sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Rakuunasalaatti

Ruukkuyrttien lakastumisen pelossa olen yrittänyt tunkea niitä kiihtyvällä tahdilla joka paikkaan. Tämmöinen rakuunasalaatin ohje sattui silmiini yhdestä Jamie Oliverin keittokirjasta. Rakuunan käyttäminen salaatin vihreänä osana kuulosti sen verran erikoiselta, että pakkohan tätä oli päästä testaamaan. Jos rakuunaa ei ole saatavissa, ainakin osan siitä voi korvata rucolalla.

Salaatissa on rakuunan lisäksi ohuiksi viipaloituja salottisipuleita (joita marinoidaan vartin verran hyvälaatuisessa viinietikassa), puolitettuja viinirypäleitä ja murennettua vuohenjuustoa. Lisäksi tarvitaan arvatenkin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Lopputuloksena on kerrassaan kiinnostava yhdistelmä varsin voimakkaita makuja.

2 Comments:

At 24/9/06 15:12, Anonymous Anonyymi said...

Nyt äkkiä niitä yrttejä kuivumaan! Silleen saa natustella talvellakin hyviä asioita. Ja onnea yksivuotiaalle herkkukokoelmalle. Ja kiitos. Usein täältä tulee haettua potkua ruokalistalle.

 
At 24/9/06 15:21, Blogger Rosmariini said...

Hih, yritän ilmeisesti roikkua kesässä kiinni niin pitkään kuin suinkin, kun omien (tuore)yrttien kausi on kuitenkin niin mahdottoman lyhyt. Mutta voisi kyllä kieltämättä panna vähitellen jo jotain kuivumaankin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails