lauantaina, helmikuuta 26, 2011

Fish & Chipsit mikrossa

Upouuden mikroaaltouunin rapeutustoimintoa oli pakko päästä testaamaan myös ranskanperunoihin. Teimme muutama perjantai takaperin kotitekoiset Fish & Chips -annokset, joihin kala paistettiin öljyssä ja ranskalaiset vertailun vuoksi osin uunissa ja osin mikrossa.

Lopputuloksena raatimme tykkäsi enemmän mikroranskanperunoiden rakenteesta, joten kyllä sillä härvelillä saa näköjään aikaiseksi takuurapean lopputuloksen. Mistään pikaruuasta tässä ei varsinaisesti ollut kysymys, sillä perunoiden mikrottaminen kesti (välillä niitä käännellen) lähemmäs parikymmentä minuuttia.
Fish 'n Chips

800 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
mallasetikkaa
suolaa

300 g pakasteherneitä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua

650 g ruodottomia turskafileitä tai muuta vaalealihaista kalaa, leikattuna neljään samankokoiseen palaan
50 g vehnäjauhoja (halutessa voi laittaa ehkä hippusen leivinjauhetta mukaan) + 50 g maissijauhoja
1 munanvalkuainen
125 ml kylmää kivennäisvettä
1 lohkottu sitruuna
600 ml kasvisöljyä paistamiseen

(Kuori perunat,) ja lohko niistä ranskalaisia. Laita perunasiivut kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät. Kiehauta vesi, alenna lämpöä ja anna hautua 4 minuutin ajan. Valuta vesi pois ja kippaa perunat vaikka puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, jotta saat ne mahdollisimman kuiviksi. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita matala uunipelti uuniin ja anna kuumentua 10 minuutin ajan. Siirrä perunalohkot kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy. Asettele perunat sitten pellille yhteen kerrokseen. Paista 10 minuutin ajan ja käännä perunat ympäri. Paista 5 minuuttia lisää ja käännä taas. Paista vielä 5-8 minuuttia tai niin pitkään, että saat sopivan rapean lopputuloksen. Valuta talouspaperien päällä (mikäli ovat öljyisiä). Me paistoimme siis osan ranskalaisista mikroaaltouunin crisp-alustalla.
Sillä välin kun ranskalaiset ovat uunissa, keitä herneitä kiehuvassa vedessä 4 minuutin ajan. Valuta herneet ja kippaa ne takaisin kattilaan. Survo muusiksi ja sekoita joukkoon oliiviöljyä ja sitruunamehua. Peitä ja siirrä sivuun.
Kalan voi myös kypsentää sillä välin, kun ranskalaiset ovat uunissa. Taputtele kalanpalat kuiviksi. Laita 1 rkl jauhoja lautaselle ja pyörittele kalapalat siinä kauttaaltaan. Kaada öljy esim. pinnoitettuun wokkipannuun tai johonkin muuhun sopivaan pannuun. Lämmitä öljy 200-asteiseksi. Sekoita jauhot sekä hiukan suolaa ja pippuria. Vatkaa kevyesti muna. Kaada vesi jauhoseoksen joukkoon samalla varovasti vatkaten. Lisää munanvalkuainen ja vispaa vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Taikina saa olla mielellään aika kuohkeaa. Dippaa kaksi palaa kerrallaan jauhoseokseen, valuta enimmät taikinat pois ja aseta palat reikäkauhalla varovasti kuumaan öljyyn. Paista 5-6 minuutin ajan (varmista, että öljyn lämpötila pysyy 200 asteessa) ja käännä kalat puolivälissä niin, että saat niihin kauttaaltaan kauniin kullankeltaisen värin. Nouki palat pois reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Tarkista, että öljyn lämpötila on 200 astetta ja toista sama lopuilla kalanpaloilla.
Kuumenna muusatut herneet ja tarjoile kalan, ranskalaisten ja sitruunalohkojen kanssa. Me valutimme ranskalaisten päälle ennen tarjoilua vielä mallasetikkaa ja maustoimme suolalla.

Ohjeen otimme BBC GoodFoodista. Suosittelen katsastamaan vertailun vuoksi myös Kulinaarimurulan chips-ohjeen.

Vuoden alussa muuten uutisoitiin, että Itämeren turskaa voi taas syödä. Kannat ovat kasvamaan päin.

2 Comments:

At 28/2/11 16:41, Blogger Unknown said...

Vaikka just söin, tuli hirvittävä nälkä! Teidän kuvat tekee kaikesta tosi herkullisen näköistä, vaikka oon oikeesti aika nirso! :)

[www.nominatinlife.blogspot.com]

 
At 1/3/11 16:02, Blogger Rosmariini said...

Fish 'n Chips maistuu monesti vähän nirsommillekin (semmoisille, jotka eivät yleensä kalasta välitä).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails