keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Onneksi olkoon, Olo!

Ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä oli eilen tuomaroimassa MasterChefiä, jossa kilpailijoiden oli kokattava painetehtävässä ankka-annos sekä bonuksena vielä suklaamoussea ja madeleineleivosta.

Muistin ohjelmaa katsellessani, että Terävä oli mukana myös ruokabloggaajille tarkoitetussa mikroaaltouunikilpailussa, ja ryhdyin eilen illalla viimein panikoimaan kilpailun takia. Mietin, kuinka mukavaa olisi mennä Oloon syömään ja mitä kaikkia ruokalajeja olisin voinut toteuttaa mikrossa, jos aikaa olisi ollut edes pikkuisen enemmän.

Tänään oli sitten vastassa kaksi uutista:
-Olo on noussut Suomen Michelin-tähtipalkittujen ravintoloiden joukkoon
sekä
-Pastanjauhantaa on voittanut ravintolalahjakortin Oloon max-mikroaaltouunikilpailussa.

Olen voitosta aivan kokonaan ällistynyt, koska en missään vaiheessa uskonut minkäänlaisiin voittamisen mahdollisuuksiin. Ensinnäkin olemme pärjänneet aina kaikenlaisissa blogikisoissa ja ruokahaasteissa sanalla sanoen surkeasti. Toiseksi esittelin blogissamme rehellisesti max-mikromme hyviä ja huonoja puolia, ja olin alusta asti varma, että viimeksi mainittujen kertominen vie voiton jollekin myönteisemmälle bloggarille.

Kaiken huipuksi voiton ilmeisesti ratkaisi mikron ja leivinuunin välinen pizzataisto, jossa mikromme ei edes pärjännyt kovinkaan hyvin.

Kiitänkin tuomaristoa erittäin ennakkoluulottomasta valinnasta. Tämä vahvistaa entisestään uskoa siihen, että blogiinsa kannattaa kirjoittaa täsmälleen niitä ajatuksia, joita päässä sattuu kulloinkin liikkumaan. Toivon mukaan ruokabloggaajat pysyvät (lisääntyvistä kaupallisista kytköksistä huolimatta) jatkossakin uskollisina omille arvoilleen ja ajatuksilleen.

Suomen tämänhetkiset tähtiravintolat ovat siis Olo, Chez Dominique, Postres, Demo sekä Luomo. Meillä on kokemusta ainoastaan Postresista ja jauhantatiimimme toisella osapuolella Demosta.

Toivon mukaan onnistumme tekemään jossain vaiheessa pöytävarauksen myös Oloon; veikkaan, että sinne voi juuri nyt olla pikkuisen tunkua.

29 Comments:

At 16/3/11 16:40, Blogger Nanna said...

ja onnea jauhantapaja! sattupas erinomainen palkinto!

 
At 16/3/11 16:51, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! :) Sattui kyllä hupaisesti samaan hetkeen tuon Michelin-julkistuksen kanssa. Pitää tosissaan toivoa, että onnistumme pääsemään jossain vaiheessa paikalle pöytävarausruuhkista huolimatta.

Farangista olen myös haaveillut (tuon samaisen MasterChefin myötä), ja sekin onnistui saamaan Michelin-merkinnän. Eli sinnekään ei ilmeisesti kannata ihan lähiaikoina suunnitella mahtuvansa.

 
At 16/3/11 17:20, Blogger Virpi said...

Onnittelut kisan voitosta! :) Olipa tosiaan hassu sattuma tuon Olon michelöityminen samaan saumaan, mutta toivottavasti tosiaan saatte pöydän varattua johonkin rakoon.

 
At 16/3/11 17:26, Blogger Rosmariini said...

Ja sitten vielä kolmantena tuo Masteri! :) Tietääpä ainakin, mikä on viikon puheenaihe tässä pienperheessä.

 
At 16/3/11 17:31, Blogger Emilia said...

Onneksi olkoon hurjasti!

 
At 16/3/11 19:06, Blogger Anni said...

Sääli että Olo sai tähden - nyt sinne ei ainakaan koskaan pääse syömään. ;) (Siis varsinkin jos hinnat nousevat.) Mutta onnea Ololle, tähti oli odotettavaissa, mikä kertonee raflasta hyvää. Ja hyvää illallista teille!

 
At 16/3/11 19:09, Anonymous Anonyymi said...

Pastanjauhantaa juuri yle TV2 kanavalla :) Hienoa

 
At 16/3/11 19:31, Blogger Rosmariini said...

Emilia: Kiitos! Tämä on kyllä huikean hienoa ihmiselle, jonka arpaonni (ja kilpailuissa menestyminen) on yleensä Aku Ankan luokkaa.

Anni: Sanos muuta. Samasta syystä harmittelin tosiaan tuota Farangia. ;)

Ei vaan onhan se oikeasti hienoa, että saaavat tunnustusta työstään.

Anonyymi: Kääk. Olin ehtinyt unohtaa autuaasti koko jutun. Toivottavasti kovin moni ei ole ollut tänään telkkarin ääressä.

 
At 16/3/11 19:39, Blogger Hanna / Sporttaillaan said...

Onnea, pastanjauhantaa!! :)

 
At 16/3/11 19:55, Blogger Jael said...

Paljon onnea voiton johdosta ja hyvä palkinto:)

 
At 16/3/11 20:37, Blogger Pekka said...

Löytyy myös Areenasta! *muahahahahaha*

 
At 16/3/11 20:49, Blogger Rosmariini said...

Hanna & Yaelian: Kiitos, tytöt! Palkinto on kyllä ihan huippu.

Pekka: Niin kuulemma löytyy.

 
At 16/3/11 23:19, Blogger Terhi said...

Onnea molemmille, meni palkinto kyllä oikeeseen osoitteeseen!
Ja juttu telkussakin oli hieno :)!

 
At 16/3/11 23:31, Blogger Anna said...

Onnea! Ansaitsitte voiton! Juuri sen monipuolisuuden ja eri puolia valottavan otteen takia.

"Toivon mukaan ruokabloggaajat pysyvät (lisääntyvistä kaupallisista kytköksistä huolimatta) jatkossakin uskollisina omille arvoilleen ja ajatuksilleen."

Kiitos näistä sanoista, olen itsekin ihan samaa mieltä ja toivon, että kaikki kaupallis-kytkösten kanssa pähkivät (minä mukaan lukien) koettavat pitää tuon mielessä :)

 
At 17/3/11 02:10, Blogger Rosmariini said...

Terhi: Minun näkökulmastani kaikki muut olivat tietenkin tosi cool! :)

Anna: Vautsi, kiitos paljon!

Huimasti on kyllä lisääntynyt taas viimeisten kuukausien aikana tuo kaupallinen paine. Vaikka onhan se toki hauskaa, että ruokablogit koetaan entistä kiinnostavammiksi yhteistyökumppaneiksi niin monella taholla.

 
At 17/3/11 07:40, Anonymous Emma said...

Onnea voitosta! Hyvä palkinto tulikin, Olo on tähtensä ansainnut :)

 
At 17/3/11 08:13, Blogger Nelle said...

Anna ja Rosmis: mietin ihan samaa, että oikeasti on saanut ruveta miettimään, mihin kaupallisiin tarjouksiin tarttuu (eli mikä on itselle tällä hetkellä sopiva juttu). Ainakin minulle on tärkeää että voi antaa myös negatiivista palautetta. Vaikka on mukavaa, että kutsuja tulee, ne eivät lopulta ole bloggaamisen ja kokkaamisen kannalta niin tärkeitä, että minua harmittaisi vaikka jotain menisi ohi. :) Mikäs se ohjelma oli, missä olitte mukana; käyn kurkkimassa:)

 
At 17/3/11 08:15, Blogger Virpi said...

Mullakin uteliaisuus voitti, piti käydä kattomassa Areenasta juttu. Hauska :)

 
At 17/3/11 10:57, Blogger Rosmariini said...

Emma: Kiitos! Olisi kiva kuulla, mitkä kaikki ruokapaikat ovat teikäläisen suosikkeja tällä hetkellä.

Nelle: Onneksi monet näistä viimeaikaisista jutuista ovat olleet (luullakseni) hauskoja molemmille osapuolille, esim. Helkan reseptikilpailu ja ruokablogien TopChef-haaste.

Minulla menee melkein kaikki ohi jo senkin takia, että kaikki kiinnostava tapahtuu aina Helsingissä. Mutta eipä sillä väliä; hauskinta on kuitenkin kokkailla kaikessa rauhassa ja istua sohvannurkassa kirjoittamassa.

(Ohjelma on luullakseni täkäläiset uutiset.)

Virpi: Itse en ajatellut katsoa. Nolostuisin vaan liikaa ja hautautuisin kellariin. :)

 
At 17/3/11 13:50, Blogger Virpi said...

Ei syytä hautautua kellariin! Mun kollegakin sanoi bonganneensa teidät uutisista ja kommentoi että olitte kauhean mukavanoloisia telkkarissa(kin) ja että kiva, kun teillä näytti olevan ihan normikeittiömeininki, eikä mitään ihme hifistelyä tai snobbailua!

 
At 17/3/11 14:37, Blogger Rosmariini said...

Hehehee. Minä taas uskon, että olemme olleet vieläkin omituisempia kuin normaalisti. Meillä oli ainoastaan yksi mikki, jota sitten vuoroteltiin, ja silloin kun toinen puhui niin toisen piti olla hiljaa. Lopputuloksena päädyin seisoskelemaan äänettömänä ja virnistelemään ääliömäisesti kameralle (johon ei tietenkään saisi edes vilkuilla!).

Kaikkeen sitä tuleekin pöljyyksissään ryhdyttyä. :)

 
At 17/3/11 15:06, Blogger Nelle said...

noniin, hyvä juttuhan se oli! :) Ja mulla on ollut monta päivää jonkinasteinen himo tehdä pinaattilettuja... Eikä tää ny auttanut asiaa. :)

 
At 17/3/11 15:39, Blogger Rosmariini said...

Te ootte aina kaikki niin kohteliaita ja kivoja. :)

 
At 17/3/11 17:09, Blogger Uusano said...

Minäkin katsoin pätkän:)Onnea kilpailun voitosta.

 
At 17/3/11 20:29, Blogger Hannele said...

Huippua! Juttu oli hyvä! Onneksi Areena pelasti väärään maakuntaan eksyneen Potin.

 
At 17/3/11 21:17, Blogger Rosmariini said...

Uusano: Voihan kääk. Toivottavasti olet tointunut jo näkemästäsi. ;)

Tänään olen kuullut kyllä muutamaan otteeseen, että "ai, te olettekin ihan tavallisia". :D

Hannele: Voi ei saa eksyttää Pottia! Hyvä, että olet (ilmeisesti) taas tallessa.

Niin ja psst. Saatiin Oloon pöytä, kun kokeiltiin taktisesti vasta kesäkuuta. Oujee.

 
At 17/3/11 22:59, Anonymous Annika A said...

Onneksi olkoon, upea palkinto! Meillä mies oli nauhoittanut juttunne huomattuaan mulle eiliset Pohjois-Suomen uutiset, ja siksi asian vahvistuttua uskallan selittää nyt, miksi laitoin siskon lähettämään hirvijauhelihakeittoni syksyiseen kilpailuunne. Epäilin, että me Pippurimyllyn kanssa saattaisimme olla tuttuja toisillemme, enkä halunnut sen vaikuttavan reseptin sijoittumiseen suuntaan tai toiseen, - ja siellä pinaattilettuja paisteli tosiaan tuttu naama :D. Terveisiä Helsingistä!

 
At 18/3/11 15:23, Anonymous Anonyymi said...

Onnittelut kilpailun voittamisesta! Palkinto on kyllä mahtavan hieno. Olo on tullut testattua monta kertaa ja joka kerta poistun sieltä maha täynnä ja sievästi hymyillen :) Olo on ehdottomasti oma suosikkiravintolani tällä hetkellä. Palvelu on siellä ollut aina ensiluokkaista ja sisustus minimaalinen mutta hyvin miellyttävä. Ruoka on tositosi hyvää ja niin kaunista, että välillä meinaa oikein kyynel kihota silmäkulmaan.
-Mari S.

 
At 21/3/11 09:47, Blogger Rosmariini said...

Annika: Itse asiassa tuttujen ohjeilla voisi olla huonommat voitonmahdollisuudet. Tuntuisi hullulta sanoa, että "ravintolalahjakortti menee nyt parhaalle ystävälleni". :D

Mari: Minäkin kävin Olon sivuilla ihailemassa annoksia. Miten niitä hennoo edes syödä, kun ovat niin kauniita?

Kesäkuuta odotellen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails