perjantaina, tammikuuta 06, 2006

Pastanjauhajien linkkivinkit

Koska kokkailut ja sitä myötä kokkibloggailut ovat jääneet tällä viikolla remppa- sun muiden kiireidemme vuoksi melkoisen vähäisiksi, tarjoilen teille kuitenkin näin loppiaisen ratoksi kauhallisen ruoka-aiheisia linkkivinkkejä.

Ruokatietämystään voi käydä testaamassa Älypäässä, jossa on tätä nykyä kokonaan sapuskalle omistettu tietokilpailunsa:
Mikä on räätikkäputsin tutumpi nimi? Ruoka-tietovisa saa varmasti veden kielelle! Edustettuna Suomi ja ulkomaat koti- ja gourmet-ruoka.
Viinistäkin löytyy oma kilpailunsa, joka on minun hermoilleni hippasen liian vaikea. Ruokaosiossa kuvittelin pystyväni hätyyttelemään hieman suurempiakin pistemääriä, mutta pöh. Testikierroksella kone ilmoitti minun olevan tasoltani makaroninkeittäjä. Mikä oli toisaalta todistettavissakin.

Ruokalehdistä olen suosinut tähän saakka enimmäkseen Glorian ruoka&viiniä, mutta nyt Maku-lehti on lievässä nosteessa sen vuoksi, että monet ruoka-aiheiset googletukseni päätyvät tätä nykyä kyseisen makasiinin kotisivuille. Pitänee joskus hankkia itse lehtikin.

Viinilinkeistä kestosuosikki on luonnollisesti Alkon Ruoka ja juoma, josta muuten löytyy myös mainioita ruokaohjeita sekä vinkkejä esimerkiksi juhlien järjestämiseen. Viiniin erikoistuneita blogejakin löytyy Suomesta muutamia. Minulle läheistä tulikin mainittua jo joskus aikaisemmin. Elokuusta asti toimineessa *Pienessä ViiniBlogissa* on viininmaistelutuloksia jo useammastakin putelista. Blogin punaviinilistauksia johtaa parhaillaan Tokaji Aszú. Pitänee hankkia moista itsellekin, kun kyseinen pullote ei ole meille (tai ainakaan minulle) asti tuttu.

Ruoka-aiheisia keskusteluja käydään useammassakin paikassa. Myös Paakari.netissä, jossa näyttäisi muutenkin olevan ruoka- ja leivontaohjeita joka lähtöön.

8 Comments:

At 6/1/06 15:30, Blogger Kops said...

Tsau

Ihailen ruuanlaittotaitoisia. Itse olen aika tumpelo keittiöhommissa, mutta oudolla tavalla siitä melkein ylpeä... Tajuat mitä tarkoitan jos lukaiset äsken päivittämäni lastun.
Hihi hii.

Blogistanin arkiterapeutti Kops

 
At 6/1/06 15:49, Blogger Rosmariini said...

Minäkin olen aina ollut melkoisen tumpelo kaikissa käytännön kätevyyttä vaativissa hommissa. Mutta kun on armoton herkkusuu, niin sitä jaksaa kokkailla pienistä tohlauksista välittämättä.

Pitääkin kliksauttaa blogisi lukulistalle. Arkiterapia toimii aina.

 
At 10/1/06 09:28, Blogger Samuli said...

Asiasta mutkan kautta tuhannenteen: kun itse harrastan enemmänkin ulkomaisten ruokasaittien selailua, jossain vaiheessa alkoi tympiä tuo loputon konvertointi etenkin meikäläisten ja US-mittojen välillä. Niinpä Kaliforniassa vieraillessani investoin noin kymmenen dollaria muoviin: mittasarja ja nestemitoin merkatu pullo, jonka avulla mystisten nestemäärien mittaaminen onnistuu helposti. Ihan gallonaa se ei kuitenkaan vedä ;-)

Suosittelen suuresti, nyt reseptien seuraaminen sujuu kuin leikki.

 
At 10/1/06 10:52, Blogger Rosmariini said...

Moni hyvä ruokaohje on kieltämättä jäänyt testaamatta sen vuoksi, ettei jaksa puljata kaikenmaailman mittoja omiin litramittaisiin kippoihin sopivaksi. Pitääpä koluta tulevilla reissuilla keittiöpuoteja, josko tuommoisia jostain löytäisi itsellekin.

 
At 21/1/06 01:13, Anonymous Anonyymi said...

Pois kaikenlainen fundamentalismi minusta, mutta rohkenen hieman kysäistä että minkähänsorttisen dogmatiikan mukaan Tokaji on punaviiniä? Olen ollut käsittävinäni että kyseessä onm melko makea unkarilainen valkoviini. Kotoinen monopolimmekin sijoittaa sivuillaan Tokaji Aszun sektioon Tuotteet/Valkoviinit. Ettei vaan Rosmariini ylläty hörpätessään. :-)

--bronx

 
At 21/1/06 13:07, Blogger Rosmariini said...

Juu, eihän tokaji toki punaviiniä olekaan. Tuon Pienen viinibloginkin arvostelussa kyseisen pullotteen hajua oli verrattu viskilikööriin, joten ei se liene ainakaan ihan niitä kaikkein perinteisimpiä punkkuja. :)

 
At 16/4/06 02:26, Anonymous Anonyymi said...

Tokajit ja muutkin makeat valkoviinit ovat kyllä oma maailmansa. 3 puttonyn Tokajit ovat hyviä, mutta mielestäni vasta 5 tai 6 puttonyn Tokajit tarjoavat varsinaisia elämyksiä jo pelkkänä viininautintonakin. Valitettavasti hintakin tosin nousee sitä mukaa mitä enemmän jalohomeisia rypäleitä on käytetty litraan viiniä (6 puttonyn viinissä lähes kilo/litra!). Erinomaisia jälkiruokaviinejä, mutta tosiaan sen verran makeita, ettei niitä pysty useampaa lasillista juomaan. Jaettaviksi tarkoitettuja siis. :)

 
At 16/4/06 16:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia tiedoista!

Jälkiruokaviinit ovat muutenkin meillä hieman vähemmällä harrastuksella toisaalta sen vuoksi, että niiden makeus ei kamalasti houkuttele, ja toisaalta siksi, että ne tahtovat nousta päähän yllättävän tehokkaasti, jos ei hoksaa pitää varaansa. :) Tuo nimenomainen tokaji on vielä testaamatta, pitäisi ehkä ottaa ohjelmaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails