maanantaina, joulukuuta 26, 2005

Juustotarjotin

Pastanjauhajien suosikkijuustot oleskelevat kuvattavaksi päätyneellä jouluisella juustotarjottimella keskenään sulassa sovussa. Minä olen viimeisen päälle gouda-ihmisiä, ja sitä olikin pöydässä kahta sorttia. Oma suosikkijuustoni, voimakkaanmakuinen ja ihanasti lohkeileva Parrano Robusto sekä piparkakun päälle päätynyt ranskalainen Roquefort-sinihomejuusto pääsivät tekemään tuttavuutta Pippurimyllyn suosiman valkohomeisen Brie-juuston kanssa. Keskimmäisenä tarjottimella poseeraa itävaltalainen Amadeus-kermajuusto. Tarjottimelle olisi voinut lisätä periaatteessa vielä suomalaista Mustaleima Emmentalia, mutta hyvin kyllä pärjättiin noillakin.

Juustot kannattaa ottaa tunteroinen ennen tarjoilua huoneenlämpöön oleutumaan ja jokaiselle juustolle kannattaa varata oma veitsensä, mutta muutapa muistettavaa ei oikeastaan olekaan. Juustojen kanssa tavataan tarjoilla usein myös kasviksia - viinirypäleitä (joita juustopuristit eivät tosin suosittele), päärynä- ja omenaviipaleita, taatelia, viikunaa sun muuta, mutta me tyydyimme tällä kertaa pelkkiin patonkiin ja kekseihin. Lasiin vielä chileläistä Cono Sur Reserve Cabernet Sauvignonia ja sohvalle viereen hyvää seuraa, niin johan alkoivat juhlallisen jouluyön ainekset olla kasassa.

2 Comments:

At 27/12/05 02:33, Blogger ah said...

Goudasta samaa mieltä! Varsinkin vanhasta goudasta.

 
At 27/12/05 10:27, Blogger Rosmariini said...

Kunnolla kypsytelty goudanokare on kyllä herkkujen herkku - ehkä senkin takia, että sitä tulee ostettua kotiin sen verran harvakseltaan. Jokapäiväisessä käytössä se voisi alkaa ehkä jossain vaiheessa vähän tökkiä ihan vaan jo voimakkaan makunsakin puolesta.

Harmi, ettemme ehtineet piipahtaa kesälomalla Goudan kaupungissa, kun siellä kulmilla pastanjauhajien voimin kuitenkin pyörittiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails