lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

Mökkijuhannuksen sapuskatunnelmia

Tulipa vietettyä vaihteeksi ihan perinteinen mökkijuhannus, eli nyt on grillattu, saunottu, uitu ja lojuttu auringossa ihan riittämiin. Kalaakin saatiin, vaikka se kaikkein suurin hauki karkasi tietenkin virvelin nokasta aivan viime hetkillä. Mölkkymestaruus meni harmillisesti nenäni edestä, mutta muuten kaikki sujui aivan mahdottoman hienosti ja ulkosalla nautitut sapuskatkin maistuivat kerrassaan mainioilta:

Yllä kesän paras alkupala: graavilohta, smetanaa, silputtua sipulia ja uusia perunoita. Nautitaan joko leivän kanssa tai ilman, hyvää on ihan varmasti.

Grillailimme pääruokaa koko kymmenhenkiselle juhlapoppoolle. Kasvisosastoa edustivat maissit ynnä tuorejuustolla täytetyt päällekkäin asetellut kesäkurpitsaviipaleet. Tarjolla oli toki muunkinlaista ruokaa, mutta niistä joskus toiste lisää.

Jälkiruuaksi paistettiin muurinpohjalättyjä, jotka menivät kuin kuumille kiville.

Ja tässä vielä yöllä nuotiolla paahdettuja vaahtokarkkeja. Pimeää ei tullut missään vaiheessa, vaikka näillä korkeuksilla ei ilmeisesti ihan täysin yötöntä yötä päästäkään viettämään.

4 Comments:

At 25/6/06 10:58, Anonymous Anonyymi said...

Ulkona ruoka maistuu aina paljon paremmalta. Hyvässä seurassa varsinkin=) En ole ikinä grillaillut vaahtokarkkeja, mutta leivonnaisissa ne on niin ihania, että varmasti näinkin!

Muurinpohjaletutkin on niin hyviä, että niitä syö aina enemmän kuin jaksaa. Vähään aikaan en ole niitäkään päässy syömään, kun ei ole tullut mökillä käytyä, liian pitkä matka vauvan kanssa=/ Mutta ehkä ensi kesänä sitten....

 
At 25/6/06 13:49, Blogger Rosmariini said...

Naulan kantaan. Ulkoilma ja hyvä seura takaavat kyllä sen, että kaikki sapuskat maistuvat aina vähän liiankin hyvältä. :)

Mekin harrastamme mökkielämää aika lailla harvakseltaan (yleensä kerran, pari kesässä - jos joku vaan hoksaa kutsua mökilleen;), mutta sitten se onkin kyllä sitäkin hauskempaa.

 
At 26/6/06 14:40, Anonymous Anonyymi said...

Hyviltä näytti taas kerran teidän jussisapuskat. Mekin grillasimme, tosin pienemmällä porukalla kun kaikilla oli olevinaan jotain muuta menoa. Enimmäkseen istuivat nenä telkkarissa katsomassa jalkapalloa.
Noita teidän maisseja kun katsoin, niin näytti siltä että grillasitte ne naturellina. Meillä on tapana levittää maissintähkien pintaan voi-mausteseos ennen grillaamista. Tiedän tiedän, kaloreita tulee, mutta kun ei niitä nyt joka päivä gillaile niin ehkä se menettelee. Jokainen voi säveltää oman seoksensa, mutta minä useimmiten sekoitan pehmeän, suolaisen voin joukkoon kuivattua persiljaa ja chilijauhetta. Chilin voi korvata paprikajauheella. Voita varaan noin ruokalusikallisen per maissintähkä. Maissi pysyy grillatessa mehevänä eikä kärvähdä niin helposti, eikä syödessä tarvitse lisätä tähkille suolaa vaan voin suola riittää.

Bratwurst (joka unohti salasana)

 
At 26/6/06 15:08, Blogger Rosmariini said...

Meillä on tosiaan tapana paistaa maissit paljaaltaan, mutta voisi kyllä joskus kokeilla tuota voi-versiotakin. Myös tuo voin maustaminen kuulostaa varsin kokeilemisen arvoiselta ajatukselta. Sillä voisi saada uutta säväystä perinteiseen grillimaissiin.

(Ja vieläkö ne jalkapallokisat ovat käynnissä? ;) Omassa juhannuksessamme ne eivät näkyneet, vaikka paikalla oli kyllä innokkaita penkkiurheilijoitakin.)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails