Juustokakku purkissa
Olen muistellut viime päivinä ahkerasti vuoden takaista Helsingin-reissuamme ja kaikkia silloin tapaamiamme blogituttuja, joita emme ehtineet tällä kertaa valitettavasti näkemään ollenkaan.
Ruokapuhetta riitti tietenkin silloinkin, ja jossain vaiheessa meille paljastui, että Bonne Maman -hillopurkkeihin pystyy tekemään juustokakkuja. Siis niihin lasisiin säilykepurkkeihin, joissa on kivat punavalkoruudulliset kannet.
Minä keittelen hillot useimmiten itse, mutta aina toisinaan tulee napattua jokin hilloheräteostos kaupasta mukaan. Etenkin juustojen seuraksi tekee toisinaan mieli ostaa vaikkapa aprikoosihilloa tai muuta vinkeämpää.
Vadelma-aikana sitten innostuin kokeilemaan Maku-lehden sivuilta löytämääni vadelmaista juustokakkua, josta osan kerrostin kahteen tyhjillään olevaan Bonne Maman -purkkiin.
Kakku ei onnistunut kamalan hyvin (juustokerroksesta tuli lasipurkissa epähuomiossa aivan liian paksu), mutta idea on näin aktiivisen eväsretkeilijän näkökulmasta aivan mainio. Ja jos osa vieraista joutuu vaikka poistumaan jostain syystä ennen jälkiruoka-aikaa, niin mikäs sen hauskempaa, kuin pakata heille lasipurkitettua jälkiruokaa mukaan.
Seuraavalla kerralla voisin purkittaa kenties jotain vähän hapokkaampaakin. Karpalo on edelleenkin yksi ehdottomista suosikkimarjoistani.
--
Psst. Maku-lehdestä puheen ollen: lehden nettisivut uusittiin vähän aikaa sitten, kannattaa käydä kurkkaamassa.
Ruokapuhetta riitti tietenkin silloinkin, ja jossain vaiheessa meille paljastui, että Bonne Maman -hillopurkkeihin pystyy tekemään juustokakkuja. Siis niihin lasisiin säilykepurkkeihin, joissa on kivat punavalkoruudulliset kannet.
Minä keittelen hillot useimmiten itse, mutta aina toisinaan tulee napattua jokin hilloheräteostos kaupasta mukaan. Etenkin juustojen seuraksi tekee toisinaan mieli ostaa vaikkapa aprikoosihilloa tai muuta vinkeämpää.
Vadelma-aikana sitten innostuin kokeilemaan Maku-lehden sivuilta löytämääni vadelmaista juustokakkua, josta osan kerrostin kahteen tyhjillään olevaan Bonne Maman -purkkiin.
Kakku ei onnistunut kamalan hyvin (juustokerroksesta tuli lasipurkissa epähuomiossa aivan liian paksu), mutta idea on näin aktiivisen eväsretkeilijän näkökulmasta aivan mainio. Ja jos osa vieraista joutuu vaikka poistumaan jostain syystä ennen jälkiruoka-aikaa, niin mikäs sen hauskempaa, kuin pakata heille lasipurkitettua jälkiruokaa mukaan.
Seuraavalla kerralla voisin purkittaa kenties jotain vähän hapokkaampaakin. Karpalo on edelleenkin yksi ehdottomista suosikkimarjoistani.
--
Psst. Maku-lehdestä puheen ollen: lehden nettisivut uusittiin vähän aikaa sitten, kannattaa käydä kurkkaamassa.
21 Comments:
Tämä idea toimisi varmaan erinomaisen hyvin Abba-sillipurkeissa: sopiva annoskoko ja sopiva korkeus eri kerroksille.
Totta! Pienempi (ja matalampi) annos olisi riittänyt oikein hyvin.
Loistava idea!
Ajattelin juuri että onneksi olen säästänyt salsapurkit, ne on matalampia :)
Tosi hyvä idea, kakkujen kantaminen piknikeille on välillä vähän hasardia. Viimeksi hajosi lasinen piirakkavuoka (onneksi vasta piknikin jälkeen, kaikki oli jo syöty!) kun kakkukuvun kiinnitys petti.
Ja lasipurkit voi kasata kylmäkallejen kanssa kassiin. Fiinimpää evästä automatkalle :D
Mitähän muuta purkkeihin voisi kasata, tiramisua ainakin.
Minulla onkin yksi tuttava, joka takuulla ilahtuisi yllättäen esiin kaivetusta lasipurkkitiramisusta. :)
Pitää toivoa, että piknikki-ilmat taas palaisivat. Nimim. vesisadetta ja kahdeksan astetta lämmintä.
Ihana idea!
Laitetaanpa muistiin..
Nuo Bonne Maman purkit ovat kyllä tosi nättejä,mullakin on niitä ollut mutta nyt ei ole paitsi pari minikokoista sellaista.Tosi nätti tuo juustokakkuannos noissa purkeissa:-)
Mistäköhän johtuu, että ajatus yksittäispakatusta kakusta on jotenkin niin kiehtova. :)
Ei tule huono omatunto jos syö koko kakun :D
Niin sen täytyy olla. :) :) Kokonaisen kakun äärellä on aina niin hankala päättää, kuinka ison palan siitä arvaa lohkaista.
Missä ihmeessä te säilytätte noita purkkeja? Mulla on kaapit täynnä kaikkea "tarpeellista" muutenkin, joten kaikki tyhjentyvät purkit tulee aina heitettyä pois, vaikka meillä ei olekaan ihan minikeittiö... Mutta muuten hyvä idea!
Meillä ON minikeittiö, mistä seuraa, että purkkeja on kerrostettu vähän kaikkialle. Teettää aina aika lailla työtä metsästää kulloisellekin purnukalle sopivaa kantta...
(Suurin osa tyhjentyneistä purkeista palaa yleensä uudelleen jääkaappiin, koska olen niin mahdottoman innokas säilömään ja keittelemään hilloja. Mutta toki osa kulkeutuu kierrätykseenkin.)
Minut tuo vei mielessäni luotijunaan Kioton ja Tokion välille.
Voi, kun semmoiseen junaan joskus pääsisikin!
Tosi kiva idea! Olen uusi lukija tällä blogilla. Mukavaltaa näyttää!
Onpa ihana idea. Taidanpa hyödyntää ideaa seuraavalla piknikillä. Toivottavasti olisi ainakin kerran piknik-kelit ennen ensi kevättä.
Saako teidät muuten linkittää meidän blogiin?
Anonyymi: Tervetuloa jauhantamaailmaan!
J: Toki saa linkittää.
Hauska nimi teidän blogilla. :)
Oih, tätä on pakko kommentoida!
Juuri tänä kesänä Franskassa, italialaisessa ravintolassa jälkiruoka-tiramisu tarjottiin hillopurkista.
Mikään ei ole ollut niin hyvää, koskaan!
Tässä tunnelmia:
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/13443/1280076997_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg
Oi, tuommoiset kannelliset hillopurkit ovat niin ihania!
Tuohan on hauska idea, täytyy pistää korvan taakse.
Anonyymin ehdottamiin sillipurkkeihin kannattaisi ehkä ennemmin tehdä jotain suolaista juustokakkua, ainakin oman kokemukseni mukaan sillin makua ei poista purkista mikään...
Haa! Siitä tuli mieleeni, että törmäsin vähän aikaa sitten juustokakkuun, johon tuli fetajuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
Lähetä kommentti
<< Home