lauantaina, helmikuuta 18, 2006

Tapahtui eräänä aamuna

Pastanjauhajat eivät ole perinteisesti harrastaneet vuoteeseen yllätykseksi kannettua aamupalatarjotinta. Syynä tähän on toisaalta se, ettei pienperheemme miespuolisella asukkaalla ole aamuisin juurikaan ruokahalua, eikä samainen aamu-uninen herrasmies voi toisaalta laatia ylläriaamupalaa puolisolleen syystä, että allekirjoittanut nousee vapaa-aamuina sängystä aina ensimmäisenä.

Makuuhuoneemme on ollut remontin alla (eli pienimuotoisessa kaaoksessa) koko alkuvuoden, ja nukuttuamme viikkokausia vierashuoneen ahtaassa vuodesohvassa oli makuuhuoneen uutta käyttöön ottamista mielestäni syytä hieman juhlistaa. Siksipä päätin olla välittämättä puoliskoni aamuisesta ruokahaluttomuudesta ja tehtailla makuuhuoneeseen vietäväksi lämpimiä tuplaleipiä (ohje löytyy uusimmasta Glorian ruoka&viini -lehdestä). Suunnitelma meni tosin siinä mielessä mönkään, että ukkelini oli päättänyt herätä arvioitua aikaisemmin, ja hellan ääressä häärätessäni näin sivusilmällä miekkosen livahtavan keittiön ohitse kohti kylppäriä. Ruoka-aiheinen yllättäminen on selvästi aika vaikea laji, mutta ehtipä noita leipiä murkinoida vielä suihkun jälkeenkin. Annos poseeraa upouudella yöpöydälläni - kyllä nyt kelpaisi syödä aamiaisia makuuhuoneen puolella useamminkin, kun kaikki on vihdoin ja viimein valmista (paria kulmalistaa lukuun ottamatta). Saas nähdä, jos vaikka panisi hankintalistalle semmoisen jännän sänkyyn asetettavan ruokatarjottimen.
Tuplaleipä aamukahville (2 leipää)
1 dl raastettua juustoa, mielellään gruyereä
1 kananmuna
1 dl maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria
voita
4 viipaletta paahtoleipää
sinappia
2 viipaletta savukinkkua

Raasta juusto. Vatkaa kananmuna ja maito keskenään. Mausta munamaito varovasti suolalla ja pippurilla. Kasta leipäviipaleet nopeasti munamaidossa ja paista voissa kullanruskeiksi molemmilta puolilta.
Sivele sinappia kahdelle leivälle. Laita kinkkuviipale ja juustoraastetta päälle. Paina toiset leipäviipaleet päällimmäisiksi. Lämmitä leipiä pannulla, kunnes juusto alkaa sulaa. Tarjoa tuoremehun ja kahvin kanssa.

4 Comments:

At 19/2/06 04:35, Blogger ah said...

Nam... tuntuu Welsh rabbitin jonkinlaiselta versiolta - se on meillä sellainen keskipäivän (krapulapäivän) hiukopala, olutlasillisen kanssa.
Jos joskus onnistun heräämään aikaisemmin kuin mies ja haluan yllättää, teen kauraleseteeleipiä, jotka valmistuvat nopeasti ja niitä on kiva syödä sängyssä teen ja marmeladin kanssa.

 
At 19/2/06 10:08, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, jonkinlaiset teeleivät marmeladin kanssa voisivatkin olla aika juhlallinen aamuylläri. Pitääkin panna jolloinkin toteutukseen.

 
At 23/2/06 10:38, Anonymous jospa said...

Sänkytarjotin on mielestäni parisuhteen pelastaja, vielä kun saisi opetettua myös miehen käyttämään sitä spontaanisti! Aikanaan kuuntelin serkkuni ihailua meidän sänkytarjottimesta ja kun hän sitten seuraavana kesänä meni naimisiin, häälahjoitin tietenkin nuorelleparille sänkytarjottimen vermeineen. Tuoreen aviomiehen kommentti oli 'nottei meillä kyllä ruokaa ruveta sänkyhyn kyöräämähän'... Ei siis selvästi sovi kaikille.

 
At 23/2/06 10:58, Blogger Rosmariini said...

Sänkytarjotin olisikin muuten ihana häälahja. Höhlä vaan, ettei kyseinen sulhanen innostunut ajatuksesta. Mutta voihan sitä tarjotinta käyttää ilmeisesti läppärin alustanakin, jos ei sängyssä syöminen huvita.

Minun mielestäni yhteinen sapuskaharrastus on jo sinälläänkin parisuhteen pelastaja. Jos laittaa yhdessä hyvää ruokaa ja syö sitä sitten kaikessa rauhassa, niin eipä siinä huvita kiukkuilla turhasta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails