tiistaina, maaliskuuta 05, 2013

Marthan pekonileivät

Ensiksi, käykäähän katsastamassa pirteä oululainen blogituttavuus chic pea!. Uunituoreessa ruokablogissa on jo vaikka kuinka monta mielenkiintoista reseptiä. Ja erityisen kiinnostavia kasvisruokia! Jos tekaisisi vaikka munakoisotaginea tai pinaattipaistosta.

Toiseksi, nyt on luvassa pitkästä aikaa pekonia. Mieleni teki reilu viikko sitten sinihomejuustoista leipää, ja kaupan pihassa suoritetun pikagoogletuksen perusteella päädyin pitkästä aikaa Martha Stewartin sivuille. Sinihomejuustoiset pekonileivät syntyvät tällä tavalla:

8 viipaletta vaaleaa leipää
sipulihilloa (korvattiin karamellisoidulla sipulilla)
sinihomejuustoa
6 viipaletta paistettua pekonia
suolatonta voita (paistamiseen)

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Levitä neljälle leivälle sipulihilloa. Päällystä kukin leipä juustolla, 1,5 pekonisiivulla ja uudella leipäviipaleella.
Sulata lusikallisen verran voita valurautapannulla. Lisää leivät ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 6 minuutin ajan yhteensä. Siirrä sitten pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa niin pitkään, että juusto on sulanut, noin viiden minuutin ajan. Leikkaa leivät puoliksi ja tarjoile saman tien.

Marthan mielestä sipulihillo on näköjään tässä se tärkein juttu, ja toki suolainen pekoni sekä juusto vaativat mieluusti jotain makeaa vastapainokseen.

Hyvää oli, ja hyvin ruokaisaa samaten. Loppuun vielä tunnelmapala viime viikonlopulta:

5 Comments:

At 5/3/13 17:38, Blogger Rosmariini said...

Sweet onion jam -ohje löytyy esim. Huffington Postin sivuilta.

 
At 5/3/13 17:40, Blogger Rosmariini said...

(omasta blogiarkistosta löytyy näköjään ainoastaan sipulimarmeladi)

 
At 5/3/13 18:28, Blogger Unknown said...

mä olen marthan fani, sillä on sitten kaikkea ihanaa, reseptejä laidasta laitaan ja mietin miten se jaksaa varsinkin sen vankilareissunsa jälkeen. menee vielä ja kovaa. ja martha on niin perillä asioista, tuotteiden saatavuudesta ja niiden sisällöstä että. on suuri harmi ettei sen showta enään näy suomessa, olin siihen aikoinaan pahasti koukussa.;)

 
At 6/3/13 00:13, Anonymous karoliinasofia said...

Voi miten älyttömän ystävällistä tällainen linkittely, kiitos kaunis! :)

 
At 6/3/13 09:51, Blogger Rosmariini said...

Herkkusuu: Joo, oli kyllä vaikka kuinka paljon houkuttelevia juttuja nyttenkin. Ja pekoniin törmää tuolla yllättävissä paikoissa, esim. tomaattipohjaiseessa kalakeitossa.

Karoliinasofia: Kiitokset ovat kokonaan minun puolellani! Sinä perustit kuitenkin kokonaisen blogin, kun taas minä laitoin siihen vain pikkuruisen linkin. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails