sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Aamukahvit kaupungin yllä

Tänä aamuna meille tarjoutui mahdollisuus nauttia aamukahvit varsin poikkeuksellisessa ympäristössä: kuumailmapallon korissa Oulun yläpuolella. Kouluaikainen kaverini on nimittäin mukana kuumailmapalloja lentävässä yrityksessä ja pyysi meidät mukaansa Kaleva-pallon lennolle kaupungin yli.

Lensimme sopivasti myös kotikulmiemme sivuitse ja pääsimme tarkastelemaan jauhantapajaa lintuperspektiivistä. Yllä olevassa kuvassa näkyy selvästi myös Muulin eksyttämistä taannoin yrittänyt vesitorni.

Pallolento oli kerrassaan mainio tapa aloittaa sunnuntaipäivä: mukavan kiireetöntä ja tasaista lipumista sopivalla näköalakorkeudella. Suurin yllätys taisi olla keli pallon korissa: olisin odottanut, että noin korkealla tuulee aivan vimmatusti - mutta pallopa kun meneekin tuulen mukana ja tuulen tahdissa, ei korissa tuntunut puhuria lainkaan. Lämpimämpää siellä oli kuin maanpinnalla!

Kuten sanottua, puolivälissä nautimme termoskahvit. Pullosta riitti santsikupit vielä lumen pehmustamaan sänkipeltoon laskeuduttuamme. Kuumailmapalloilu tuntui olevan hyvin sosiaalista puuhaa: ohikulkijoita pysähtyi katselemaan ja juttelemaan ihan määrissä niin nousu- kuin laskupaikallakin.

20 Comments:

At 22/3/09 21:16, Blogger Nelle said...

Oi. Pitkäaikainen unelma olisi päästä kokeilemaan kuumailmapalloilua :) Varmasti oli elämys!

 
At 22/3/09 21:16, Blogger Virpi said...

Olettepa melkoisia hurjapäitä! Vaikka maisemat varmasti ovat pienen pelkäämisen arvoiset :)

 
At 22/3/09 21:27, Blogger Rosmariini said...

Minäkin luulin pelkääväni korkeita paikkoja, mutta pallo kulki niin rauhallisesti ja vakaasti, ettei jännittänyt ollenkaan. Ja tänään oli vielä niin ihanan aurinkoinen ilmakin, että oli kyllä huikea kokemus.

 
At 22/3/09 22:12, Blogger Nuori Nainen said...

Sieltähän näkyi oma entinen kotitalo ja nykyinen melkein. Hienon näkyistä!

 
At 22/3/09 22:16, Blogger Jael said...

Varmaankin tosi hieno kokemus! Kerran piti työpaikalla olla sellainen yhteisjuttu, mutta se osoittautui silloin budjetille epäsopivaksi.Maisemat ovat upeat!

 
At 22/3/09 23:42, Blogger Sanna said...

Olen ihaillen tiiraillut tätä menoa jo pitemmän aikaa, ja nyt on viimein pakko kommentoida - asian vierestä, niin kuin luonnollista on. Komean ilmakuvan keskellä kun töröttää oma koti! En ehkä muuten olisi näin innoissani, mutta kun en ole siellä ollut kolmeen kuukauteen... Kummasti lievitti vaihtarin koti-ikävää. Kiitoksia jauhajille :)

 
At 23/3/09 15:23, Blogger valtteri said...

siistejä kuvia!

 
At 23/3/09 15:38, Anonymous Anonyymi said...

Oi teitä onnekkaita... Olen NIIN katellinen. ;) Olisi niin upeaa päästä kuumailmapallolennolle. Täytyy lisätä se to do-listalle.

 
At 23/3/09 16:52, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset kommenteista kaikille! Pallosta otetut kuvat olivat kyllä hupaisia, tavallaan ihan ajantasaisia Oulu-pienoismalleja. Tosissaan hauska oli päästä bongailemaan niistä itselle tuttuja paikkoja. Ja aina vaan parempi, jos kuvista on iloa muillekin.

(Kuvat siis suurenevat tuttuun tapaan klikkaamalla.)

 
At 23/3/09 18:43, Blogger Meri, Helsinki said...

Se kirottu vesitorni!! Onneksi pääsitte yläilmoihin näyttämään sille mitä kuuluu ja kuka käskee! O_O

Ette menny sitte maapallon ympäri niinku kuumiksilla perinteisesti on tapana? :-D

 
At 23/3/09 20:56, Blogger Rosmariini said...

Noissa ilmakuvissa torni on seisovinaan niin ryhdikkäästi paikoillaan, mutta odotas vaan, kun pahaa aavistamaton lenkkeilijä yrittää lähestyä sitä keskellä metsää matoperspektiivistä, niin jo se vain osaa huristaa karkuun. :)

Kuumailmapalloilussa oli muuten jännä juttu tuo tuulien mukana meneminen. Eilen oli tuulen suunta kovasti kohti etelää (eli hyvällä tuurilla olisimme voineet ilmapurjehtia sinne teidän kulmillenne asti).

 
At 23/3/09 21:25, Blogger Rosmariini said...

Niin siis ööh, matoperspektiivi on tuossa yhteydessä vähän väärä termi, tai siitä saa ehkä liiaksi semmoisen kuvan, että lähestyisimme tornia ryömimällä. :)

 
At 26/3/09 11:42, Blogger Jenni said...

Oi, ehdottomasti yksi isoimmista haaveista täälläkin on tuo kuumailmapallolento. Vielä jonain päivänä minäkin... Hienolta näyttää kuvat yläilmoista :)

 
At 26/3/09 12:08, Blogger Rosmariini said...

Noista kuvista mahtaa löytyä teikäläisellekin muutamia tuttuja paikkoja. :)

 
At 28/3/09 02:35, Anonymous myyy said...

Voi, kiitos mahtavista kuvista! Ja ihanasta blogista muutenkin :)

Joskus on Ouluun ikava.. mutta mutta.. ei ehka juuri nyt maaliskuussa - onko siella tosiaan noin paljon lunta viela?! Tosin ehka juuri tuo lumi tekee noista kuvista vielakin idyllisempia ;)

Terveisia kirsikankukkaisesta Tokiosta!

 
At 31/3/09 22:10, Blogger anumorchy said...

Olen lentanyt kuumailmapallolla Turkissa, oli tosi janna kokemus. Oli olevinaan 50-v lahja miehelle, mutta kylla siita mina nautin ainakin yhta apljon!

 
At 3/4/09 17:18, Blogger Rosmariini said...

Myyy: Täällä on paljon lunta näin huhtikuussakin. :) Onneksi tänäänkin on ollut tosissaan aurinkoinen päivä, joten jospa nuo lumet joskus sulaisivat.

Mutta vähänkö olisikin ihana olla juuri näin keväällä Tokiossa!

Anumorchy: Tuommoinen lennätys kuulostaa kyllä kerrassaan mahtavalta lahjaidealta.

 
At 25/4/09 08:36, Anonymous Anonyymi said...

Näin tarkemmin tarkkailemalla osasi paikat yhdistääkin. Sieltähän se armas kotitalo pälyilikin. Meri näyttää upealta. Olisihan se mukavaa lentää!

 
At 25/4/09 12:08, Blogger Rosmariini said...

Nyt vaan sitten arvailemaan, missä noista taloista mahdatkaan asua. :)

 
At 30/8/09 18:05, Anonymous Kuolakarhu said...

Hehee tehän asutte varsin lähellä meitä! Toisessa kuvassa näkyi nimittäin meidänkin kotitalomme :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails