perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Pistaasin porkkanalevite

Kevään mittaan kommenttilaatikossamme muutamaan otteeseen vieraillut Pistaasi vihjaisi tästä porkkanalevitteen ohjeesta meille maaliskuisen porkkanahaasteen jälkimainingeissa. Mahtavan pirteää leivänpäällystettä tämä olikin, kätevää ja nopeaa.

Eli homman nimi on seuraavanlainen: Pari karkeaksi raastettua porkkanaa paistetaan kevyesti pannulla, kipataan sekaan purkillinen Bulgarian jugurttia sekä muutama puristettu valkosipulinkynsi. Suolaa ja pippuria perään sen verran, kuin kukanenkin katsoo tarpeelliseksi. Lämmitellään vielä hetken verran, minkä jälkeen seosta kannattaa jäähdytellä jonkin aikaa, koska se on parhaimmillaan kylmänä tai ainakin sopivasti viilenneenä. Me levitimme oman porkkanatahnamme Ruis Real -leiville, joihin olen nyt hurahtanut hetkellisesti ihan kokonaan. Aiemmin en realeista niinkään välittänyt, mutta nyt niitä on kulunut tasaisesti parin palasen päivätahtia.

5 Comments:

At 11/5/07 18:14, Blogger Jaana said...

Katos vaan, porkkanalevite- ja ruisleipähommissa tekin :-) Kokeilkaapas myös Marttojen ohjetta.

 
At 11/5/07 18:49, Blogger Rosmariini said...

No jopas sattui, varsinainen porkkanamania. :) Tätä Pistaasin porkkanalevitettä kokeiltiin heti tuoreeltaan Monkeyfoodissa, siellä tosin ilman leipää.

 
At 11/5/07 21:10, Anonymous Anonyymi said...

Loistava yöpala kapakasta tullessa! Parikymmentä vuotta sitten julkaistiin Gloria-lehdessä ohje tahnasta, joka oli kotoisin Puolasta. 3-4 raakaa porkkanaa ja kokonainen valkosipuli hienonnetaan monitoimikoneessa, sekoitetaan joukkoon ½-1 dl majoneeesia, hiukan tabascoa ja suolaa. Paahdetun leivän päällä nautittuna vie kielen!

 
At 12/5/07 00:36, Blogger Meri, Helsinki said...

Rukiinen Real on munkin valintani jos joskus leipää haalin. Erityisesti paahdettuna. Todella hyvee. Reissun suklaanmussutuksen ja ylipäänsä täysin vajaamittaisen tuoreiden vihannesten nauttimisen jälkeen tekee aivan hulluna mieli juuri tätä porkkanalevitettä ja ties mitä muuta myös, mm. täytettyä kesäkurpitsaa :-P Ja kana-ceasaria. Että moi vaan taas. :-)

 
At 12/5/07 10:28, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset Katriinalle yöpalavinkistä, oivallinen vaihtoehto makkaraperunoille tai hampurilaiselle.

Ylimuuli: Moi vaan ja mahtavaa, kun olet taas takaisin blogitouhujen äärellä! Ennättikin tulla jo ikävä juttujasi.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails