tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Tavallista tujumpi tomaattipiiras

Tarkoitukseni oli loihtia yhtenä päivänä syötäväksemme muutamissa ruokablogeissa vastaan tullutta texmex-piirakkaa, mutta jostain kumman syystä ajatukseni hakeutuivat tavallista tujakammin maustettuun tomaattipiirakkaan. Nimimerkillä tomaatteja täytyy syödä nyt runsaasti, kun ne kerran ovat maukkaimmillaan.

Ohje on otettu kirjasta nimeltään Tulista hyvää, jossa taitaa olla tavallista chilipitoisempia ruokaohjeita. Siksipä lisäsinkin omaan piirakkaani vähän silputtua chiliä, ja loppujen lopuksi sitä olisi saanut olla seassa selvästi reilumminkin. Paprikajauheeni ei nimittäin tainnut olla ihan niin voimakasta, kuin tämä ohje kenties olisi vaatinut.
Tulinen tomaattipiiras

piiraspohja:
1 dl grahamjauhoja + 2 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 rkl kylmää vettä

täyte:
3 pihvitomaattia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattisosetta
1 rkl rosmariinia
2 rkl basilikaa
½ tl suolaa
2 maustemittaa cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta, voimakasta
3 dl juustoraastetta, esim. emmentaalia

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Nypi jauhot voihin ja sekoita sitten nopeasti joukkoon vesi. Vältä turhaa vaivaamista. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä ja esipaista sitä sitten noin 10 minuuttia.
Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja vedä kuori pois. Paloittele tomaatit kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattihakkelus, tomaattisose ja mausteet. Hauduta ilman kantta, kunnes seos muistuttaa sakeaa puuroa. Sirottele puolet juustosta piiraspohjalle, levitä päälle tomaattiseos ja sirottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele pinnalle vielä kevyesti hiukan paprikaa ja cayennea.

(Tomaattipiiras näyttää tuossa kuvassa hieman pannupizzalta, mutta ei anneta sen häiritä.)

4 Comments:

At 4/9/07 23:53, Blogger Jaana said...

Ihanan muhevan näköinen piiras! Juustoakin on uskallettu laittaa riittävästi :-)

 
At 4/9/07 23:58, Blogger Rosmariini said...

Raastinkäsittely on varsin kätevä keino päästä eroon jääkaapissa lojuvista epämääräisistä juustonkannikoista. Harmillista vaan, että tuo juustopeitto kätki ihanaisen tomaattitäytteen melkein kokonaan alleen!

 
At 5/9/07 22:18, Blogger Aurinkotuuli said...

Tässä on niin mehevä olomuoto, että oksat pois. Ihan alkaa kuola valua, kun kuvaa katsoo. Oli taatusti maukasta!!

 
At 16/9/07 23:02, Anonymous Anonyymi said...

Kokeiltiin tänään tätä piirasta, tosin lisäsimme siihen vielä vähän fetaa mukaan. Toimi todella hyvin ja oli erittäin helppo valmistaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails