lauantaina, tammikuuta 14, 2006

Tavallista tömäkämpi tomaattisoosi

Bloody Mary on ruokaisa ja ravitseva juoma. Niin monenlaisia kuin drinkkejä on kehiteltykin, Bloody Mary on aivan omanlaisensa. Sellerinvartta ei kannata unohtaa. Sen maku sointuu suolaiseen tomaattisuuteen mainiosti.

Bloody Mary (kahdelle)

jääkuutioita
2,5-3,5 dl tomaattimehua
2 annosta (á 4 cl) vodkaa
2 tl sitruunamehua
pari roiskausta worcestershire-kastiketta
pari tippaa tabascoa
suolaa ja vasta jauhettua pippuria maun mukaan (ei kannata kuitenkaan turhaan arastella - Bloody Maryn on syytäkin olla vähän suolainen juoma)
2 sellerinvartta

Lastaa drinkkiravistimeen jääkuutioita (suurin piirtein yksi kolmasosa sen vetoisuudesta). Kaada mukaan tomaattimehu, vodka, sitruunamehu, worcestershire, tabasco, suola ja pippuri. Ravista kunnolla. Kaada kahteen lasiin, tökkää sellerinvarret laseihin ja tarjoile janoisille.

13 Comments:

At 14/1/06 14:53, Blogger Leena said...

Ehkäpä tämä ei ole minun drinkkini sillä en todellakaan pidä sellerin mausta. Vai löytyisikö joku korvaava rehu kyytipojaksi?

 
At 14/1/06 15:07, Anonymous Anonyymi said...

Onko tämä nyt osa sitä teidän kasvisruokadieettiänne? Taidan kohta tulla kylään... ;-)

 
At 14/1/06 15:13, Blogger Rosmariini said...

Hyvä kysymys - mikäs olisikaan samalla lailla drinkkitikkumainen vihannes... :) Ehkä kannattaa jättää koko varsiselleri pois, kun eihän se juoman makuun varsinaisesti vaikuta.

Itse en jostain syystä tykkää tomaattimehusta paljaaltaan juotuna ollenkaan, niin suuri tomaattituotteiden ystävä kuin muuten olenkin. Bloody Maryssä tomaattimehu toimii kuitenkin yllättävän hyvin.

 
At 14/1/06 15:17, Blogger Rosmariini said...

Joo, meillä pastanjauhajilla on hieman omalaatuisempi kasvisruokavalio yhdistettynä tipalliseen tammikuuhun. ;) Tervetuloa kylään vaan!

 
At 14/1/06 18:50, Blogger Pippurimylly said...

Joo, selleri pois vaan reilusti jos ei tykkää. Jos siviilirohkeutta löytyy, niin kannattaa pikkuisen haukata. Sen maku nimittäin natsaa aika kivasti tomaatin kanssa yhteen!

 
At 14/1/06 19:19, Anonymous Anonyymi said...

Täällä päin maailmaa selleri on cocktail-palojen vakiotarjoamistoa. Sellerin varteen levitetään reilu kerros gorgonzolaa ja varret asetetaan sellaisenaan tarjolle. Siitä sitten vain sellerinvarsi toiseen ja viinilasi toiseen käteen.
Olin aika ihmeissäni kun ensimmäisen kerran moisen näin, mutta ei se pöhkömpi makuyhdistelmä ole. Tosin mikä tahansa varmaan menee alas, jos siinä on riittävästi herkullista juustoa päällä :)

 
At 14/1/06 19:31, Blogger Rosmariini said...

En ole gorgonzolan ja sellerin liitosta koskaan kuullutkaan, mutta mehän olemme toki halukkaita testaamaan kaikenlaisia makuyhdistelmiä. Pitäisiköhän joskus yllättää satunnaiset vieraat tarjoamalla juustoisia sellerinvarsia. :)

 
At 15/1/06 01:47, Blogger Anna said...

Brunssi on Amerikassa asumisen paras puoli ja Bloody Mary on Mimosan (n. 3 sormenleveyttä tuorepuristettua appelsiinimehua kuohuviinilasiin, lasi täytetään kuohuviinillä tai shamppanjalla) ohella virallisista virallisin brunssijuoma. Lukuiset valmis-BM-mikserit kuuluvat jokaisen itseäänkunnioittavan ruokakaupan valikoimiin.

Osa ihmisistä pitää tästä makuyhdistelmästä niin kovasti että särpii niitä perverssisti alkoholittomina Virgin Maryina. Monenlaisia BM-versioita on tullut vastaan, ja tuore selleri jakaa ihmisiä sen verran että se on aika ei-pakollinen lisuke.

Yleinen jenkkilasten välipala on muuten maapähkinävoinokare sellerinvarrella. Ei ehkä yhtä sofistikoitunutta kuin gorgonzola, mutta suomalaisia sillä kyllä pystyy yllättämään.

 
At 15/1/06 08:05, Blogger Antti said...

Kiva kuva! Terkut Sydneysta, paluu arkeen on nyt edessa; odottelen konetta kenttaloungessa. Pitaakin menna katsastamaan josko tomaattijuomaa olisi tarjolla.

 
At 15/1/06 13:37, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset Annalle uudesta näkökulmasta Bloody Maryyn. En olisi itse hoksannut yhdistää kyseistä juomaa brunssiin, kun suomalaiseen brunssiperinteeseen kuuluu kai lähinnä kuohujuoman nautiskelu. Bloody Mary on kehitelty ilmeisesti alun perin krapulajuomaksi, joten perinteisesti sitä on kai juotu sitten päivän alkajaisiksi.

Maapähkinävoi yhdistettynä sellerinvarteen kuulostaa melkoisen eksoottiselta. :)

Ja Antille tervetuloa takaisin! Jään kiinnostuneena odottamaan ruoka-aiheisia matkakertomuksia.

 
At 9/11/06 19:32, Anonymous Anonyymi said...

Varsiselleri sopii ERITTÄIN hyvin amerikkalaistyylisesti Blue Cheese -dipin ja Chicken Wingsejen kanssa. Suosittelen. Täällä Suomessa kaipaan sitä herkkua joka päivä ;)

 
At 11/4/07 11:04, Blogger Polkkapossu said...

Bloody maryn huitaisin juuri Portugalin auringon alla ja kuinka pettynyt olinkaan, kun en saanut varsiselleriä. Ei olisi tietysti pitänyt olettaakaan. Ihan kökkö juoma ilman vartta.

 
At 4/7/07 21:08, Anonymous Anonyymi said...

Rouskuttelikos se yks rahamies selleriä siinä Twin Peaksissä..? Mut olihan se outo muutenkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails