sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Tilli suussa, kruunu päässä

Vietettiin eilen rapukekkereitä. Ravunkeitto-ohjeita on varmasti yhtä paljon kuin keittäjiäkin. Omien kokemustemme perusteella keitinveteen kannattaa panna kunnolla suolaa sekä jonkin verran tilliä ja sokeria, ja tuloksena on varsin herkullisia saksiniekkoja.

Alla hieman kuvaa muista sapuskoista. Tarjolla oli muun muassa anjovisrullia sekä feta-pinaattipiirakkaa ja jälkiruokana juustokakkua. Laittelen ohjeita lähipäivinä.

4 Comments:

At 20/8/06 18:29, Anonymous Kafkakoski said...

Aikas upeita kuvia olet ottanut! Pidän kaikista, mutta erityisesti tuosta ylimmäisestä.

 
At 20/8/06 18:36, Blogger sivuaskel said...

Herkullista silmänruokaa! Ensi viikonloppuna on meillä rapujuhlat. Kruunutilli odottaa kasvimaalla jo malttamattomana ja tietysti pakastimessa oleva jähmeähkö, mutta tosicool ryyppypullo. Kulaus jokaiselle sakselle, koiven ryystämiselle... Rapuilu ei ole hätäilijöiden sapuskaa. Onneksi aikaa on. Kokonainen elokuinen kuutamoinen yö!

 
At 20/8/06 22:56, Blogger Rosmariini said...

Kuvat ovat jälleen kerran Pippurimyllyn kamerasta. Ylin on minunkin suosikkini. Alimmainen oli kai oikeasti otettu vastapäätä istuvista ihmisistä - piti hieman rajata, että sai noita sapuskoitakin vähän kuvaan. :)

Rapujuhlissa on minunkin mielestäni parasta se kiireettömyys. Kun ruuan kanssa värkätessä kestää niin pitkään, kukaan ei voi sännätä pöydästä kesken kaiken muihin maisemiin. Mukavaa rapujuhlaa teillekin!

 
At 8/9/06 23:53, Blogger Rosmariini said...

Pakasteravuista kyseltiin toisaalla, ja tässä vastaus:
Periaatteessa pakasteravut voi vain sulattaa ja ryhtyä syömään, mutta niille voi tehdä myös makuliemen, jos haluaa rapuihinsa enemmän makua. Liemiohjeita löytyy netistä, mutta tässä yksi ohje uudesta ruoka&viini-lehdestä:

Pakasterapujen elvytysliemi

1 kg pakasterapuja
2 l vettä
2 dl (tummaa) olutta
1/2 dl karkeaa merisuolaa
1/3 dl ruokokidesokeria
2-3 laakerinlehteä
Lisäksi: nippu tuoretta tilliä

Mittaa vesi, olut, suola, sokeri ja laakerinlehdet tilavaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä aineksia noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi lämmin liemi jäisten pakasterapujen päälle. Silppua tilli ja lisää se rapuliemeen.
Anna rapujen sulaa ja maustua liemessä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Nosta jäähdytetyt ravut liemestään vadille ja tarjoa paahdetun leivän, voin ja tuoreen tillin kera.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails