perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Gratinoidut kinkkuwrapit

Tässä pari päivää sitten mainitsemani Strömsön joulukinkkuwrapit, jotka onnistuivat yllättämään toden teolla. Kuvittelin vain keksiväni jotain järkikäyttöä joulukinkulle, mutta nämähän olivat kaiken lisäksi vielä kovinkin herkullisia. Tortillakuorien sisälle sommiteltiin sopiva määrä suikaloitua joulukinkkua, hienonnettua punasipulia, kuutioitua tomaattia sekä murusteltua sinihomejuustoa.

Kääröt tökättiin vuokaan, ja niiden päälle ripoteltiin juustoraastetta. Sitten uuniin 225 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että juusto alkoi sulaa. Päälle roiskittiin vielä tarjoiluvaiheessa ranskankermaa, jonka sekaan oli hienonnettu tuoretta basilikaa sekä hivautettu myllystä hieman suolaa ja pippuria.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tomaatin sijasta tuoreita herkkusieniä, mutta tomaattikin oli muunnelmien joukossa. Valinta ei ollut kovin vaikea.

Tämä oli muuten mitä ilmeisimmin 500. postauksemme, huh.

7 Comments:

At 29/12/06 15:30, Blogger Myy said...

Kuulostaa herkulliselta. Tuota voisi kokeilla tässä vuoden vaihteessa, kun tulee vieraitakin. Nopeaa ja helppoa.

Onnea 500 postauksen johdosta! Pitkää ikää ja mukavaa vuoden vaihdetta teille. =)

 
At 29/12/06 16:14, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Myy, ja iloista uutta vuotta sinnekin! Kyseisiä kinkkuwrappeja voi tehdä kirjassa annetun ohjeistuksen mukaan myös ohuista rieskoista, ja sinihomejuuston sijaan voi käyttää muistaakseni pippurijuustoa.

Näinä päivinä pitäisi paukahtaa mittariin myös 250 000 kävijää, kaikkea sitä.

 
At 29/12/06 16:22, Anonymous Anonyymi said...

Nam...näyttää hyvältä!!Minä tein kinkunjämistä hernesoppaa :)Huh,mikä määrä kävijöitä,Onnea!!=)

 
At 29/12/06 17:53, Anonymous Anonyymi said...

Paljon onnea ja kaikkea hyvää myös alkavalle vuodelle. Oli kiva lukea että joululikööri onnistui ;-)
Täytyy näin varoituksen sanana kertoa, että meidän rosmariinipuskalla on kavala ja rikollinen luonne. Olin nimittäin aatonaattona järjestelemässä terassia uuteen uskoon ja tein joulukuuselle tilaa. Hetki sisään tulon jälkeen huomasin, että lukulasini olivat selittämättömästi kadonneet. Niitä ei löytynyt mistään vaikka kuinka etsittiin. Roskapussikin pengottiin, mutta ei. Lopulta menin sitten terassillekin etsimään. Olin pistänyt ulos mennessäni lasit huolimattomasti kauluksesta roikkumaan, ja kuinkas ollakaan, siitä rosmariinipuska oli ne napannut ja piilottanut sisuksiinsa. Siis varokaa kaikki rosmariinin kanssa tekemisissä olevat ;-))))

 
At 29/12/06 19:01, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Viltsu! :) Hernesoppahan se tosissaan onkin perinteinen joulukinkunjämista tehty ruoka.

Bratwurst: Rosmariinien kanssa pitää olla kyllä kieltämättä varuillaan. Etenkin täysikasvuiset yksilöt saattavat olla melkoisen arvaamattomia. Teidän rosmariinipuskanne oli kyllä niin massiivinen, että sinne voisi tarvittaessa piilottaa vaikka kokonaisen kamelin. Oma hentoinen rosmisyrttini kuivahti pystyyn ennen joulua, olisi ehkä pitänyt kastella sitä edes silloin tällöin...

 
At 29/12/06 21:27, Anonymous Anonyymi said...

Onnea 500 postauksesta! Hyvää ja maistuvaa uutta vuotta sinne pohjoiseen ja paljon herkullisia postauksia lisää )))!

 
At 30/12/06 18:32, Blogger Rosmariini said...

Kiitos Kerkkis, ja hyvää uutta vuotta myös teille! Pää on uusia resepti-ideoita tulvillaan, joten eiköpähän tässä jatketa bloggaamista vielä ainakin jonkin aikaa entiseen tahtiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails