keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

Omenachutney

Vielä yksi arkiston kätköihin unohtunut jouluohje. Strömsö-kirjan jouluosastolta löytyi tulisenmakean omenachutneyn ohje, ja sitähän minä heti kokeilemaan (meillä on sattuneista syistä ollut tänä syksynä tavallista enemmän omppuja, kun perheen panimomestarilla on pienimuotoisia kokeiluja käynnissä).
Omenachutney

1 dl sokeria
5 dl kuorittuja omenalohkoja
1 tl silputtua tuoretta chiliä
1 silputtu sipuli
½ dl viinietikkaa
suolaa, pippuria
1 dl vettä

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle sokeri ja anna sen sulaa kullanruskeaksi. Varo ettei sokeri pala. Lisää sitten omenalohkot, chili (ei siemeniä eikä kalvoja), sipuli, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada päälle vesi. Keitä sakeaksi, noin 15 minuuttia. Mausta tarvittaessa. Anna jäähtyä.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails