää taikinaan tulevan rasvan määrää reilusti ja b) käyttää paperivuokia sen sijaan, että rasvaisin muffinipellin. Anyways, ohje tässä (alkuperäinen on Pirkka-lehdestä, mutta modasin sitä aika raskaalla kädellä).

Eväspalaa

125 g margariinia
2 munaa
1/2 tl suolaa
1 prk kevytkermaviiliä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
paljon silputtua valkosipulia
n. 10 cm pala purjoa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl basilikaa
1 rkl oreganoa
1/2 rkl rosmariinia
vajaa desi juustoraastetta

Paista valkosipuli ja purjosilppu öljytilkassa. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon kananmunat, suola ja kevytkermaviili. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi huolellisesti valutetut, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, sipulit ja mausteet sekä juustoraaste.

Voitele 12-vuokainen muffinipelti tai jaa isot, paperiset muffinivuoat uunipellille. Kaada taikina vuokiin. (Ohjeesta tulee 8 isoa tai 12 pientä muffinia.) Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Maistui erinomaisesti lämpimänä & kylmänä, ja mietin, että jonkin keiton kyytipoikana olisivat varmaan vielä parempia.

 
At 28/1/06 21:26, Blogger Rosmariini said...

Suolaisia muffareita, jänskää. :) Pitääpä testata noita jolloinkin retkievääksi.

Piirakkapohjien liiallinen rasvaisuus on kyllä ikuinen murheenkryyni.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails