sunnuntaina, tammikuuta 20, 2019

Kierros Oulun keskustan kiinalaisissa ravintoloissaOululaisten ruokabloggaajien perinteinen alkuvuoden ravintolakierros on jälleen takana. Kaksi vuotta sitten kiersimme grillejä ja vuosi sitten pizzerioita, ja nyt olivat vuorossa Oulun keskustan kiinalaiset ravintolat: Hai Long, Royal Garden, Flavour Palace ja Beijing (eli rannan kiinalainen).

Suomeen perustettiin ensimmäiset kiinalaiset ravintolat 1950-luvulla, ja myöskin Oulussa kiinalaiset ravintolat lienevät olleet varhaisimpien kansainvälisten ravintoloiden joukossa. En tiedä, johtuuko siitä sitten se, että kiinalaiset ravintolat yrittävät täällä edelleenkin turhan paljon sovittaa makumaailmaansa suomalaisten suuhun sopivaksi. Joidenkin huhujen mukaan ainakin muutamat kiinalaiset myyvät nimittäin tiskin alta myös autenttisempaa kiinalaista ruokaa.

Bloggaajaraatimme (mukana Kokit ja potit, Kokkeillaan - jonka erinomaisen erittelyn turneesta voitte lukea täältä, Kärähtäneet sekä kierroksen alkuvaiheessa Auringon alla ja Muista syödä välillä) arvioi paikkojen salaatin, kevätkääryleet, talon tapaan valmistetun annoksen, kanaa kung pao sekä mustapapukastikkeen.

Kierroksen tulokset

Heti alkuun on sanottava, että annoksissa oli yllättävän isoja eroja. Kun söi samat ruoat peräkkäin neljässä eri paikassa, näki kyllä selvästi, oliko esim. lihan laatuun panostettu, vai oliko se laiskasti leikattua halpaa roipetta. Myös kevätkääryleiden friteeraus rapeiksi tuntui olevan yllättävän vaikeaa, ja täytteetkin maistuivat osassa paikoista melko nuljuilta.Kierroksen voittajaksi selviytyi hiuksenhienolla marginaalilla Flavour Palace, jonka annokset maistuivatkin selvästi tasaisimmin, ja kakkoseksi Hai Long. Näistä kahdesta paikasta jäi muutenkin selvästi paras mielikuva. Royal Garden eli "aseman kiinalainen" tarjoili tosi hyvät kevätrullat, mutta palvelu oli siellä ynseähköä, eivätkä muut ruoat yltäneet kevätkääryleiden tasolle. Yhdeksi testiannoksistamme valittu mustapapukastike oli siellä koko kierroksen huonoin, ja paikka taisi olla myös kierroksen kallein.


Muutamia huomioita

-kaikista kiinalaisista näytti saavan myös japanilaista ruokaa (ja joistakin myös thaimaalaista) – eli sushibuffa näyttää kuuluvan nykyään asiaan
-Pekingin ankkaa näytti olevan tarjolla ainakin Hai Longissa
-talon tapaan -annos oli jokaikisessä ravintolassa samantyyppinen ylimakea hapanimelä – olisiko tässä hyvä mahdollisuus erottua muista paikoista jollakin erityishyvällä (ja esimerkiksi kokkien omia ruokaperinteitä heijastelevalla) annoksella?
-Beijing oli kierroksen viimeinen paikka ja Hai Long ensimmäinen, mikä saattaa hienoisesti heijastua tuloksiin
-riisi oli kaikissa paikoissa aika tasalaatuista
-syömäpuikot tuntuivat melkein kaikissa paikoissa turhan suurilta ja kömpelöiltä (paras puikkokokemus oli Flavour Palacessa)
-paras ja joustavin henkilökunta oli Flavour Palacessa
-oululaisten bloggaajien seura on aina vaan yhtä hulvatontaJauhantatiimin suosikkikiinalainen Oulun seudulla on Oulunsalossa (Kauppakeskus Kapteenissa) sijaitseva Pieni Lohikäärme, josta saa esimerkiksi mahtavan tulista mustapapukastiketta. Kierroksen jälkeen Oulunsalo pitää edelleen hallussaan kärkipaikkaa, eli aivan kirkkaimmat kokemukset tältä kaupunkikierrokselta jäivät puuttumaan.

Blogitestiryhmämme suunnitteli alustavasti jatkavansa aasialaisen ruoan parissa seuraavallakin kerralla: Vertailuun voisi ottaa Woltin kotiinkuljetuksen ja Oulun thaimaalaiset ravintolat.

3 Comments:

At 24/1/19 22:50, Blogger Hannele said...

Pieni lohikäärme täytyy kyllä päästä pian testaamaan! Kiitos vinkistä!

Ja kiitos loistoseurasta!

 
At 25/1/19 09:44, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset ovat täysin meidän puolellamme! <3 Kierros Oulunsalon kiinalaisissa ravintoloissa kannattaa ottaa ilman muuta ohjelmaan.

 
At 1/2/19 08:57, Blogger Rosmariini said...

Lisäkommenttina vielä: Oulun kaupungin muista poikkeava kiinalainen ravintola Pikku Pandan Teehuone on avannut taas ovensa Kauppahallista muuttonsa jälkeen. Uusi osoite on Kirkkokatu 22. Vahva suositus!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails