lauantaina, tammikuuta 22, 2022

Kokeilussa kolmen päivän Ruokaboksi



Meillä on lähipiirissämme ihminen, joka on ensiluokkaisen taitava valitsemaan ihmisille lahjoja (hän hankki meille kymmenisen vuotta sitten kommenttiboksin perusteella koottuja Lidlin tuotteita sekä vuosi sitten lähiruokatuotteista koostetun lahjapaketin). Tänä vuonna hän osui jälleen kerran kultasuoneen hankkiessaan meille joululahjaksi Ruokaboksin lahjakortin, jolla sai ainekset ja ohjeet kolmeen ruokalajiin.

Tilasin siis lahjakortilla kahdelle hengelle sopivan Ruokaboksi Originalin, ja tämän viikon maanantai-iltana kotiovellemme tuotiin paketti, joka piti sisällään ainekset seuraaviin ruokalajeihin:

-​​​​​​​​​​​​Fenkolilla maustettu kermainen lohikeitto
-Herkullinen kanapasta aurinkokuivatuilla tomaateilla 
-Mausteinen korma Jalotofun paahtopaloilla & riisiä


Pahvilaatikkoon pakatut tuotteet olivat osin kaupasta tuttuja tuotteita, osin Ruokaboksin omia pakkauksia. Pakkausmateriaaleissa oli selkeät kierrätysohjeet, ja kylmätuotteet olivat omassa suljettavassa kylmäpussissa, jolle on tietenkin runsaasti käyttöä jatkossakin.

Ruokaboksiviikko sujui kaiken kaikkiaan oikein mukavasti ja maukkaasti. Ainekset olivat laadukkaita (erityisesti lehtikaali oli jotenkin niin tuore, että siitä tuli ihan kesä mieleen) ja kokonaisuus oli mukavasti mietitty. Esim. pitkulainen punainen chili puolitettiin ja käytettiin kokkaukseen kahtena peräkkäisenä päivänä.

Kun on tottunut tekemään ruokia tietyllä tavalla ja ostamaan niihin aina tietynlaisia raaka-aineita, on virkistävää tehdä ruokaa jonkun toisen valitsemista aineksista (en olisi välttämättä oma-aloitteisesti laittanut fenkolia arki-illan lohikeittoon). Ruokaboksi toi arkeen myös erityistä ryhtiä. Yleensä jumitun iltaisin töiden ääreen, mutta nyt etenin kaikkina kolmena iltana ällistyttävän reippaasti ruoanvalmistuksen pariin.



Pastaohjeessa oli hiukan sekavuutta, kun ainesosalistassa puhuttiin punasipulista ja itse ohjeessa valkosipulista. Pastaan tarvittua juustoa emme tunnistaneet ainesten joukosta ollenkaan vaan luulimme, että kyseinen snack-sanalla varustettu pikkupaketti olisi jokin korman yllätyskylkiäinen. Muiden ruokien kohdalla olimme ohjeisiin sitäkin tyytyväisempiä. Esimerkiksi lohikeittoon ohjeistettu suolan määrä sopi omaan makuumme todella hyvin ja lopputulos oli tosissaan maukas.


Käyn mielelläni ravintolassa syömässä sen(kin) takia, että sieltä saa yleensä ideoita omiin kokkailuihin. Ruokaboksin kanssa oli sama juttu: En ollut hoksannutkaan, että arki-iltaankin voi valmistaa noin nopean korman (yleensä intialaistyyppistä ruokaa tulee tehtyä ainoastaan viikonloppuisin). Olin seuraavanakin päivänä aivan riemuissani, kun sain kaivaa maukkaan tofukorman loput jääkaapista lounasruoaksi. Se oli annoksista ehdoton suosikkini ja koko viikon kohokohta.


Jonkin verran ruokia varten kaiveltiin omiakin varastojamme: Emme yleensä kata lämpimän ruoan kaveriksi leipää, mutta tämä viikko teki poikkeuksen: Lohikeitto suorastaan vaati seuralaisekseen ruisleipää (jonka päällä vähän juustoa) ja tofukorman kaveriksi paistettiin kaupan valmiit naanleivät.

Lisäksi pastan päälle ripoteltava juusto kaivettiin omista varastoista, koska emme tosiaan tunnistaneet pientä juustopakettia juustoksi (meillä on toki aina jonkinkokoinen pala parmesaania jääkaapissa). Myös perusmausteet kannattaa olla ruokaboksikokkailuihin kaapissa omasta takaa.

3 Comments:

At 24/1/22 15:38, Blogger Minna Vuo-Cho said...

Minä olen aivan kouluttanut Ruokaboksiin. Aloitimme syksyllä, eikä ole ollut hurjan montaa tauko viikkoa. Parasta on se, että voin lykätä reseptivihon Teinilä ja istua palaverissa valmiiseen pöytään 😊

 
At 24/1/22 15:38, Blogger Minna Vuo-Cho said...

Teinilä = teinille...

 
At 24/1/22 15:44, Blogger Rosmariini said...

Voi että, kuulostaapa suorastaan kadehdittavalta järjestelyltä!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails