keskiviikkona, elokuuta 30, 2017

Ruokaa viimeisen käyttöpäivän tuotteistaLähdimme pitkästä aikaa blogihaasteeseen mukaan ja ryhdyimme osaltamme taistelemaan ruokahävikkiä vastaan.

Tällä viikolla olemme tehneet ruokaa kuvassa näkyvistä ruokatuotteista, jotka ovat SPR:n paikallisen ruoka-avun aineksia.

Valtakunnallista Nälkäpäivää vietetään syyskuun puolivälissä, ja päivän avulla kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Tänä vuonna halutaan tuoda esiin myös sitä, että rahastolla on merkitystä suomalaisten omillakin kotikulmilla: Vuonna 2013 alkanut Oulun osaston ruoka-apu on perustettu juuri katastrofirahaston tuella.

Saimme hävikkituotteet tämän viikon maanantai-iltana, ja suureen osaan tuotteista oli merkattu viimeinen käyttöpäivä jo samalle päivälle.

Syyskuun puolella nähdään, mitä kaikkea saimme ruokakassista aikaiseksi. Mutta nyt jo tässä vaiheessa (vaikka osa leivistä on edelleen pakastimessa) uskallan sanoa, että mitään kuvassa näkyvistä tuotteista ei mennyt hävikkiin - siitä huolimatta, että haastetta raaka-aineissa riitti.

(Yhteistyössä: SPR:n Oulun osasto)
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails