tiistaina, syyskuuta 25, 2012

Jauhantasynttärit

Pastanjauhannan seitsenvuotista taivalta juhlittiin viikonloppuna asiaankuuluvin menoin: nauttimalla hyvää ruokaa hyvässä seurassa. Paikalle oli saapunut joukko ruokabloggaajia ja tuttavia perinteiseen tyyliin nyyttien kanssa. Ilta aloitettiin kannullisella menneiden kesien hittijuomaa mojitoa. Hyvin se tuntui yhä maistuvan, vaikka ilmassa oli tukeva syksyn tuntu ja juoma on muutenkin viimeistään parin edelliskesän aikana saavuttanut puhkisoitetun iskelmän aseman syrjäisimmissäkin kodeissa ja kuppiloissa.


Alkuruoaksi nautittiin blogimme alkuajoilta juontava lippu kupissa. Lippua nautittiin Peruspöperölän Virpin laatimien leipien päällysteenä.


Tiimi "Insinööri-Pekka avec" oli leiponut äärimmäisen herkullisen suppilovahveropiirakan pohjalle, joka oli perinteisen pizzan ja pannusellaisen hybridi. Piirakka katosi alkupalanälkäisiin suihin ennätysvauhdilla.


Alkupalahötäkässä ehdittiin jo maistella myös pöperö-Virpin brownieseja, joita onneksi kuitenkin riitti myös jälkiruoka-annokselle.


Melkein naapurissa kokkaileva Ghetto Gourmet -pariskunta oli tuonut paikalle jopa kaksi mielettömän maukasta ruokalajia: Ramsayn chili-jauheliha-salaattiwrappeja sekä karamellisoituja, mausteisia ribsejä.


Ramsayn wrapit kasattiin omin käsin kunkin ruokailijan toimesta: alle salaatinlehti, päälle aasialaiseen tyyliin maustettua lihaa sekä seesamiöljyn pehmentämää kastiketta.


Äärimmäisen herkullisissa, oikeaoppisesti ja paksusti maustekastikkeen pinnoittamissa ribseissä todettiin olevan siinä määrin suolaa, ettei akuutin struuman arveltu uhkaavan juhlakansaa ainakaan vielä saman illan aikana.


Kanssablogeissa Hangaround T:ksi nimetty blogiton ruokajengimme vakiojäsen vietti käytännössä koko alkuruokahetken keittiössä pilkkomassa aineksia unkarilaiseen gulassiin. Veitsiminen tuottikin mittavasti tulosta: keitto ei lopulta mahtunut yhteen kattilaan, vaan sitä jouduttiin kiehuttelemaan kahdessa astiassa. Unkarista tuotu paprika antoi keitolle juuri sopivan lämmön: se ei polttanut suuta chilin lailla, vaan lämmitti tasaisesti pitkän aikaa. Mainiota syystalven ruokaa siis!


Ihan pakko oli valmistaa myös yksi kaljatölkkikana, tosin tällä kertaa sähköuunissa. Jenkkein grillioppaista aikoinaan bongattu ohje oli neljäs postauksemme ikinä. Pari-kolme vuotta myöhemmin tekotapa oli esitelty varmaan suunnilleen jokaisessa suomalaisessa ruokalehdessä ja -ohjelmassa - eikä ihme. Tämä on yhä parhaita tapoja valmistaa suhteellisen varmasti mehukkaana pysyvä broileri grillissä tai uunissa.


Valmis kana silputtiin osaksi niin ikään klassikoksi muodostunutta Paolan pastasalaattia.


Insinööri-Pekka oli valmistanut tuttuun tapaansa erinomaista kirsikka-suklaajäätelöä ja kirsikkamarenkeja. Kirsikoista Pekka tunnetaan! Jäätelön ja marenkien kyljessä tarjoiltiin myös Virpin brownieseja.


Maijamyöhäisenä paikalle saapunut Kokit ja potit -Hannele yllätti koko juhlaväen tuomalla muassaan Nalle Puhin hinajapurkin näköisen sangollisen kotitekoista kermalikööriä! Osa ei ollut uskoa korviaan, mutta kyllä se kotitekoista oli. Baileys jäi helposti kakkoseksi, siinä määrin tuoreelta ja raikkaalta juoma maistui.


Jossain vaiheessa illan tumua juhlaväki saatiin houkuteltua seuraleikkimään. Vuoronperään piirtämällä ja piirroksia tulkitsemalla saatiin aikaan varsin abstrakteja ajatusketjuja.


Kiitokset mukana olleille - ja ennen kaikkea lukijoillemme seitsemästä vuodesta!

17 Comments:

At 25/9/12 23:32, Blogger Nanna said...

Ei mojitoja voi KOSKAAN juoda puhki! ;D

 
At 25/9/12 23:37, Blogger Rosmariini said...

Samaa mieltä! :D

 
At 25/9/12 23:46, Blogger Hannele said...

Komppaan mojitoasiassa ja totean tekeväni seuraavalla kerralla tuplasatsin samettijuomaa.

Kiitos - oli kivaa!

 
At 26/9/12 00:27, Blogger Rosmariini said...

Joo, pikkujoulua pukkaa jo! Mukava oli nähdä!

 
At 26/9/12 08:27, Anonymous Jonna said...

Huono Mojito on kyllä ihan puhkikulutettu iskelmä, mutta hyvää kunnon aineista tehtyä ei juoda puhki. Olen samaa mieltä Nannan ja Hannelen kanssa.

Jos nyyttäriseuraa voi valita, tämän perusteella kannattaa suosia ruokabloggaajia, on taas nimittäin niin mahtavat eväät!

 
At 26/9/12 08:52, Blogger Rosmariini said...

Oli kyllä taas niin hyviä makuja! Ja mikä parasta: nuo kaikki ihmisetkin ovat niin huippuja, että sydän melkein pakahtuu heidän seurassaan. <3

Että suosittelen kyllä ruokablogiseuraa. :)

 
At 26/9/12 09:34, Blogger Virpi said...

Minäkin suosittelen ruokablogiseuraa, siinä saa hyvän ruuan ja hyvän seuran samassa paketissa! Ai että, oli taas niin herkkua ja vatsalaukun lisäksi myös vatsalihakset saivat treeniä :)

Vieläkin naurattaa tuo tohtori säikähtää pierua.

 
At 26/9/12 09:46, Anonymous Tiina said...

Mitä herkkuja! Kaikki tarjoomukset näyttävät tosi herkullisilta! Onko millään mahdollista saada ribsien ohje? Tarvitsisin juuri tuollaista hyväksihavaittua herkullista ohjetta pojan 18-vuotis juhliin.

 
At 26/9/12 15:03, Blogger Amalfin sitruuna said...

Oi, oikein isot ja mahtavat Onnittelut Pastanjauhannalle syntymäpäivän johdosta! Kuinkahan monta blogia on syntynyt teidän innoittamana?

Mojito on just sellainen, jota tarttee kokeilla (sitten kun olotila antaa periksi; ensin pitää hoitaa alta synnytys ja imetys ;-))

 
At 26/9/12 15:56, Blogger Mausteinen Manteli said...

Onnea vuosien johdosta! Näytti siltä että tarjoilupuoli toimi :)

 
At 26/9/12 17:04, Blogger Jael said...

Olipa teidän synttäreillä herkulliset tarjottavat! Kotitekoinen Baileys on tehty vähän samaan tapaan kuin venezuelalainen serkkunsa Ponche crema,jonka munattomassa versiossa kondensoitu maito toimii mielettömän hyvin:)

 
At 28/9/12 00:45, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Säikähtäähän sitä vähemmästäkin. :) (psst. mitä meninkään just edellisessä postauksessa kehuskelemaan juttujen tasokkuudella)

Tiina: Suosittelen. Pitää painostaa Ghetto gourmetin porukkaa julkaisemaan ohje mahdollisimman pian!

Sitä odotellessa voi kokeilla tätä heidän aikaisempaa ohjettaan.

Amalfin sitruuna: Ihan hyvä järjestys. :D Onneksi olkoon!

MM: Kiitos, toimi!

Yaelian: Mukava nähdä sinut täällä taas pitkästä aikaa!

 
At 28/9/12 11:59, Anonymous Anonyymi said...

Panimoteollisuuden edustajat kyllä kovasti varoittavat käyttämästä olut- yms.tölkkejä ruuanvalmsituksessa niistä irtoavien väriaineiden ja kemikaalien vuoksi. Tölkkejä ei heidän mukaan ole tarkoitettu kuumennettaviksi ja siksi ne eivät myöskään täytä turvallisuusmäräyksiä kemikaalien liukenemisen suhteen.

 
At 28/9/12 13:11, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos sinulle Rosmariini ribsi-vinkistä!

Tiina

 
At 28/9/12 14:14, Blogger Unknown said...

Myöhästyneet onnittelut, 7v on huikea suoritus!

 
At 29/9/12 09:42, Blogger Rosmariini said...

Anonyymi: Joo, kyseinen kypsennystapa on myös elintarvikeviranomaisten pahin painajainen. Myynnissä on myös tarkoitukseen sopivia telineitä, eli vaihtoehtoja onneksi löytyy.

Semmoinen olisi itse asiassa itsellekin järkevämpi... ei tulisi epähuomiossa mainostaneeksi olutmerkkejä.

Tiina: Ei kestä, hyvään ruokaan liittyvää ilosanomaa on mukava levittää.

Minna: Kiitos kauniista sanoista!

 
At 7/10/12 18:49, Anonymous mossman666 said...

Tiina, ribsit täällä: http://ghetto-gourmet.posterous.com/tahmaiset-kiinaribsit

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails