perjantaina, syyskuuta 29, 2017

Kymmenen minuutin pizzakastikeMeillä on ollut tapana järjestää jo useamman vuoden ajan jonkinlaiset isommat nyyttikestit Pastanjauhannan synttärien aikoihin tai käytännössä lokakuun puolella, kun syyskuun loppu on yleensä töiden puolesta harvinaisen kiireistä aikaa.

Viime vuoden kekkereissä oli tarjolla muun muassa sieni-pähkinäkeittoa, korealaisia wingsejä, nuudelisalaattia ja omena-kinuskipiirakkaa. Lisäksi teimme pizzaa Glorian ruoka&viini -lehden ohjeella. Nopeasti valmistuvan tomaattikastikkeen ohje on jäänyt minulla vakkarikäyttöön, mistä syystä päätin tallettaa ohjeen tänne bloginkin puolelle:

Tomaattikastike


1 prk (400 g) laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.

Pizzasta puheen ollen: Tulin yhtenä päivänä ajatelleeksi, että luotto-ohjeeni pannupizzan valmistamiseen on peräisin yli kahdenkymmenen vuoden takaa (ja linkkaamani pannupizzapostauskin yli kaksitoista vuotta vanha).

Parikymmentä vuotta sitten netistä ei voinut etsiä vielä ruokaohjeita nykyiseen tapaan, ja mietinkin, että nyt voisi olla korkea aika päivittää pannupizzaohje tälle vuosituhannelle. Pitänee siis käydä tutkailemassa aitoja amerikkalaisia pannupizzaohjeita. Myös vinkkejä otetaan vastaan!

2 Comments:

At 30/9/17 18:56, Blogger Virpi said...

Ja kohta juhlitaan taas! Mitähän sitä tänä vuonna kokkaisi...

 
At 1/10/17 10:32, Blogger Rosmariini said...

Niinpä! Tänään on korkea aika laittaa mietintämyssy syvälle päähän.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails