keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Sinihomeinen soosi

Voiko vannoutunut sinihomeisen juuston ystävä olla kokeilematta sherryllä maustettua sinihomejuustokastikkeen ohjetta, etenkin jos sitä on hehkutettu kahdessakin mainiossa ruokablogissa. Kyseessä on äijäruokailevan Arin bravuurikastike (tai yksi niistä?), joka on jossain vaiheessa kulkeutunut myös Ketun keittiöön.

Itse en osaa sanoa kastikkeen valmistamisesta mitään kummempaa, koska kaikkosin sipulin pilkkomisen jälkeen keittiöstämme kokonaan toisaalle. Ruokapöydässä sen sijaan olin (arvatenkin) hyvissä ajoin paikalla, ja hyvinhän se sinihomejuusto maistui soosinkin seassa jopa perheemme miesjaostolle, joka ei ole ihan meikäläisen kaltainen homejuustohakki. Ja paistetun maksan kanssa tämä olisi toden totta aivan verratonta!

Kahdelle hengelle kastiketta riitti reilusti puolikin annosta (puolitettu määrä oli siinäkin mielessä kätevä, että meillä oli pullon pohjalla tasan puoli desiä sherryä). Lisänä pannulla paistettu pihvi, riisiä sekä raikastuksena (itse laatimaani) aurinkokuivatulla tomaattisilpulla ja mandariinilohkoilla maukastettua salaattia:
Sherry-sinihomejuustokastike

1-2 salottisipulia tai pienehkö keltasipuli silputtuna
voita
1 rkl sinappia
50 g sinihomejuustoa (enemmänkin voinee laittaa, jos juusto on kovin mietoa)
1 dl sherryä (Amontillado)
3 dl kermaa
mustapippuria

Keitä sipuli pehmeäksi voissa, mutta älä ruskista. Lisää noin puolet sinihomejuustosta. Lisää sinappi ja sherry, sekoita ja anna kiehua hieman kokoon. Lisää kerma ja keitä reippaasti kokoon. Lisää loppu sinihomejuusto ja mausta mustapippurilla.

4 Comments:

At 1/2/08 02:18, Blogger ari said...

Kyllä se bravuurikastike on sherrysinihome. Ensinnäkin se on hyvää ja toiseksi siihen liittyy ystävällisiä muistoja.

 
At 1/2/08 09:44, Blogger Rosmariini said...

Se on tosiaan jännä, miten tiettyihin ruokalajeihin liittyvät mukavat muistot tekevät niistä moninkertaisesti maistuvaisempia jatkossakin.

Mutta on teikäläisellä selvästi tuo soosipuoli muutenkin hallussa! Pitäisi itsekin tehdä kastikkeita enemmän valmiita ohjeistuksia seuraillen, jos niiden kautta pääsee noin kätevästi kokonaan uudenlaisiin makumaailmoihin.

 
At 3/2/08 23:04, Blogger Ketturouva said...

Hauska nähdä sherry-sinihomeen ilosanoman leviävän. :) En ole muuten ikinä kokeillut sitä paistetun maksan kanssa, lähinnä siksi, että paistettu maksa on niitä ruuanlaiton aluevaltauksia, jotka ovat vielä tekemättä, vaikka siitä pidänkin, kun se on hyvin tehtyä.

 
At 4/2/08 10:03, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta vaan hyvästä reseptistä sinne kettuperheenkin suuntaan!

Ajatus sherry-sinihomeesta ja paistetusta maksasta samalla lautasella on kyllä mahdottoman houkutteleva. Pitänee joskus jossakin erityistilanteessa kokeilla. Onneksi esim. Kauppahallin lihatiskillä leikkaavat tarvittaessa maksapihvit valmiiksi, niin ei tarvitse ryhtyä itse niiden kalvojen kanssa taistelemaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails