sunnuntaina, syyskuuta 18, 2011

Mozzarellaa ja avokadoa

Täällä on viime aikoina kokattu blogiruokaa. Kun keittokirjoja ei ehdi tätä nykyä selata tarpeeksi, on kätevä napata muista ruokablogeista kiinnostavimmat ideat omaan käyttöön.

Kaikki äitini reseptit -nimisessä blogissa käskettiin vähän aikaa sitten tekemään mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa.

Minähän tein tietenkin työtä käskettyä, ja kyllä kannatti. Maut sopivat nimittäin ihan mahdottoman mukavasti yhteen. Ja kaikkein parasta tässä oli se, etten olisi ikinä hoksannut kokeilla tällaisten ainesten yhdistelmää omatoimisesti. Eläköön siis muut ruokablogit:

Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa (alkujaan Visa Nurmen ja Antti Vahteran keittokirjasta Likivihreät)

2 pussia buffalomozzarellaa
2 avokadoa
2 dl ruokajugurttia
1 sitruuna
2 tl sokeria
1/2 punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa
tuoretta rosmariinia
Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Puolita avokadot, koverra liha kuorista ja pilko reiluiksi kuutioiksi. Kierittele kuutiot kulhossa puolikkaan sitruunan mehussa, etteivät ne tummu.
Revi tai leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille. Sekoita jogurtti, puolikkaan sitruunan mehu ja sokeri. Levitä seos juuston päälle. Heittele pinnalle avokado-kuutiot sekä pilkotut chilit ja yrtit. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla.

Mozzarella-avokadosekoitelmasta sai mukavan pikkusyötävän, joka maistui oikein hyvin ilman leipääkin. Päälle pilkottu chili oli itse kasvatettua Hungarian Hot Cherry -lajiketta.

Jälkiruokaosastolta olen kokeillut viime aikoina ainakin Kokkien ja Pottien omenatorneja. Lisäksi iskin silmäni Sillä sipulien tarte tatiniin. Joskus lähiaikoina on aivan pakko saada vielä vanhaa kunnon kauratoskaomenaa.

Kertokaahan kommenttilaatikossa, mikäli olette itse tehneet hyviä blogireseptilöytöjä viime aikoina.

14 Comments:

At 18/9/11 18:05, Blogger turushanna said...

Kylläpäs näyttää herrrrkulliselta!

 
At 18/9/11 18:07, Blogger Rosmariini said...

Kaikkiin hyviin ruokiin tulee yleensä sekä hunajaa että sitruunaa. Tähän tuli sokeria ja sitruunaa, että melkein sama. Ja hyvin pelasi.

 
At 18/9/11 18:22, Blogger Virpi said...

Pitääpä kokeilla tuota avokado-mozzarellajuttua itsekin! Tykkäsin ainakin ranskankermalla marinoidusta mozzarellasta, johon tuli kanssa samantyyppisiä mausteita kuin tuohon avokadojuttuun!

Ja nuo omenatornit sai kuolan valumaan. Niitäkin siis pitäisi testata.

 
At 18/9/11 18:29, Blogger Rosmariini said...

Muistankin muuten juhannuksen aikoihin miettineeni, että pitäisi marinoida mozzarellaa joskus itsekin. Eli hyvä, kun palautit tuon ohjeen uudestaan mieleen.

Nuo omenatorniomenat olivat hassuja, kun niistä katosi uunissa väri ihan kokonaan. :)

 
At 18/9/11 20:05, Blogger Merituuli said...

Tänään teimme sämpylöitä teiltä bongatulla ohjeella, joskin lisäsin siihen kurpitsamuhjua. Tytsy pyysi leipomaan pullia, mutta koska meillä on jo muuta herkkua, ajattelin että sämppikset on hyviä. Ja on!

 
At 18/9/11 20:35, Blogger Elisa LPP said...

Täältä olen muutaman ohjeen bongannut ja kokeillut. Toinen hyvä, sellaista perusruokaa on Tupun Tupa. Viimeisin leivontaresepti oli Suklaamarengilta :)

 
At 18/9/11 21:14, Blogger Nanna said...

Likewise: Eläköön, eläköön, eläköön! :)
Kyllä se niin on, että muut ruokablogit ovat ehtymätön inspiraation lähde ainakin minulle. Kiva kun löysit tämän reseptin, sillä se on todella kiertoon laittamisen arvoinen!

 
At 18/9/11 21:15, Blogger Niina Oivi said...

Mä bongaan ohjeet näköjään nykyään täältä, oih. Huominen menuu:

Mozzarellaa ja avokadoa!

Ihanaa kun muut keksii. Ihanaa kun muuta jaksaa pistää muhun energyy näillä syötävillä blogeillaan - mä oon vätys keittiössä... Kesäkurpitsaa jaksan paistella...ja juustoa raastaa...leikata leivän...voidella sen...

Kiitos! Uskomatonta - venaan huomista kaupasssa käyntiä&ruuanlaittoa, oh-ho

 
At 18/9/11 21:28, Blogger haunopauno said...

Silloin, kun on semmoisia aamuja, jolloin pitää näyttää maailmalle, mä olen vanhastaan panostanut muna- ja pekoniaamiaiseen. Mutta suunnilleen vuosi sitten kekkasin, että kananmunan voi korvata avokadoviipaleilla. Avokadon maku soi ällistyttävän hyvin pekoniin. Näitä, tomaattia, vastapuristettua appelsiinimehua, ruispaahtoleipää ja kahvetta, ja maailma saa vastaansa taisteluvalmiin haunon.

 
At 18/9/11 22:41, Blogger Rosmariini said...

Heh, en jotenkin ajatellut, että noinkin moni etsii vielä reseptejä Pastanjauhannasta, kun Suomessa on nykyään jo niin paljon toinen toistaan kiinnostavampia ja virkeämpiä ruokablogeja. :) Eli kiitosta teille kaikille päivänpiristyksestä.

Niin ja Nannalle kiitokset inspiraatiosta & haunolle hyvästä aamiaisideasta. Nytkin on kalenteriin merkattuna useita semmoisia päiviä, jolloin pitäisi tosissaan näyttää maailmalle.

 
At 19/9/11 08:00, Anonymous Kaunis Neli said...

"eläköön ruokablogit" - kyllä vaan. blogeista saa ihania ideoita - niissä on paljon kuvia ja ohjeita joita ei tavalliseen keittokirjaan saada. kerrotaan rehellisesti mikä meni nappiin ja mikä pieleen - ja mitä tekisi seuraavan kerran toisin. siitä minä tykkään. ja pastanjauhantablogista kans :)

 
At 19/9/11 21:42, Anonymous liisa said...

Erilaiset salaatit kuuluvat lempiruokiini, tästä löytyikin hyvä ohje kokeiltavaksi!
Jos saalaatista tulee yhtä hyvää kuin kuvassa näyttää,saattaa olla että eksyn tähän blogiin toisenkin kerran.

 
At 21/3/14 19:40, Anonymous Anonyymi said...

Oli vähän hasardia heitellä nuo avokadot jogurtin päälle, jogurtti levisi pöydälle, tärveli pöytäliinan, pöytäliina jumittui kuivausrumpuun joka aiheutti sähköpalon rummun moottorissa ja poltti koko talonyhtiön pesutuvan.

 
At 21/3/14 22:17, Blogger Rosmariini said...

Mitäääh? (omg)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails