sunnuntaina, lokakuuta 01, 2017

Tahmaista aprikoosi-hoisinbroileria grillistäMonet ovat viime aikoina konmarittaneet keittokirjojaan, mutta meidän kodissamme kirjoja kasaantuu hyllyihin samaa tahtia kuin aina ennenkin (viimeksi eilen oli pakko hankkia pari uutta kirjahyllyä, ja keittokirjahyllykin vaatisi laajennusta).

Tänä vuonna innostuin huhtikuun lopun keväthuumassa tilaamaan useampia uusia grillauskirjoja. Yksi sisälsi japanilaisia grillausohjeita (sikäläiset ruokaohjeet kiinnostavat sattuneista syistä juuri nyt harvinaisen paljon, mutta siitä aiheesta joskus toiste lisää) ja yksi oli tietenkin Siskot kokkaa -blogin Nellen mainio Savu nousee: Kotipihan BBQ.

Tämä ohje on peräisin kirjasta Weber's American BBQ: A Modern Spin on the Classic, josta löytyy muun muassa brisket-ohjeita sekä resepti kotitekoiseen pastramiin. Arki-iltakokkaukseen sopi kuitenkin vähän nopeampi reseptivalinta:

Broileria makealla aprikoosi-hoisinglaseerauksella


Rub:
1½ tl merisuolaa
1½ tl valkosipulijauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
¾ tl mustapippuria myllystä
½ tl mietoa chilijauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua kanelia

8 broilerin luullista ja nahallista reisipalaa, kukin 140-175 g (poista ylimääräinen rasva, taputtele kuivaksi)

Glaseeraus:
150 g aprikoosihilloa
4 rkl hoisinkastiketta
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
2 tl hienonnettua inkivääriä (tuoreesta, kuoritusta inkivääristä)

koristeluun: tuoretta korianteria

Liota savustuslastuja vedessä vähintään puolen tunnin ajan.
Valmistele grilli kahdelle lämpöalueelle (sekä suoralle että epäsuoralle grillaukselle, eli hiiligrillissä hiilet toiselle laidalle) matalahkolle keskilämmölle (180-200°C).
Yhdistä rubiainekset ja mausta broileripalat tasaisesti rubiseoksella.
Yhdistä glaseerausainekset pienessä kattilassa tai pannussa. Laita kattila hellalle keskilämmölle ja keittele noin kolmen minuutin ajan tai niin pitkään, että kastike paksunee sopivasti. Sekoittele silloin tällöin. Poista kattila levyltä.
Valuta savustuslastut vedestä ja lisää ne suoraan hiilille tai kaasugrillissä esim. savustuslaatikkoon. Kun savua alkaa muodostua, lisää broilerinpalat grilliin suoralle lämmölle, aluksi nahkapuoli alaspäin. Grillaa noin 16 minuuttia, kansi suljettuna, kunnes liha ruskistuu sopivasti. Käännä välillä kerran. Nosta sitten lihat alumiinivuokaan ja laita vuoka epäsuoran lämmön puolelle. Sivele lihoihin jonkin verran glaseerauskastiketta. Sulje kansi ja anna kypsyä vielä 15-20 minuutin ajan, kunnes kana on kypsää (lihasneste on kirkasta eikä liha ole enää vaaleanpunaista luunkaan vieressä). Penslaa glaseerauskastiketta lihojen pinnalle muutamaan otteeseen grillauksen edetessä. Jos glaseeraustahna paksuuntuu liikaa viiletessään, kuumenna sitä levyllä hetki uudestaan. Sivele loppu glaseerauskastike lihoihin juuri ennen kuin poistat ne grillistä. Tarjoile lämpimänä, korianterilla koristettuna.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails