maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Tunnelmatuikku

Kynttilät ovat kaikin puolin meikäläisen mieleen. Innostuin kovasti Havin syksyisistä uutuusväreistä, jotka näyttäisivät kotisivujensa perusteella olevan turkoosi, suklaanruskea, okra, oliivinvihreä ja kanervanpunainen. Perheen mies Pippurimylly tosin totesi noista ostamistani oliivinvihreistä kynttilöistä, että meidän lapsuudessamme tuota väriä olisi kutsuttu myrkynvihreäksi. Huoh.

Olen onneksi kouluttanut armaani sen verran hyvin, että se suostuu jopa silloin tällöin syömään kynttilänvalossa. Etenkin jos lähistöllä on jonkinlaista lisävalonlähdettäkin, kun eihän kukaan itseään kunnioittava mies nyt suostu toki pimeässä ruokailemaan.

8 Comments:

At 30/10/06 20:30, Anonymous Anonyymi said...

Täällä myös yksi kynttiläihminen :)!
En ole vielä bongannutkaan Havin uutuuksia, kiitos vinkistä. Täytyykin seuraavalla kauppareissulla napata ruskeaa ja turkoosia makkariin...

 
At 30/10/06 22:03, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi itsekin käydä taas kynttiläostoksilla (tuota ruskeaa taidan harkita itsekin), kun niitä kuluu tähän aikaan vuodesta niin kamalaa kyytiä. Ja jouluunkin on vielä melkein kaksi kuukautta aikaa - tosin täällä Oulussa on jo ihan kunnon talvi.

 
At 30/10/06 22:47, Anonymous Anonyymi said...

Kuulin kanssa anopilta, että Oulussa on lunta 20cm! Tämä aika vuodesta on jännä, kun kelierot Suomen sisällä ovat niin suuret. Eilen otin vielä viimeiset kehäkukan terälehdet ja lisäsin ne spelttileipään. Sitten nyhdettiinkin kukat varsineen kompostiin. Persiljaa saa vieläkin saksia suoraan yrttimaalta. No, eiköhän tuo talvi kohta meillekin. Meillä on kaksi innokasta soittanut joululauluja jo heinäkuusta lähtien.... Nyt on kyllä ihanaa, kun saa kynttilöistä nauttia!

 
At 31/10/06 00:41, Blogger Rosmariini said...

Etelä-Suomessa oli kyllä ihanan lämmintä, kun siellä viikonloppuna vierailtiin. Tänne lumi tupsahti niin yllättäen, että jäivät pihahommat ihan kokonaan kesken. Mutta joka tapauksessa on tosissaan vaikea kuvitella, että hakisi vielä ulkoa yrttejä kokkailuihinsa! Sen verran on jo tuota hankea...

 
At 31/10/06 13:40, Anonymous Anonyymi said...

Lunta tulvillaan on raikas talvisää ja kesärenkailla on kivaa luistella! Mites se talvi nyt sitten ihan yllättäen tänäkin vuonna pääsi näin yllättämään? Terveisin nimim. Mihin hittoon ne persiljatkin hävis?

 
At 31/10/06 19:31, Blogger Rosmariini said...

Voihan persilja! On kyllä uutiskuvien perusteella harvinaisen ankean näköinen ilma siellä etelässä. Vähemmälläkin uskoisi, että talvi on tulossa. No, onhan tässä hyvä tekosyy lääkitä itseään kuumalla juomalla, kynttilöillä ja hyvällä sapuskalla.

 
At 1/11/06 19:59, Anonymous Anonyymi said...

Mitä yhteistä on ensilumella ja Antti Tuiskun joululevyllä? Molemmat tulevat yllättäen ja pyytämättä.

 
At 1/11/06 22:59, Blogger Rosmariini said...

Hihii. :) Te siellä Saksanmaalla saatte varmasti vielä hetken ensilunta odotella.

En lakkaa kyllä hämmästelemästä tätä säätä täällä: ensilumi tuli kuitenkin niinkin vasta kuin lokakuun 22. päivänä, ja nyt on meininki jo niin kuin keskitalvella.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails