sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Kesäaamiaisia

Tänä viikonloppuna ei ole ehditty kokkailemaan ollenkaan, kun aika on mennyt niin tehokkaasti toisaalla. Näin viimeisen lomapäivän kunniaksi voisi kuitenkin askartaa pöytään vielä jotain hyvää syötävää. Sitä ennen katsaus pariin kesäloma-aikaiseen aamupalaan.

Kesällä emme ole syöneet lounasta ollenkaan, mistä syystä on tullut suosittua tavallista tukevampia aamupaloja. Tässä kuvassa kesälomareissun jälkeisenä aamuna kokoon kyhätty sämpylä. Onneksi joku on keksinyt esipaistetut patongit sekä Lidlin purkitetun kinkun, joka on jo parikin kertaa pelastanut tyhjän jääkaapin kanssa painiskelevat pastanjauhajat. Patongin muut ainekset ovat kotoisin omista ruukkuviljelmistämme. Tosin tomaatti oli jääkaapin pohjalle jäänyt ylikypsä yksilö:

Tässä taas Jamie Oliverin innoittama aamiaisleipä, jossa paahdettua leipää sivellään ensin puolikkaalla valkosipulilla & oliiviöljyllä ja levitetään sitten päälle viipaloituja tomaatteja, kinkkua, valkohomejuustoa ja tuoretta basilikaa. Perään vielä muutama ropsaus pippuria, ja se on siinä:

Liiallinen vehnäleivän syöminen ei selvästikään sovi meikäläiselle kovin hyvin. Tällä viikolla iski nimittäin aivan järjetön tarve saada ruisleipää, jonka päällä on tomaattia sekä pari höylällistä emmental-juustoa. Kaikkein parasta!

4 Comments:

At 30/7/06 22:58, Blogger rinsu said...

Ooh. Ihania. Meillä taas oli piknillä joulukinkkuleipä keskellä kesää ;-) Ks http://viiniruokakirjat.blogspot.com/2006/06/joulukinkkua-ahertajille.html

 
At 31/7/06 09:31, Blogger Rosmariini said...

Rosolli taas on mainio salaatti näin sadonkorjuuaikaan. :)

 
At 31/7/06 12:12, Anonymous Anonyymi said...

Teidän leipäreseptien innoittamana oma ”kun kaapissa ei ole melkein mitään –resepti”:

2 kpl esipaistettuja patonkeja
1 pss mozzarella juustoa viipaloituna
pari valkosipulinkynttä paloiteltuna
muutama lusikallinen pestoa
6-8 aurinkokuivattua tomaattia

Patonkeja paistetaan ensin puolet paketissa mainitusta ajasta. Sitten patongit uunista ja niihin leikataan päälle pitkä viilto johon tungetaan valkosipulista, aurinkokuivatuista tomaateista ja pestosta tehty tahna. Sitten samaan viiltoon laitetaan mozzarella viipaleita ja patongit takaisin uuniin paistumaan jäljellä olevaksi ajaksi. Ehkä liian tuhti aamupalaksi, mutta toimii hyvin nopeana ja ruokaisena iltapalana.

Kiitos muuten loistavasta blogista – täytyy tsekata nykyään päivittäin mitä herkkuja olette taas keksineet :)

 
At 31/7/06 12:45, Blogger Rosmariini said...

Voihan kehveli, kun kuulostaakin herkulliselta. Tuohon löytyy omastakin jääkaapistamme aineet aika lailla aina. Pakko kokeilla jonain iltana.

Kiitokset ohjeesta!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails