Synttäripilleet
Pastanjauhantaa-blogin viisivuotispäiviä juhlittiin viime viikonloppuna mainiolla bloggariporukalla, kuten jo useassa lähteessä todettu. Mukana oli myös muutamia ei(-vielä)-bloggaajia, joista muuan oli laatinut nämä alkupaloiksi nautitut ylimmän kuvan uskomattomat El Bullin ohjeella työstetyt pähkinät. Valmistukseen oli kuulemma kulunut mm. kilo hunajaa.
Talon puolesta teemana oli löyhästi "makuja vuosien varrelta" - valmistimme ihan alkuaikojen katkarappiota sekä vaivaamatonta täysjyväleipää vähän myöhemmältä ajalta.
Peruspöperölän Virpi oli valmistellut keittiössään maukasta piirakkaa karamellisoiduista sipuleista sekä ripeästi suihin kadonneita hirvenlihapullia:
Gazpacho ja rapeat briossipohjaiset juustoleivät olivat Insinöörikeittiöstä. Gazpacho kirvoitti kehuja erityisesti Kulinaarimurulan Jaanassa.
Ahkerasti geokätköilevä vakiovieraamme ja lähes-ruokabloggaajapariskunta kokkasi paikan päällä French Laundryn Thomas Kellerin ohjeella todella mureaa ja maukasta stroganoffia.
Välillä tuuleteltiin suuta insinööri-Pekan raikastavalla gin tonic -sorbetilla.
Jo mainittu lähesbloggaajapariskunta kokkasi livenä myös erittäin suuren suosion saaneita intialaisia Batata Vada -perunapalleroita ja niille ovelan kookoshiledipin. Ohjetta on valotettu Murulan kommenttirasiassa.
Sillä sipulit olivat haalanneet etelästä asti muassaan luomupossun kassleria, joka viipaloitiin yön siimeksessä pihveiksi ja grillattiin taskulampun valossa lähes liian kuumassa grillissä meheväksi. Sen kanssa lautaselle päätyi kesäkurpitsa-fenkolisalaattia:
Vegemiset toivat nokkosleipää ja marmoroituja vegaanicookieita, joiden olisi voinut maun puolesta vaikka vannoa olleen voilla leivottuja!
Yön käännyttyä jo orastavaksi aamuksi päästiin jossain vaiheessa kunnolla jälkiruokapuolelle. Viimeisessä kuvassa Peruspöperölän hillatiramisu:
Talon puolesta teemana oli löyhästi "makuja vuosien varrelta" - valmistimme ihan alkuaikojen katkarappiota sekä vaivaamatonta täysjyväleipää vähän myöhemmältä ajalta.
Peruspöperölän Virpi oli valmistellut keittiössään maukasta piirakkaa karamellisoiduista sipuleista sekä ripeästi suihin kadonneita hirvenlihapullia:
Gazpacho ja rapeat briossipohjaiset juustoleivät olivat Insinöörikeittiöstä. Gazpacho kirvoitti kehuja erityisesti Kulinaarimurulan Jaanassa.
Ahkerasti geokätköilevä vakiovieraamme ja lähes-ruokabloggaajapariskunta kokkasi paikan päällä French Laundryn Thomas Kellerin ohjeella todella mureaa ja maukasta stroganoffia.
Välillä tuuleteltiin suuta insinööri-Pekan raikastavalla gin tonic -sorbetilla.
Jo mainittu lähesbloggaajapariskunta kokkasi livenä myös erittäin suuren suosion saaneita intialaisia Batata Vada -perunapalleroita ja niille ovelan kookoshiledipin. Ohjetta on valotettu Murulan kommenttirasiassa.
Sillä sipulit olivat haalanneet etelästä asti muassaan luomupossun kassleria, joka viipaloitiin yön siimeksessä pihveiksi ja grillattiin taskulampun valossa lähes liian kuumassa grillissä meheväksi. Sen kanssa lautaselle päätyi kesäkurpitsa-fenkolisalaattia:
Vegemiset toivat nokkosleipää ja marmoroituja vegaanicookieita, joiden olisi voinut maun puolesta vaikka vannoa olleen voilla leivottuja!
Yön käännyttyä jo orastavaksi aamuksi päästiin jossain vaiheessa kunnolla jälkiruokapuolelle. Viimeisessä kuvassa Peruspöperölän hillatiramisu:
14 Comments:
Oi oi! Olisikohan mahdollista saada noiden pähkinöiden reseptiä?
-Vendela
Pitääpä panna tilaukseen! Olisi kiva itsekin tietää, miten ne on tarkkaan ottaen tehty.
Mahtoi teillä olla tiskiä:-)))
uusano
Tulihan tuossa kieltämättä vietettyä aikaa myös likaisten astioiden äärellä. Olen jo aika näppärä tiskaamaan vauhdilla kokonaisen satsin kuohuviinilaseja. :)
Ihania kuvia, taas kerran! <3
Ne vegaanikeksit olivat kyllä ylettömän hyviä, tosiaankin olisi luullut että voilla ne on tehty. Vegaanileivonnaiset kyllä yllättävät, itsekin tein kesällä niin järjettömän hyviä vegaanimuffinsseja, ettei koskaan mitkään tavalliset versiot ole niin hyvin onnistuneet.
El Bullin pähkinät taitavat löytyä
täältä. Oli tosin useampaa sorttia pähkinöitä tarjolla.
Gazpacho-, briossi- ja sorbettireseptit taas täältä.
nyt muistin taas miten hyviä nuo stroganoffin sienet olivat- aaah!
Taas kerran setti oli toimivaa niin monella tasolla. Näiden ruokalajien huuhtelua suoritettiin käsittääkseni ainakin skumpalla, Unicumilla, sheriffillä, ihan pienillä GTeillä. Zenaton Ripassa Valpolicella veti kertaalleen soffalla istujat hiljaisiksi, mutta se tosiaan kesti vain hetken. :D Taisi myös Silviaa tulla hiveltyä useaan otteeseen illan aikana. Va bene!
--bronx
Minä olen täällä ihan kiukkuisena! Olen lueskellut blogia sieltä täältä (jälleen kerran aamunvirkku heräsi liian aikaisin) ja täällä on jo juteltu ja kokkailtu vuosikausia kaikkea kivaa, enkä minä ole tiennyt siitä mitään! Mitä se tämmöinen homma on? :-))
puolinyrpeä uusano
Heippa, kysymys ei liity tähän postaukseen: löytyyköhän teiltä Jamie Oliverin "Jamien kotona" -kirjaa?
LIV kanavalta tulee herran samanniminen ohjelma, ja haluaisin tietää, että onko kirja-kaimassa samoja juttuja kuin mitä telkkarista näkee.
Voi että kun näyttää hyvältä!
Olen lukenut blogianne vuosia ja napannut kokeiluun ties kuinka monia ohjeita (murskatut perunat voi nam!) sinä aikana. Oletta aina niin luotettavia että tietää voivansa rohkeasti kokeilla koska jos te suositatte niin yleensä tykkään itsekkin.
Virpi: Hyvä kyllä, kun sitä onkin vielä niin ennakkoluuloinen tuon vekkaanisapuskan suhteen. :) Ne teikäläisenkin muffinssit näyttivät kuitenkin niin tosissaan hyviltä!
Pekka: Kiitosta reseptilinkeistä! Tekisipä mieli tuota gazpacho & briossi -yhdistelmää.
Merituuli: Aika paljon jäisi hyviä ruokamuistoja kyllä unhoon ilman omaa (ja kavereiden) ruokablogia. <3
Bronx: Kiitos paljon mainiosta juomapanoksesta! Toivottavasti nähdään ruokaisissa merkeissä taas pian.
Uusano: Pitäisi nyt äkkiä tiedottaa Pastanjauhannasta kaikille niille, jotka eivät siitä vielä ole kuulleet. :)
Suvi: On siinä samoja ohjeita, ja se kirja on muutenkin ihan huippuhyvä. Reseptit on ryhmitelty raaka-aineittain, esim. peruna, riista, tomaatti, joten sieltä tulee usein haettua inspiraatiota kokkailuihin.
Millimolli: Oi, kun kiva kommentti. Kiitos!
Nousipa vesi kielelle kuvia katsellessa ja harmitti vielä hiukan enemmän että nämä(kin) pippalot menivät meiltä sivu suun. Myöhästyneet synttärionnittelut vielä viisivuotiaalle Pastanjauhannalle!
Kiitos! Pitää toivoa, että päästäisiin mahdollisimman pian saman pöydän ääreen.
Lähetä kommentti
<< Home