tiistaina, marraskuuta 01, 2005

Paolan pastasalaatti

Pastanjauhannan kommenttilootaan putkahti päivänä muutamana kiintoisa salaattiohje, jota oli pakko testata saman tien. Haaveenani oli päästä yhdistämään kanaa ja pestoa, ja tässä salaatissa se toden totta onnistuukin. Salaattiin tulee:
1/2 grillattu broileri
paketti penneä
4-5 rkl pestoa
rouhittua mustapippuria
puntti rucolaa
tammenlehväsalaattia
punasipuli ohuina siivuina
kourallinen pinjansiemeniä
(melonia tai persikkaa pieninä kuutioina)
(parmesania lastuina)

Irrota lihat broilerista, paloittele. Keitä pasta, käsittele vihannekset ja hedelmät, paahda pinjansiemenet. Sekoita kulhossa pasta ja pesto, broileri, vihannekset ja hedelmät, mausta mustapippurilla. Höylää parmesanlastuja päälle.
En osannut päättää melonin ja persikan välillä, joten turvauduin naisellisen loogisesti hunajameloniin. Se nimittäin toimii monissa salaateissa mainiosti. Parmesaania en löytänyt, vaikka sitä ihan varmasti piti olla jääkaappimme juusto-osastolla. Onkohan meillä käynyt semmoisia vieraita, jotka olisivat syöneet parmesaanivarastomme huomaamattamme loppuun? :P No, juustolastujen puutteesta huolimatta salaatti oli vielä parempaa kuin kuvittelinkaan. Noin kiintoisista raaka-aineista täytyy toisaalta syntyäkin tavallista maittavampaa sapuskaa.

Onnittelen itseäni siitä, että kerrankin onnistuin paahtamaan pinjansiemenet ilman, että ne kärähtäisivät samalla mustiksi. Tungin salaattiin kokonaisen purkillisen Sacla-pestoa. Purkki poseeraa tuossa ei-ollenkaan-tärähtäneessä-kuvassa.

Voi tätä kokkibloggaamisen autuutta! Tällä menolla meidän ei tarvitse enää koskaan itse päättää, mitä ruokaa laittaisimme. Sen kun vaan testaillaan toinen toistaan herkullisempia lukijareseptejä.

23 Comments:

At 1/11/05 19:31, Blogger Pippurimylly said...

Laitetaanhan jatkossa sitten kamera makromoodiin, kun otetaan kuvia pienistä esineistä läheltä, eikö? >:-) Ei se muuten noin lähelle tarkenna!

 
At 1/11/05 19:58, Blogger Rosmariini said...

Sen siitä saa, kun joutuu kuvaamaan übernörtin ostamalla kameralla. :P

 
At 2/11/05 07:48, Anonymous Anonyymi said...

Onpa kyllä harvinaisen herkullisen näköinen ja kuuloinen salaatti. Pitääkin kokeilla reseptiä ensitilassa.

 
At 2/11/05 08:53, Anonymous Anonyymi said...

Muuten, saako udella kamerasi mallia, kun noin hyviä kuvia saat aikaiseksi. Nimim. uuden kameran osto edessä.

 
At 2/11/05 08:58, Blogger Rosmariini said...

En ole itsekään päässyt montakaan kertaa aiemmin maistamaan noin kiintoisaa salaattia, mistä kiitokset reseptin lähettäjälle! Pestoa voi selvästi käyttää monipuolisemmin kuin olen hoksannutkaan.

Kameramme on joku vuosia sitten ostettu Nikon. Itse en tiedä kuvauksesta tuon taivaallista, mutta Pippurimylly voi varmasti asiaatuntevampana valaista kameramme ominaisuuksia tarkemmin. :)

 
At 2/11/05 11:01, Blogger Pippurimylly said...

Kamera on ikivanha Nikon Coolpix 950. Megapikselien määrän perässä ei enää kannata juosta, niitä on tuoreissa kameroissa takuulla riittävästi (tuossa meidän laitteessa vain 2 MP). Linssin koko, laatu ja valovoima on tärkeä, sehän se kuvan piirtää.

Jos aikoo ottaa paljon kuvia sisällä, kannattaa olla joko erittäin valovoimainen linssi (harvinaisia pokkareissa) tai ulkoinen salama. Suuressa osassa näitä blogin kuvia on käytetty erillistä salamaa, joka on heijastettu katon kautta. Suoraan eteenpäin suunnattu kiinteä pikkusalama on yleensä myrkkyä. Se pilaa kuvan tunnelman ja latistaa kolmiulotteisuuden.

 
At 2/11/05 13:04, Anonymous Anonyymi said...

Taitaakin olla tuo ulkoinen salama se hyvien sisäkuvien juju. Sellainenhan täytynee sitten hankkia. Tai jos ensin hankkisin sen uuden kameran. Kiitos vinkeistä!

 
At 2/11/05 14:09, Blogger Rosmariini said...

Meilläkin on käväissyt uuden kameran ostaminen toisinaan mielessä, mutta nyt ainakin minulla on semmoiset fiilikset, että kyllä tuolla kameravanhuksellakin vielä pystyy kuvailemaan. Varsinkin kun hommattiin kameraan pari viikkoa sitten uudet patterit, niin se pysyy taas hieman paremmin päälläkin.

Itse en osaa käyttää tuota ulkoista salamaa kovinkaan taitavasti. Pitäisi varmaan ostaa joku Digital Photography For Dummies. :-/

 
At 2/11/05 16:33, Blogger Pippurimylly said...

Muutenkin kuvaamisessa kannattaa miettiä mahdollisuuksien mukaan valoa yhtä lailla kuin kuvattavaa maisemaa muutenkin. Sehän on kuitenkin VALOkuvausta. Kätevät kiinteät salamat ovat tavallaan vähän taannuttaneet tällaiset näppäilykuvaajat. Ennen muinoin oli itsestään selvää, että kuvattavat vietiin ulos tasaiseen valoon (miel. pilvipoutaan), kamera laitettiin jalustalle ja kuvattavien käskettiin olla liikkumatta. Nyt vain suunnataan ja näpätään - ja luotetaan, että kameran salama pärskäyttää koko kohteen kirkkaaksi. Tulos on melkein sama sisällä, ulkona, päivällä, yöllä - mikä ei useinkaan ole tarkoitus.

Jos aihe kiinnostaa enemmän, niin esim.
photo.netissä on hyviä tutoriaaleja ja ohjastusta.

 
At 2/11/05 16:58, Blogger Rosmariini said...

Minä ainakin vain suuntaan ja näppään. Muut saa selittää. :-P

 
At 3/11/05 18:08, Anonymous Anonyymi said...

Ooh mika sallaatti! Ihan kauhia nalaka tullee! Muutenkin oon siis ihan fiiliksissa, kun loysin taman blogin. Taytyypa seurata. :)

 
At 4/11/05 11:47, Blogger Rosmariini said...

Salaatti oli kyllä mahdottoman hyvää, kannattaa testata.

Samoin kannattaa tietenkin seurata Pastanjauhantaa. ;)

 
At 9/11/05 17:32, Anonymous Anonyymi said...

Olipa pakko minunkin copypastata tämä ohje itselleni. Mies ei kyllä tykkää yhtään kylmämakarooni-salaateista, mutta voihan sitä aina koittaa. Toisaalta jää itselle sitten enemmän syötävää. Raaka-aineet kuulostavat ainakin todella loistavilta. Pinjansiemenet taidan korvata auringonkukansiemenillä, kun en niitä pysty syömään.

 
At 9/11/05 18:00, Blogger Rosmariini said...

Oma ukkonikin vihjaili, että kanaa olisi saanut olla salaatissa vähän enemmänkin ja pastaa vähemmän. Kieltämättä pastaa hulahti kulhoon hieman liikaa ja kana hukkui joukkoon, kun sitä oli salaatissa vain parin rintapalan verran. Mutta vahingosta viisastuneena säädän seuraavalla kerralla suhteet paremmin kohdalleen.

 
At 31/7/09 19:19, Anonymous Anonyymi said...

Löytyipäs hyvännäköinen salaattiohje 3kymppisille! Täytyy kokeilla!

 
At 9/8/09 23:39, Anonymous Sakara said...

Kiitos erinomaisesta reseptistä, oli herkkua! Salaatti katosi vieraiden napaan alta aikayksikön.

 
At 8/8/10 18:37, Anonymous Anonyymi said...

Loistava resepti! Itse tuunasin sitä hieman laittamalla rucolan sijaan romainea ja lisäsin hedelmän tilalle herneenversot.

 
At 29/12/10 18:21, Anonymous Anonyymi said...

Oon tehnyt tätä monta kertaa täältä löytyneellä ohjeella! Vielä parempaa tästä tulee kun laittaa punasipulit muutaman limen mehuun "maustumaan" kun alottaa salaatin teon! Niistä tulee niin hyviä! Lisäksi itse käytän usein vesimeloonia, tai sitä ja hunajameloonia molempia :D

 
At 24/2/12 23:01, Blogger mimmi said...

Ajattelin vihdoinkin tehdä tätä salaattia. Mietin vaan että kuinkahan monelle tästä määrästä tulisi? Tupaantuliaisiin olis tarkoitus tehdä... : )

 
At 25/2/12 16:10, Blogger Rosmariini said...

Minä olen niin huono arvioimaan noita määriä (siinä ehkä erottaa ruokaharrastelijan ammattilaisesta).

Ilmeisesti sopiva määrä tuommoisissa juhlissa olisi n. 300 grammaa syötävää vierasta kohti. Mutta paljonkohan tuommoinen salaatti mahtaa painaa. :)

Ihan ruokaisaa tuo kyllä sinänsä on, että tuolla yhdellä satsillakin pötkii pitkälle, jos muutakin on tarjolla.

 
At 23/8/12 10:20, Blogger Muumimamma said...

Tein tällä ohjeella pastasalaattia 50 hengelle. Lisäksi tarjolla oli juustosalaattia, riimihärkää, oliiveja, sillikaviaaria, lohipiirakkaa ja leipää. Arvioin määräksi yhden pennepaketin/10 henk, mutta salaattia jäi kolmannes, kun muutakin tarjottavaa oli tämän verran.

 
At 24/10/13 19:04, Anonymous kanapastasalaatti said...

Kana + pasta = lopputulos on aina hyvä. Tämä pastasalaatti maistui. Lisää kiitos :)

 
At 31/7/19 14:48, Blogger 裙底淫照 said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails