lauantaina, syyskuuta 23, 2017

Tattipasta



Tänään minulla on ollut erityisen juhlallinen olo, koska Pastanjauhantaa täytti kokonaista 12 vuotta!

Juhlan kunniaksi valmistimme herkullista tattipastaa omasta pihapiiristä löytyneistä lehtikuusentateista. Ruokaan toivat väriä ja pirteyttä myös pihan pihlajanmarjoista tehdyt kaprikset, joita valmistin taannoin Kipparin morsiamen ohjeella. Mutta tässä itse pasta:

Tattipasta

oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä (viipaloituna)
vähän chiliä (meillä noin puoli teelusikallista kuivattuja chipotlechilihiutaleita)
100-150 g luomupekonia (viipaloituna)
250 g tuorepastaa
tatteja (meillä noin neljä reilua kourallista viipaloituna)
mustapippuria myllystä
2 dl lihalientä
vajaa desi kermaa
pihlajanmarjakapriksia (muutama lusikallinen)
lehtipersiljaa
(suolaa ei laitettu, kun aineksissa oli sen verran paljon suolaisia elementtejä)

Kuumenna öljy pannulla. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet, chili ja viipaloitu pekoni. Paista niin pitkään, että valkosipuli ja pekoni saavat mukavasti väriä. Laita sivuun odottamaan. Laita tuorepasta kiehumaan (pari minuuttia riittää – ei kannata keittää liikaa, koska pasta kypsyy vielä myöhemmässä vaiheessa) ja paista sillä välin pannulla tatteihinkin kaunis väri. Mausta mustapippurilla.
Valuta tuorepasta ja kippaa pannulle. Lisää tattien ja pastan joukkoon pekoniseos, lihaliemi, kerma ja pihlajanmarjakaprikset. Sekoita ja koristele lehtipersiljalla.

10 Comments:

At 24/9/17 09:24, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos näistä vuosista. Sisällöllisesti paras ruokablogi.

 
At 24/9/17 10:36, Blogger Rosmariini said...

Kiitos ilahduttavista sanoista!

 
At 24/9/17 12:09, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Onnea kakstoistavuotiaalle! Se tarkoittaa, että on niinkö kutosluokkalainen :) Silloinhan alkaa ruåttin kielen opiskelu, joten pitäiskö teidänkin laajentaa nyt toiselle kotimaiselle?!?

 
At 24/9/17 12:48, Blogger Rosmariini said...

Väldigt bra idé, Hembekymmer! :)

Japanin kielen kotiläksyjä teen täällä parhaillani, joten siihenkin voisi laajentaa jossain vaiheessa. Osaan jo kaikkein tärkeimmät: Kahvi on koohii ja kakku keeki.

 
At 24/9/17 21:58, Anonymous Merja | Ripaus tryffeliä said...

Onnea! Blogivuosissa tuo tarkoittaa, mitä... kolminkertaista ikää? Tuottelias kolmekymmpinen, mutta nuori ja vetreä :). Mahtavaa, ei varmaan ole montaa yhtä pitkää, tuotteliasta ja ennen kaikkea laadukasta taivalta tehnyttä blogia!!

 
At 24/9/17 22:20, Blogger Rosmariini said...

Noiden sanojen voimalla on hyvä lähteä seuraavaan kolmeenkymmeneen blogivuoteen. :) Kiitos!

 
At 25/9/17 17:29, Blogger Nanna said...

Niin paljon onnea! Ootte edelleen mulle se THE ruokablogi ja syy siihen miksi minäkin näitä polkuja tallaan!

Ja tämä tattipasta on <3

 
At 25/9/17 17:59, Blogger Rosmariini said...

Voi ihana Nanna - Sinä jos joku olet näyttänyt koko blogosfäärille, kuinka näitä polkuja voi parhaimmillaan tallata. <3

 
At 26/9/17 16:58, Blogger Päivi / Kokkeillaan said...

Japaninkielinen ruokablogi, tottakai!

Seuraavissa kökkäjäisissä voimme kommunikoida japaniksi - lähinnä pyytää toisiltamme kohteliaasti kahvia ja kakkua (koska ainakaan minä en oikein muuhun pysty) :) Lisäksi osaan sanoa "Autoni on kallis.", mikä on toki perin tärkeä osa arkikeskusteluja.

 
At 26/9/17 17:11, Blogger Rosmariini said...

Oman auton kalliiksi kehuminen kuulostaakin oikein leppoisalta keskustelunavaukselta. :-D Osaan sanoa myös "Minä en ole lyijytäytekynä". Eli tässähän alkaa olla keskustelu kasassa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails