keskiviikkona, joulukuuta 13, 2017

PikkujouluruokaaJärjestimme kotonamme pari viikkoa sitten pikkujoulun, jossa oli tarjolla muun muassa herkullisen mausteinen tahinihunnutettu kukkakaali sekä paahdetuista kasviksista valmistettu rosolli.

Osa illan ruokalajeista on vielä esittelemättä: Tarjolla oli mainittujen ruokien lisäksi muun muassa jaloa karpalojuomaa sekä saaristolaisleipää, jota kokeilin tarjota tällä kertaa yhdessä voin, sormisuolan ja ruohosipulisilpun kanssa samaan tapaan kuin ravintola Uleåborgissa aikoinaan.

Lisäksi tekaisin salaatin tuoreista kasviksista: Vaikka joulupöytään kokataan yleensä punajuurista, lantuista ynnä muista pitkää säilytystä kestävistä juureksista, välillä on kuitenkin hauska saada lautaselle myös jotain hiukan raikkaampaakin. Appelsiini alkaa olla pikkuhiljaa sesongissa, mistä syystä päädyin joulusalaattiin, joka valmistui tuoreesta pinaatista, salottisipulista, siivutetuista appelsiineista sekä granaattiomenan siemenistä.

Granaattiomenasta siemeniä irrotellessani mietin, millä ihmeen keinolla onnistuisin saamaan siemenet siististi ja kätevästi irralleen. Granaattiomenatanner näytti nimittäin minun jäljiltäni jälleen kerran siltä kuin paikalla olisi teurastettu jonkinlainen pieneläin.

Granaattiomenan siemeniä myydään kuulemma pakasteenakin, mutta muitakin keinoja löytyy: CampaSimpukka-blogissa oli kokattu äskettäin samantyyppistä sitruksista granaattiomenasalaattia ja linkattu samalla The Queen of Delicious -blogin granaattiomena-aiheiseen niksinurkkaan.

Jemmassani on vielä yksi granaattiomena, joten pitänee jatkaa harjoittelua vaikka tulevana viikonloppuna.5 Comments:

At 14/12/17 13:14, Anonymous Piia said...

Granaattiomenan käsittelyyn näin intialaisen ohjevideon jossa herra kuori veitsellä hedelmän ja sitten vain irroitteli väliseinistä siemenpalot kuppiin, siistimmältä näytti kuin se kuoren naputtelu, jota edelleen itse sitkeästi käytän. Meillä tosin täällä (Dubaissa) myydään hyllyssä granaattiomenansiemenet valmiiksi irroteltuina :)

 
At 14/12/17 13:49, Blogger Rosmariini said...

Voi että - en osaa edes kuvitella, kuinka meheviä granaattiomenia sielläpäin myydään. Ehkä hieman enemmän lähiruokaa siellä kuin täällä Suomen pohjoisosassa. Mutta pitääpä käydä vaikka Youtubesta katselemassa ohjevideoita.

 
At 14/12/17 21:28, Anonymous Anonyymi said...

Youtubesta löytyy useita granaattiomenan käsittelyyn liittyviä videoklippejä. Esim. vesikulhossa irrottaminen on todella kätevä tapa.

 
At 15/12/17 22:38, Anonymous Merja | Ripaus tryffeliä said...

Ihanaa, sitruskauden ja granaattikauden liitto! Joulun sapuskat kaipaavatkin raikkautta kylkeen, meni sitten perinteisellä tai modernimalla menulla.

 
At 17/12/17 16:24, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Hyviä ohjeita löytyi tosiaan. Onneksi on aikaansaavia ihmisiä, jotka kuvaavat ja jakavat ruokavinkkejään!

Merja: Luin ensin, että joulun sapuskat kaipaavat rakkautta kylkeen. :-D Sitäkin ne kyllä tekevät.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails