keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Parmesaanikasvikset sekä salviakana

Osa viikonlopun kasvishankinnoista muuntui uunikäsittelyssä paahdetuiksi parmesaanikasviksiksi, jotka olivatkin ällistyttävän makoisia. Olisiko suolauksessa ollut sen salaisuus? Kasvisten kaveriksi kypsyteltiin uunissa kokonainen broileri, jonka nahan alle tungettiin salvianlehtiä sekä voita. Broileri katosi kasvisten tavoin lautasilta hyvinkin vauhdikkaasti - tosin en voi sanoa salvian vaikuttaneen sapuskan makuun mitenkään kovin ratkaisevalla tavalla.
Paahdetut parmesaanikasvikset, 4–6 annosta

1 iso munakoiso suurina paloina
1 iso kesäkurpitsa suurina paloina
3 eriväristä paprikaa siemenettöminä isoina paloina
2 punasipulia lohkoina
250 g sokeriherneenpalkoja
100 g mustia kalamataoliiveja
½ dl oliiviöljyä
gourmet-suolarakeita
100 g parmesaania raastettuna
1 sitruunan raastettu kuori
mustapippuria myllystä

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Tiputa uunipannun pohjalle hiukan oliiviöljyä. Laita kaikki kasvikset sokeriherneitä lukuun ottamatta uunipannulle ja kaada päälle loput öljystä. Ripottele kasviksille hiukan suolarakeita ja sekoita ne hyvin. Nosta uunipannu uunin keskelle noin 20 minuutiksi. Sekoita silloin tällöin ja tarkkaile, etteivät kasvikset pala. Kun kypsymisaikaa on jäljellä 5 minuuttia, lisää sokeriherneenpalot.
2. Ota pannu uunista ja ripottele kasvisten päälle sitruunankuori ja parmesaaniraaste. Jauha runsaasti mustapippuria suoraan pippurimyllystä kasvisten päälle.
Hyvä ruoka sellaisenaan vaalean leivän kanssa tai lisäkkeeksi grillatulle lihalle, kalalle tai broilerille.

Kasvisten lähteenä toimi kirja nimeltään Juhlitaan kotona (2001). Itse vähensin jossain määrin kasvisten määrää, ja munakoison taisin unohtaa ostoslistalta kokonaan. Pihalla kasvattelemani herneetkin olivat jo hieman paleltuneet, joten niitäkin joutui joukkoon vain jokunen.

5 Comments:

At 5/9/07 22:17, Blogger Aurinkotuuli said...

Kuulostaa yksinkertaisen herkulliselta. Usein ilman kummempia kikkailuja ja sekoituksia maut pääsevät oikeuksiinsa. Niin varmasti myös tässä. Voin suorastaan maistaa mehevät kasvikset hiukan tömäkämmän parmesaanin kaverina. Pitänee laittaa kokeilulistan jatkoksi :)!

 
At 5/9/07 22:38, Blogger Rosmariini said...

Uunissa paahdetut kasvikset ovat tosissaan yllättävän hyviä. Niitä voisi syödä kerralla huomaamattaan vaikka kuinka paljon. Muuten olen kyllä tuhottoman huono keksimään kasvislisäkkeitä - aina ne iänikuiset tomaatit siinä lautasen reunalla.

(Tosin ei niissä tomaateissakaan tietenkään mitään vikaa ole.:)

 
At 8/9/07 18:43, Blogger Aurinkotuuli said...

Kokkasimme näitä tänään ystäväni kanssa. Oli todella herkullista, kuten ajattelinkin. Kiitos hyvästä reseptistä! (Lopputulosta voitte vakoilla Tuulentuvasta.)

 
At 9/9/07 15:32, Blogger Rosmariini said...

Vakoiltu on, ja hyvältä näyttää. Tandoori-hunajakana kuulostaa harvinaisen maukkaalta idealta. :)

 
At 28/3/09 09:58, Anonymous Anonyymi said...

Nopeaa, helppoa, hyvännäköistä ja ennenkaikkea aivan järjettömän hyvää!

 

Lähetä kommentti

<< Home


pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails