maanantaina, helmikuuta 01, 2021

Ruokaystävien siskonmakkarapasta

 


Lyhyenä hetkenä -blogin Pia yllätti meidät joulun alla ja lähetti Jauhantapajaan kirjoittamansa Ruokaystävät-keittokirjan, jonka idea on aivan huippu. Kirjan alkuosassa on ystäväkirjan tapainen ruokaan liittyvä osio, johon kyläilemään kutsutut kaverit voivat kirjoitella tietoja ruokamieltymyksistään tyyliin "Santsaan aina____" tai "Jääkapissani on aina____".

 

Kirjan jälkipuolisko ”Yhdessä syömisen reseptejä” puolestaan koostuu kirjoittajan suosikkiruokaohjeista, eli kirjan avulla pääsee kätevästi tutustumaan yhden innokkaan ruokaharrastajan kotikeittiössä testaamiin ja hyväksi havaittuihin ruokaohjeisiin. Mukana on kuulemma myös alkujaan oman blogimme inspiroima linssikeitto sekä sitruunarisotto.

 

Me olemme testanneet kirjan ohjeista toistaiseksi paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä (chilin, inkiväärin ja valkosipulin kera) sekä mainiota tuoremakkarapastaa. Olin heti aivan myyty, kun huomasin, että tässä ohjeessa yhdistyvät ruokarakkauteni siskonmakkarat sekä ruusukaalit (eikä tomaatin runsas määräkään luonnollisesti haitannut ollenkaan):

 

Tuoremakkarapasta

 

1 sipuli

1 iso valkosipulinkynsi

sopivasti chiliä

2 tomaattia (kaltattuna, mutta menee kyllä kalttaamattakin)

1 tölkki säilöttyjä tomaatteja

500 g tuoremakkaraa

1 tl hunajaa

suolaa, pippuria, tuoreita yrttejä

(parmesaania)

 

400 g ruusukaalia

pari ruokalusikallista balsamicoa

reilusti oliiviöljyä

suolaa, pippuria

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista ruusukaalien kannat ja leikkaa kaalit puoliksi. Levittele ne uunivuokaan, rouhi päälle suolaa ja pippuria. Lisää vielä balsamico ja oliiviöljy ja lykkää uuniin. Valmista pitäisi tulla noin 25 minuutissa. Uuniin kannattaa kurkkia jo aiemmin ja valella kaaleja vuoan pohjalle valuneella öljy-balsamicoseoksella, jotta ne maustuvat tasaisesti. Tee ruusukaalien paahtuessa kastike.


Kuullota silputut sipulit ja chilit pannulla. Kiehauta vesi kattilassa ja puristele siskonmakkarapallerot kiehuvaan veteen. Anna palleroiden kypsyä minuutti tai pari ja nosta ne sitten reikäkauhalla pannulle. Pyörittele niin kauan, että saat makkarapalleroihin väriä ja lisää sitten (kaltatut) kuutioidut tomaatit.


Lisää vielä säilötyt tomaatit ja huuhtaise pienellä vesimäärällä tölkistä viimeisetkin rippeet. Anna porista vähintään 10 minuuttia hiljaisella tulella. Jos käytät kuivapastaa, se kannattaa laittaa kiehumaan tässä välissä. Pyöristä lopuksi maku teelusikallisella hunajaa ja mausta. Lisää kourallinen mieleistäsi yrttiä.


Annostele pasta syvälle lautaselle, heitä mukaan muutama ruusukaalin puolikas ja valuta päälle siskonmakkarakastike. Parmesaani kruunaa annoksen, mutta pasta maistuu mainiolta ilmankin.


Pasta oli vielä parempaa kuin kuvittelinkaan! Seuraavaksi testiin taitaa lähteä ohje nimeltä puolukkaposset ja paahdettu valkosuklaa.

2 Comments:

At 5/2/21 09:00, Blogger Viiriäinen said...

Tämä on meillä vakiherkkua, tosin ilman ruusukaalilisäystä. Vinkiksi, että makkaroiden keittäminen ei ole välttämätöntä, puristelen itse pallerot suoraan pannulle ja hyvin kypsyvät siinäkin.

 
At 5/2/21 10:15, Blogger Rosmariini said...

Hyvä vinkki, kiitos! Aina huomattavasti kätevämpää, jos pärjää yhdellä keittoastialla vähemmän.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails