maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Ikiomat uunihanskat

Jos on lukenut äskettäin keittiöhanskoille omistetun oodin ja joutuu sen jälkeen lahjakortin kanssa kylmiltään keittiötarvikeosastolle, voiko keskimääräinen sapuskaharrastaja olla sortumatta oheisen kuvan kumivalmisteisiin? Korkeareunainen paistinpannu olisi ollut varsinaisesti etsinnässä, mutta niiden sarjassa sopivaa ei toistaiseksi tullut vastaan.

Kumihanskat ovat osoittautuneet kerralla mukaviksi keittiökapineiksi. Kepittävät kuuman uunin kanssa temppuiltaessa mennen tullen parikymmentä vuotta sitten virkatut perintöpatalaput. Samassa satsissa kotiin kulki vielä silikoninen sivellin, joten kotikeittiömme astui sitäkin myötä entistä kumisempaan aikakauteen.

Niin, ja sitä piti vielä sanomani, että oululaisten keittiötarvikekauppojen harvalukuiseen joukkoon on ilmaantunut piristävä uutuus. Uudellekadulle on avattu ennen joulua keittiöpuoti Pähkinä, jossa kannattaa vierailla, mikäli haussa on vaikkapa kunnon keittiöveitsi. Hyvin löytyy myös kahvi- ja viinivälineistöä ja ties mitä kaikkea. Esimerkkinä mainittakoon viereisessä kuvassa esiintyvät pihdit, jollaisilla voi kätevästi nyppiä kypsentämättömästä kalasta ruotoja.

2 Comments:

At 11/1/06 00:07, Blogger ainailona said...

Tervetuloa "hanska pitää" -kerhoon! Kyllä on huoleton olo nykyisin tunkiessa käpälät uuniin, kun alkaa jo luottaa siihen, että eipäs poltakaan. Kokkipadan kanssa pitää olla toki tarkkana, että saa kunnon otteen, kun se on niin pyöreän-pluiskahtava.

Ja meilläkin on suti! Oli kuulemma pakettitarjouksessa kaikki kolme joulun alla.

 
At 11/1/06 01:31, Blogger Rosmariini said...

Alussa oli kyllä kieltämättä hieman epäileväinen fiilis, että noinkohan vaan kumikintas onnistuu pitämään kuumuuden loitolla. Mutta hyvin tuntuvat toimivan, vaikka kuinka kuumia kippoja käpistelisi. Ja kun koneessakin voi pestä, niin pienet roiskeetkaan ei haittaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails