torstaina, toukokuuta 18, 2006

Lämmikettä takatalveen

Tämä viikko on ollut täällä Perämeren rannalla ainakin ajankohtaan nähden aivan mahdottoman kylmä. Varsinkin tiistaina mittari huiteli päivälläkin vain hädin tuskin pakkasasteiden yläpuolella. Kun säätilaan yhdisti vielä navakan tuulen, niin palelemiseen kyllästynyt meikäläinen alkoi toden teolla kaipailla lautaselleen jotain kunnolla lämmittävää sapuskaa.

Toukokuisen takatalvitunnelman lämmikkeeksi kelpasi hyvin tämä meals in minutes -kirjasta löytyvä tomaattiruoka, joka oli kertakaikkisen hyvä keino tehdä selvää taannoisesta guacamole-kokkailusta tähteeksi jääneistä maissilastuista:
Acapulco-kana

1 rkl kasvisöljyä
kuutioitua broileria (me kuutioimme tähän kolme ranskankerma-marinadissa uinutta rintafileetä)
1 viipaloitu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1-2 tl chiliä (+ vähän enemmän koristeluun)
400 g tölkki tomaattimurskaa
1,75 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista)
400 g tölkki valutettuja kidneypapuja
1/2 tl kuivattua oreganoa
100 g tortillasipsejä
suolaa ja pippuria
ranskankermaa ja persiljaa (viimeistelyyn)
keitettyä riisiä (kaveriksi)

Kuumenna pannulla öljy, lisää kanakuutiot, sipulit & valkosipulit ja paistele noin viisi minuuttia niin, että kana saa hieman väriä. Lisää chili (tulisuutta voi luonnollisesti säätää chilin määrällä) ja hämmentele puolisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, pavut ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta, peitä kannella ja hauduttele noin 20 minuuttia, kunnes kana kypsyy.

Annostele kastiketta tarjoiluastiaan ja ripottele päälle tortillasipsejä. Lusikoi pinnalle ranskankermaa ja koristele persiljalla sekä chilillä. Tarjoile riisin kera.
Pavut olivat jotenkin nyt tavallista enemmän maullaan, ja kun ne yhdisti kanaan, tomaattimurskaan sun muihin aineksiin, niin lopputuloksesta tuli tietenkin minun makuuni hyvinkin maistuva. Ranskankerma toi ruokaan mukavasti raikkautta, joten sitäkin kannattaa ilman muuta lisätä annoksen päälle ainakin jonkinlainen nokare. Riisiä tähän ei olisi mielestäni välttämättä tarvinnut ollenkaan, mutta tulipa sitäkin kuitenkin keitettyä, kun ohjeessa niin sanottiin.

3 Comments:

At 18/5/06 09:29, Anonymous Anonyymi said...

Ooh! Jotain tällaista ohjetta olen etsinytkin. Tiedän mitä teen huomenna ruoaksi. Kiitos!

 
At 18/5/06 09:54, Blogger Rosmariini said...

Eipä kestä, toivottavasti maistuu!

 
At 15/11/06 14:02, Anonymous Anonyymi said...

Aivan ihana ja helppo resepti, kiitos! Annoksen päälle lisätty ranskankerma tuki hienosti kastikkeen makua ja tortillachipsit toivat mukavasti huumoria annokseen. Minulle tosin kävi ensimmäistä satsia tehdessä köpelösti: Käytin ranskankermassa marinoituja kananpaloja ja ranskankerma juoksettui kun lisäsin tomaattimurskan kastikkeesseen. Tuloksena oli kärpässienikastike; valkoisia pilkkuja punaisella pohjalla - maku oli kuitenkin erinomainen. Kokeneempi kokkaaja olisi varmaan huomannut poistaa ylimääräiset ranskankermat kananpaloista. Seuraavat annokset olivat sitten jo kauniitakin, tällä kertaa ranskankermamarinadi sai jäädä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails