torstaina, huhtikuuta 30, 2009

Jihuu

Vellipojan järjestämä huhtikuun kolmen värin ruokahaaste sai jauhantamajamme näkökulmasta suorastaan järisyttävän lopputuloksen: Herkkuperunakerrosleipämme onnistui lyömään tiukassa taistossa muun muassa Chocochilin huikean mansikka-rucolasalaatin sekä Herkun ja Koukun paahdetun paprikakeiton ynnä korianterileivän.

Pieni jauhantatiimimme kiittää kaikkia perunaleivän kannattajia, joiden ansiosta kolmevärinen viritelmämme sai luultavasti enemmän ääniä kuin kaikki aiemmat haastekokkailumme yhteensä. Ja me olemme sentään tahkonneet haastekisoja aina helmikuusta 2007 alkaen(*. Hupaisinta tässä on, että voitto heltisi jääkaapin ovesta ohimennen napatulla reseptillä ja puolen tunnin työpanoksella.

Eli mitä me tästä taas opimme. Pitäisi osata ottaa rennommin ja antaa asioiden mennä enemmän omalla painollaan (vaikka ei tässä toki veren maku suussa ole kilpailtu tähänkään asti).

Uutta ruokahaastetta luvassa toivon mukaan heti huomenissa. Sitä ennen voisi viettää vaikka vähän vappua.

(* Muutamia mieleenjääneitä ruokahaastejuttuja ovat olleet puolen voikilon suklaakakku, Uneliaan upea parsapiiras - sekä tietenkin ihan ensimmäisen ruokahaasteen voittanut punasipulipizza. Itse olen päässyt haasteen myötä kokeilemaan muun muassa mustaajuurta, spagettikurpitsaa ja soijarouhetta sekä savustamaan yrttejä yhteisvoimin muutamien muiden polkkareiden kesken. Suosikkiraaka-aineistani haastekokeiluun ovat päätyneet ainakin lammas, punajuuri sekä reilun kaupan banaanit. Kaikkein paras tietenkin uupuu vielä (nimimerkillä tomaattihaastetta odotellessa).

15 Comments:

At 30/4/09 18:37, Blogger Hanna Takala said...

Onnittelut, jään innolla odottamaan mitä uusi haaste tuo tullessaan, ehkä saa itsestäänkin sen osallistumisen puristettua.

 
At 30/4/09 19:36, Blogger Jael said...

Paljon onnea voiton johdosta ja minäkin jään odottelemaan mitä keksitte seuraavan haasteen aiheeksi...

 
At 30/4/09 20:06, Blogger -stjtr- said...

Onnea! Jo oli aikakin!

 
At 30/4/09 21:02, Blogger Virpi said...

Minäkin onnittelen :) ja jään odottamaan innolla haasteaihetta, josko saisin blogini elämän toisen kerran vaikka osallistuttuakin!

Niin ja vielä kerran sitä vappua! Hitto että oli Ainolanpuistossa KYLMÄ jo. Mutta en valita, mukanani on KOLME miestä ja ne menee kohta saunaan. Puolialastomia uroita vappuaaton viihdykkeeksi kelpaa mulle :D

 
At 1/5/09 09:56, Blogger Arja said...

Paljon, paljon onnea! Voiton totisesti ansaitsitte. Hienoa myös huomata että olette siirtyneet entistä enemmän puhtaiden, prosessoimattomien raaka-aineiden kannattajiksi. Aito, konstailematon, lisäaineeton ruoka on varmasti tulevaisuuden juttu, ja mikä ilo myös makuaistille.

 
At 1/5/09 11:58, Blogger oliivia said...

Isot onnittelut voikeittiöstäkin!
Olette kyllä voittonne ansainneet.

Jäädään odottelemaan tämän kuun aihetta...

 
At 1/5/09 12:26, Anonymous Kaisa said...

Blogistani löytyy teille tunnustusta ;) Hauskaa Wapun jatkoa!
ps. Linnasaaren piknik ei tuntunut enään ollenkaan samalta kun ennen.. nyt jopa tarkeni eikä edes satanut räntää :o

 
At 1/5/09 18:17, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta kaikille kommenteista, tunnustuksista ja onnitteluista! :) Vappukin alkaa olla lopahtamaisillaan; onpahan saanut ainakin aurinkoa ja raitista ilmaa.

Ryhdyin nyt muuten (viimein) lueskelemaan Petos lautasella -kirjaa - ja puhisen täällä keskenäni kaikenkaikkisille ruokahuijauksille ja -harhautuksille. Jos balsamietikkakin on oikeasti vain tavallista viinietikkaa + ruskealla karamellivärillä värjättyä rypälemuehua, niin mihin valmistuotteisiin tässä voi enää luottaa?

 
At 1/5/09 19:28, Blogger Arja said...

Tuota Petos Lautasella-kirjaa piti teille juuri suositellakin. Siis vanilliinikin on lehmänpaskaa.... Aidot raaka-aineet alkaa nousta arvoon arvaamattomaan ;)

 
At 1/5/09 19:35, Blogger Rosmariini said...

Joo, välillä tuota kirjaa lukiessa tulee semmoinen olo, että haluanko oikeasti tietää tämän kaiken. Vähänkö sitä on aina liian luottavainen ja hyväuskoinen! :) Mutta oikeat raaka-aineet ja niistä tehdyt murkinat ovat maistuneet nyt kieltämättä sitten sitäkin paremmilta!

 
At 2/5/09 17:01, Blogger Jytis said...

Kiitokset tiukasta taistosta ja onnittelut täältäkin!
Herkkuleipänne menee ehdottomasti testaukseen, kuten tuli todettua, korianteri ja leipä ne yhteen soppii :)
Nyt sitten piknik-juttuja miettimään!

 
At 2/5/09 19:20, Blogger Unknown said...

Mitä ovat nuo pihvit postauksen ensimmäisessä kuvassa?

 
At 2/5/09 20:07, Blogger Rosmariini said...

Jytis: Osallistumisenne olisi tässäkin kuussa erittäin suotavaa. ;)

Pikku: Lohimurekepihvejä aiemmasta kala-aiheisesta ruokahaasteesta. Olisikohan ollut elokuussa 2007 (arkistosta löytyy).

 
At 5/5/09 10:43, Anonymous Inez said...

Onnea voitosta!

Testasin vasta eilen voitokkaan annoksenne, ja voi mahoton kun oli hyvää! Kasvissyöjätyttärenikin oli aivan innoissaan maistuvasta lisästä kasvisruokarepertuaariimme!

 
At 5/5/09 11:05, Blogger Rosmariini said...

Perunaleipää maistellessa tuli kieltämättä itsellenikin mieleen, ettei kasvissyöjänä olisi välttämättä ollenkaan hullumpaa. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails