torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Menetetyt minuutit

Me ruokabloggaajat olemme aina aallonharjalla, kun ruokamaailmassa sattuu ja tapahtuu. Kun kauppojen hyllylle tupsahtaa uusia tuotteita, me olemme heti kamerat ojossa tallentamassa niitä kollektiiviseen muistiin. Siinä vaiheessa kun ruokalehdet odottavat kahden kuukauden päässä siintävää julkaisupäiväänsä, meillä on mahdollisuus toimia saman tien ja ripeästi. Ongelmana on ainoastaan se, että me pastanjauhantamaan asukkaat olemme usein melkoisen saamattomia: Aiheesta ei jaksakaan askarrella kirjoitusta, ja yhtäkkiä huomaa tilanteen hurahtaneen kokonaan ohi. Ei siinä mitään, mutta pikkuisen kiusallista huomata, että iPhoto on täynnänsä kuvia menneen vuoden uutuustuotteista. Kuten nyt vaikka tuo ylimmäinen kuva. Pystyittekö lukemaan viime kesänä Pastanjauhannasta, että uutuutena pakastealtaisiin ilmestynyt Domino-jäätelö ei tainnut olla ihan meidän makuumme? Ette.

Viime syksynä kaupan hyllylle ilmestyivät kauan odotetut ja kaivatut (Malacon) minikarkkipussit. Niistäkin napattiin kuva saman tien, mutta miksipä sitä olisi vaivautunut blogiinsa liittämään ja kertomaan ihmisille ilosanomaa pakkauskokojen pienenemisestä? Ei näköjään miksikään.

Marraskuussa Ouluun avattiin uusi elokuvateatteri Finnkino Plaza, jossa kävimme jo kerran vallan elokuvissakin. Kaikkiahan toki kiinnostaa, miltä siellä ostamamme popcornit näyttivät. Ai ei vai? No, näytän sen kuitenkin. Kuva on ihan itse ottamani, ja sen huomaa. (Kyseisen elokuvateatterin ravintolapuolikin on ilmeisesti pikkuhiljaa auennut tai ainakin aukeamassa. Saapa nähdä, minkälaista sapuskaa siellä tarjoillaan.)

Viime vuodenvaihteen aikoihin monissa blogeissa raportoitiin HK:n uutuustuotteista eli mausteisista Potku-sarjan kananuggeteista. Meidänkin oli tarkoitus kirjoittaa kyseisestä valmisteesta jonkinlaista arvosteluntynkää, mutta kuinkas sitten kävikään? Ei arvatenkaan kuinkaan, ainakaan täällä blogirintamalla. Tosielämässä saimme sentään syödäksemme kanaisaa einesvalmistetta, joka muistutti elävästi mieliimme makukokemuksen kouluaikaisista broileripyöryköistä.

14 Comments:

At 8/3/07 18:06, Anonymous Anonyymi said...

Tutulta kuulostaa=)
Mäkin käyn itsekseni dialogia kaikesta mitä blogiini kirjoitan...ja pah....en saakaan kirjoitetuksi mitään.

 
At 8/3/07 18:24, Blogger Rosmariini said...

No sinulla on ainakin ruokapostauksia sitten senkin edestä! Ja esittelethän aina uusia leivontatuotteita. Niitä on kiva lueskella. Aina oppii jotain uutta, kun itse en hallitse tuota kakkupuolta ollenkaan. Täytyy tunnustaa, että ennen leivontablogien lukemista hädin tuskin edes tiesin, mitä jollain tyllalla tarkoitetaan (eikö se ole joku semmoinen, jolla pursotetaan kakkuja;).

 
At 8/3/07 19:45, Blogger Jaana said...

Uusien löytöjen postaaminen on tosi hyvä idea :-)

Onko Oulun Finnkinon popcorn-puotien yhteydessä muuten samanmoisia seasoning stationeja kuin täällä Isolla Kirkolla eli rivi maustejauhepurkkeja, joista yksilö voi ripotella lisämakua poppareilleen? Itse olen addiktoitunut cheddarjauheeseen...

 
At 8/3/07 20:20, Anonymous Anonyymi said...

Piti kirjoittaa pitemmästikin, mutta tämä rakkine hukkaa kaikki hengentuotteeni. ...kele. Siis lyhyesti: kiva että joku muukin on tarttis-tehra-ehkä-huomenna ihminen, ettei yksin vaan meillä sellaisia asu.
Ja lisätietona suruviesti: meidän jo korkeaan ikään ehtinyt rosmariinipuskamme tuli tiensä päähän ja heitti kauhan nurkkaan. Juuri eilen hän oli vielä kukoistava yrtti, tänään jo kuivettunut, tuulen tuivertama takiaispallo. Kaipaamaan jäävät,
Bratwurst

 
At 8/3/07 21:03, Blogger Pippurimylly said...

Kyllä oli Oulunkin popparipuodissa samanlainen maustejauherivistö kuin suuren maailman Finnkino-multiplekseissä. Olen jo muutamaan kertaan tarkastellut näitä jauheita varovasti etäältä (ensimmäisen kerran muistaakseni juuri siellä etelän lämmössä Tennarissa), mutta uskallus ottaa riski kädessä höyryävän popparikipon suhteen on puuttunut. Seuraavan kerran kyllä käyn rohkeasti kokeilemaan, jos kerran ovat maukkaita!

 
At 8/3/07 21:58, Blogger Jaana said...

Poppareiden maustejauheet ovat ihan jees, mutta aika suolaisia. Eli jauhoita kohtuudella tai varaa kyytipojaksi tuplaextrasupermega-kokoinen juoma :-)

 
At 8/3/07 22:57, Blogger Aurinkotuuli said...

Opiskelijan on tyydyttävä useimmiten ihailemaan uutuuksia lehtien sivuilta. Viikolla kun tulee syötyä yliopistolla ja viikonloppukin on rajallinen... ja tietysti on myös rahapolitiikka... Mutta kiintoisaa olisi kuulla teiltä kommenttia, jos jaksatte tarttua uutuuksin kauppareissuillanne. Noita Potku-juttuja minunkin on muuten joskus pitänyt pikalounaaksi mutustella.

 
At 8/3/07 23:01, Blogger Aurinkotuuli said...

Paitsi että heti tuli mieleeni, että kokeilin tässä taannoin Floran uutta 4% "paksua" kevytkermaa. Rakenne oli hyvä, mutta tuoksu todella epämiellyttävä. Maku oli mielestäni aika neutraali ja maitomainen. Ei se pahaakaan ollut, mutta enpä taida ostaa toiste. (Tuoksu sinällään teki homman vastenmieliseksi.)

 
At 8/3/07 23:12, Anonymous Anonyymi said...

Minä muuten myös kokeilin tässä
http://terhinkeittiossa.blogspot.com/2007/03/juustoiset-tortellinit-hunajaisilla.html
tuota samaa "paksua" kermaa ja okei, se toimi hyvin kun heitin sekaan Auraa...yllätys!. Se oli kuitenkin todellakin paksua, siis meinasi "hävitä" lämpöiseltä pannulta heti eikä se yksisteen maistunut millekään.
Kokeiluksi siis minullakin jäi ja ensi kerralla palaan turvalliseen Valion kevyt kermaan.

 
At 9/3/07 18:19, Blogger Rosmariini said...

Välispiikki: Pitääpä muistaa cheddarjauhe seuraavalla kerralla elokuvateatteriin osuttautuessaan. Tuota juomaa kannattaisi näköjään ostaa poppareiden kaveriksi muutenkin. Nytkin yksi popparinkuori juuttui ikävästi kurkkuuni, ja piti sitten koittaa saada se köhimällä pois, kun ei ollut käsillä mitään juotavaa. Ei sattunut edes vesipulloa mukaan - eikä oikein viitsinyt tiedustella tuntemattomalta vierustoverilta, että "saisinko hörpätä vähän tuosta sinun juomamukistasi". :)

Bratwurst: Voi kaimaparkaa! Ja viime vuonna se näytti vielä niin kauniilta ja hyvinvoivalta.

Aurinkotuuli & Terhi: Taitaapa jäädä itsellä tuo kevyt & paksu ruokakerma testaamatta, mutta sen sijaan tuota Polkkiksen esittelemää luonnanraikasta lakritsia voisin ehkä kokeillakin, ellen olisi parhaillaan karkkilakossa. Tosin ainahan voidaan sopia, ettei lakritsi ole karkkia.

 
At 11/3/07 22:48, Anonymous Anonyymi said...

Chef Simeonin eineksenmakuinen ruokablogi starttaa kolmannen tuotantokautensa Ilosaarirockin foorumilla:
http://tinyurl.com/3cbxl9
http://www.ilosaarirock.fi/teemz/teemz.cgi?board=_master&action=opentopic&topic=2196&forum=Yleinen_hpin

Tervetuloa,

Chef Simeoni

ps. Kiitos hyvästä palstasta!

 
At 12/3/07 09:23, Blogger Rosmariini said...

Hyvältä näyttää! Festariruokailu onkin kiintoisa laji, joten käykäähän kaikki muutkin lueskelemassa.

 
At 12/3/07 10:20, Anonymous Anonyymi said...

Festariblogin aiemmat vuosikerrat:

http://tinyurl.com/26jjbv Vuosi 2006
http://tinyurl.com/ypx4rv Vuosi 2005

 
At 12/3/07 11:23, Blogger Rosmariini said...

Noista Potkuista vielä sen verran, etteivät välttämättä ole parasta reissusyötävää senkään takia, että purkki (jos kohta onkin aika näyttävä) vie aika paljon tilaa ja sisältää loppupeleissä kuitenkin aika vähän syötävää. Tosin törpöllehän voi halutessaan keksiä hyvinkin monenlaista jatkokäyttöä ja paketin mukana tulevalla kosteuspyyhkeellä voi suorittaa perusteellisen puhdistautumisen...

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails