torstaina, lokakuuta 01, 2009

Suuri salmiakkitesti

Syksy on tuonut mukanaan monenlaisia koettelemuksia, ja välillä ruokahalu ja kokkausinnostuskin on ollut kateissa kokonaan. Nyt kun tunnelin päässä alkaa näkyä pikkuisen valoa (ja risukasassa aurinkoa), on aika keskittyä taas vähän enemmän syömäpuoleenkin. Luvassa on siis suuri salmiakkitesti (itse ostetulla salmiakilla toteutettuna).

Olen lisäaineiden (ja maissitärkkelyksen) välttelyinnossani vältellyt myös liiallista salmiakinsyöntiä, mutta nyt oli pakko päästä maistamaan kovalla tohinalla markkinoille tuotuja Malaco Must -salmiakkeja. Testiin päätyivät kaikki kolme uutuusmakua:

-MUST Moods of Black - sekoitus salmiakkia ja lakritsia erilaisilla vivahteilla
-MUST Touch of Sea - toinen pää karkista on pehmeää ja toinen suussa sulavaa salmiakkilakritsia ripauksella merisuolaa
-MUST Dark Shots - salmiakkia lakritsijauhetäytteellä

Meri herättää melkein poikkeuksetta positiivisia mielleyhtymiä (terveisiä vaan kaikille Meri-nimisille kavereille), mistä syystä odotukset olivat suurimmat Touch of Sea -pussukan kohdalla.

Pusseista tyhjeni kuitenkin ensimmäisenä pyöreitä salmiakkeja sisältänyt Dark Shots, jotka osoittautuivat omiksi suosikeikseni. Raatimme ei ollut aivan yksimielinen, koska maisteluun osallistunut Pippurimylly piti pyörylöistä vähiten.

Omasta mielestäni kaikkein tylsin vaihtoehto olivat liikennemerkkimäiset Moods of Black -makeiset, vaikka olenkin näin vanhemmiten oppinut arvostamaan myös vähän hienovaraisempia makuja. Kokonaispisteissä Touch of Sea vei siis ehkä voiton, koska se sai yhden ykkös- ja yhden kakkossijan. Mutta itse ostaisin kuitenkin mieluummin seuraavalla kerralla vähän sähäkämpiä shotteja.

Merimielikuvien lisäksi maistelija saattoi fiilistellä ajatuksella aidosta lakritsijuuresta. Lisätietoja etsiessäni hämmästyin kuitenkin kuullessani, että lakritsin musta väri saadaan aikaan lääkehiilellä. Uuh. Lääkehiileen ei liity kovinkaan mieluisia muistoja.

Tämänhetkisiä lempikarkkejani ovat muuten Lauantaipussista tutut pitkulaiset & makeahkot automakeiset. Ne eivät takuulla ole aitoa lakritsijuurta nähneetkään, mutta siitä huolimatta sorrun niihin videonvuokrausreissulla aina silloin tällöin.

(Elokuvista tuli mieleeni, että huomenna tulee viimein Suomen ensi-iltaan elokuva nimeltään Julie&Julia, jossa keskitytään ruokabloggaamiseen! Sen voisi käydä kannatuksen vuoksi katsomassa, jos kohta trailerista taitaa ilmetä kaikki olennainen.)

15 Comments:

At 1/10/09 17:59, Anonymous Sanski said...

Minäkin pidin noista Touch of Sea-karkeista, kahta muuta laatua en ole vielä maistanut. Seuraavaksi taidan testata niitä palleroita. Mukavan pieniä pusseja!

Kovasti olen minäkin odottanut Julie&Julia-leffaa! Tarkoitus on mennä katsastamaan kyseinen pätkä heti huomenna :)

 
At 1/10/09 18:08, Blogger Rosmariini said...

Pussin pieni koko on kyllä plussaa (tosin kivan idean saa pilattua ostamalla kolme pussia kerralla...).

Minä en luultavasti ennätä elokuviin vielä lähipäivinä, joten kerrohan/kertokaahan sitten, tykkäsittekö.

 
At 1/10/09 18:28, Blogger ღ remy. said...

Minäkin pidin niistä palloista ku niistä oli "potkua". Erittäin hyviä ja tyydyttivät täysin napostelukarkkihimon :)

 
At 1/10/09 20:57, Blogger Viipe said...

-MUST Dark Shots - salmiakkia lakritsijauhetäytteellä <-- noi oli mun mielestä parhaat, siis todella hyviä!

 
At 1/10/09 21:21, Blogger Meri, Helsinki said...

Meri-niminen ystävänne ilmoittautuu! :-D

Mekin maisteltiin noita tossa joskus mutten nyt muista, mitkä oli parhaita. Leffateatterissa oli niin pimeetäkin että noi nimet meni ihan ohi o_O Kamala tällanen salmiakkitesti kun nyt pitäs olla sitte kaapissa turkkareita! Vaan EI OLE. Kenen on vastuu O_O hehehehe.

Vaan terveisiä myös, tapasin äsken yhden (joensuulaisen, nyt Hgissä hetkellisesti asuvan) lukijanne :-) Eksynyt erääseenkin apinanruokakeittiöönkin kauttanne, kröhöm. Ja siis tämä kävi ilmi keskustelussa, ei ollut kyseessä ns. blogimöötte.

 
At 1/10/09 21:54, Blogger FunkyAiski said...

itsellä tuli kanssa Ärrältä poimittua tuo Touch of sea-pussi mukaan tuossa pari viikkoa sitten ja tykkäsin kovasti! :)

 
At 2/10/09 09:10, Blogger Rosmariini said...

sikke: Mukavasti olivat saaneet kyllä makua palluroihin. Jotenkin oletin, että kaikkien pussien sisältö olisi maultaan todella mieto.

Jenni: Tässähän saa kohta pienen salmiakkipallofanikerhon pystyyn!

Meri-ystävä: MITÄÄÄH? Tekeekö muulilla joskus mieli salmiakkia??!!!? 8) Onko tuo Touch of Sea muuten Lihansyöjän suosikki?

Tervehdys salaperäiselle joensuulaiselle lukijalle, joka levittäytyy apinanleipäkeittiöön (vai miten se nyt meni).

FunkyAiski: Mekin ostimme ekaksi kiltisti vain yhden pussin, mutta kiidimme sitten saman tien hakemaan vertailuseuraksi kaksi muutakin. Kivaa, kun ruokabloggaamisen varjolla voi tehdä kaikenlaista kivaa.

Kuka perustaisi Suomeen hyvän karkkiblogin?

 
At 2/10/09 11:25, Blogger -stjtr- said...

Se elokuva oli ihan ookoo, ei paskempi, katsoi ennen kuin selkäänsä otti, mutta ihan vaan Meryl Streepin takia. Se nun on vaan niin hyvä.

Salmiakit ovat ihania! kaikki.

 
At 2/10/09 11:28, Blogger Martina said...

Aijai, näiden mainoksia olenkin kuolannut pitkin syksyä ja nyt vihdoin lokakuun koittaessa on herkkulakkoni ohi, ja salmiakin suuri ystävä Martina pääsee karkkiostoksille! Jippii! Näitä on maistettava heti ensitilassa, vaikka ihan ensiksi taidan kuitenkin suunnata suklaakonvehtikauppaan.. :)

 
At 2/10/09 17:02, Anonymous Kaisa said...

Niitä pitkulaisia, makeita autokarkkeja kutsutaan (taino ainakin kutsuttiin silloin joskus 20 vuotta sitten kun niitä alkoi kaupasta saamaan) minun kaveripiirissä nimellä Kitt.
(ja sana taipuu hyvin suomeksin muotoon "ostitko kittejä")
Luonnollisesti nimellä ja karkilla on suora yhteys tuon kultaisen ajanjakson kovimpaan TV-sarjaan, Ritari Ässään :)

Mutta nämä karkit ovat kautta aikain olleet myös minun suosikkeja, vaikka maku onkin hieman eriskummallinen.

 
At 2/10/09 17:06, Blogger Rosmariini said...

Stjtr: Teikä tosissaan näki tuon pätkän jo silloin loppukesästä! Ihan viihdyttävältä se sinänsä vaikuttaa (kunhan ei menisi missään vaiheessa liian kaatuilukomediaksi).

Martina: Muista sitten herkutella koko lakkokärvistelyn edestä! :D

 
At 2/10/09 17:13, Blogger Rosmariini said...

Kaisa: Tosiaan, Ritari Ässän autot! Jostain kumman syystä olen tykästynyt niihin enemmälti vasta ihan vähän aikaa sitten (joskus juhannuksen tienoilla?).

Lauantaipussi oli jotenkin aina kamalan ahdistava, kun roskaa tuli niin paljon, tikkari oli hankala ja lopuksi piti vielä keksiä käyttötarkoitus sille tarrallekin. :) :) Karkeistakaan ei jäänyt sitten mieleen mitään kivoja yksittäisiä juttuja.

 
At 9/10/09 19:56, Anonymous Anonyymi said...

Moods of Blackit ja Dark Shotit nyt kokeiltuina. Ei sille mitään voi, että Dark Shotit ovat hy-vi-ä! Ja, mikä parasta, pussi itse: pehmeää muovia, joka ei vahingossakaan repeä liikaa! Pisteet Malacolle suunnittelusta!

Pikkuenkeli

 
At 10/10/09 20:35, Blogger Rosmariini said...

Maistelutuloksia, kivaa! Ja pussiarviosta plussaa. :)

 
At 19/11/09 17:09, Blogger Elisabet said...

Kiva postaus :) Minun lempparit on ehdottomasti touch of sea! Paras tulokas karkkimarkkinoille moneen vuoteen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails