tiistaina, heinäkuuta 14, 2020

Huippuhyvät lammasvartaat


Tänä kesänä olemme olleet ennätyksellisen paljon kotona, ja hiilillä (tai yleensä käytännössä briketeillä) on grillattu kotipihalla useita kertoja viikossa.

Yhdeksi kesän suosikkiruokaohjeeksi on muodostunut tämä lammasvartaiden resepti, johon saimme inspiraatiota Oulussa sijaitsevasta syyrialaisesta Damsko-ravintolasta ja sen herkullisesta ruokatarjonnasta. Oma ohjeemme on soveltaen peräisin Weberin sivulta:

500 g jauhettua lampaanlihaa
1 pieni sipuli, hienoksi hakattuna
10 g tuoreen mintun lehtiä hienonnettuna
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl rouhittua, kuivattua chiliä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa

Sekoita kulhossa kaikki aineet kunnolla keskenään. Peitä ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

Puristele taikina vartaiden ympärille tasaisiksi, ohuiksi puikoiksi. Litteät vartaat ovat parhaita, sillä täysin pyöreiden kanssa voi käydä niin, että vartaita grillissä pyöritellessä pyöriikin pelkkä varras lihan sisällä!

Grillausvaihe: Valmistele grilli kuumalle suoralle lämmölle. Penslaa vartaat oliiviöljyllä tarttumisen ehkäisemiseksi ja grillaa niitä yhteensä n. 10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta. Kovin vimmatusti niitä ei kuitenkaan tarvitse pyöritellä – muutama kääntökerta yhteensä riittää.

Tarjoiluehdotus: Lisukkeena kannattaa tarjoilla pitaleipiä, tsatsikia, hummusta, grillattua tomaattia, hiilloksella kypsytettyä sipulia sekä mahdollisesti myös riisiä.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails