torstaina, toukokuuta 25, 2006

Minne mennä syömään?

Mitä söin tänään -blogi on ennättänyt kunnioitettavaan yhden vuoden ikään. Blogia pitävä Ville askarteli juhlan kunniaksi to do -listauksen suomalaisista ravintoloista, joissa hän suunnittelee vierailevansa joskus lähitulevaisuudessa. Lisäksi hän haastoi muiden ruokablogien kirjoittajat (sekä kaikki muutkin halukkaat) askartelemaan omat vastaavanlaiset ravintolalistauksensa.

Me tietenkin tartumme kaikkiin mahdollisiin haasteisiin, ja tähän erityisen mielellämme, koska ravintolassa syömisiä on aina mukava suunnitella. Eli näihin paikkoihin menemme Suomessa syömään sopivan tilaisuuden sattuessa:
  • Ravintola Kissanviikset, Jyväskylä. Jos paikalla on noin mainio nimi, niin pakkohan siellä on joku kerta päästä käymään! Jyväskylässä on toinenkin hauskankuuloinen paikka nimeltään Pöllövaari, joka onnistui pääsemään taannoisessa suomalaisten ravintoloiden top50-äänestyksessä sijalle 20.
  • Kuurna, Helsinki. Tästä olen kuullut aina vain pelkkää hyvää. Innostunut tekemisen meininki näyttää kantavan pitkälle.
  • Chez Dominique, Helsinki. Jotta tietäisi, mistä siinä oikein hälistään.
  • Kabuki, Helsinki. Täällä olisimme käyneet edellisellä (yhteisellä) Helsingin-reissullamme, mutta paikka ei ällistykseksemme ollut lauantaisin auki.
  • Ravintola Pohjanhovi, Rovaniemi. Pohjois-Suomen maineikkain ruokapaikka on meikäläisillä vielä testaamatta.
  • Tukku tamperelaislukijoidemme suosittelemia italialaisia ruokapaikkoja. Myös Tampereen kuulua mustaamakkaraa voisi joskus maistella.
Lisäksi Mitä söin tänäässä listattiin ruokapaikkoja, joihin ei ole aikomusta mennä enää koskaan vaikkapa huonon hinta-laatusuhteen takia. Tämä onkin jo paljon vaikeampi kysymys. Olemme poistuneet monista ruokapaikoista vuosien mittaan joskus hyvinkin pettyneinä, mutta jossain vaiheessa pettymys aina laantuu ja ravintolalle on valmis antamaan vielä yhden mahdollisuuden. Oulussa varsinkin on niin vähän kivoja ravintoloita, että jos kovin monta niistä laittaa boikottilistalleen, niin kohta ei voi käydä oikein missään. Mutta jos nyt jotain mainitsisi niin:
  • Papà Giovanni, Helsinki. Tästä jäi muutama vuosi sitten ukkoskoneineen vähän korni vaikutelma. Tunnelmaltaan parempi italialaisravintola oli Helsingissä viime joulukuussa testaamamme Ravintola Gastone. Ruoka tosin oli ihan kelpoa tuolla Giovannissakin.
  • The Grill, Tampere. Puitteet ja palvelu olivat kunnossa, mutta ruoka jonkinasteinen pettymys. Myönnettäköön, että odotukset olivat suhteettoman korkealla, kun Weberkin kerran oli kuvioissa niin näyttävästi mukana.

13 Comments:

At 25/5/06 23:17, Blogger Mari L said...

Suosittelen kyllä ennemmin Sky Hotel Ounasvaaraa kuin Pohjanhovia, vaikka sekin on hyvä.

 
At 26/5/06 01:05, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset vinkistä. Sky Ounasvaara mainitaankin näköjään tuolla suomalaisten ravintoloiden top50-sivulla "Lapin parhaaksi à la carte -ravintolaksi". Joten lienee melkoisen hyvä. :)

 
At 26/5/06 08:58, Blogger Ville said...

Papa (Giovanni) on niitä paikkoja joiden jatkuvaa suosiota ei voi selittää muulla kuin ihmisten turvallisuushakuisuudella. Onhan palvelu voittanut City-lehden kisan monena vuotena, ei se minun mielestäni kuitenkaan niin ihmeellistä ollut.

 
At 26/5/06 10:11, Blogger Rosmariini said...

Nuo City-lehden äänestykset ovat omasta näkökulmastanikin täynnä mysteereitä.

Papa Giovannin suosio selittynee (ainakin näin muualla asuvan näkökulmasta) osaltaan loistavalla sijainnilla. Sinne jotenkin vaan ajautuu aterioimaan automaattisesti, etenkään jos ei kamalasti kaupunkia tunne eikä ehdi lähteä hortoilemaan ydinkeskustan ulkopuolelle.

 
At 26/5/06 10:54, Anonymous Anonyymi said...

Papa Giovannissa kaksi kertaa asioineena ohjeistan ottamaan ruoan kanssa myös ruokajuomaa. Ensimmäisellä kerralla palvelu oli erinomaista kun joimme myös viiniä ruoan kanssa. Seuraavalla kerralla ruokajuomana toimi vesi nyrpeän tarjoilijan annostelemana. Yhdellä kaverillani on samansuuntainen kokemus ko. paikasta.

 
At 26/5/06 14:28, Blogger Rosmariini said...

No jopas. Viinissä on tietenkin katteet ihan kivasti kohdallaan, mutta ei sen pitäisi silti palvelussa näkyä.

 
At 26/5/06 20:02, Anonymous Anonyymi said...

Kävin äskettäin Giovannissa, ja saamamme palvelu oli erittäin huonoa. Meidät ohjattiin erittäin syrjäiseen pöytään, johon meidät oli sitten helppo unohtaa. Eikä se ruokakakaan kovin erikoista ollut.

 
At 26/5/06 22:05, Blogger Rosmariini said...

Auts, eipä kuulosta hyvältä. :( Pöydän sijainti on uskomattoman tärkeä hyvän ruokafiiliksen kannalta. Meidät sijoitettiin joskus vuosia sitten eräässä oululaisessa paikassa oven vierelle semmoiseen ankeaan pöytään, jossa ei ollut pöytäliinaa (kaikissa muissa oli). Kaiken huipuksi ravintolassa ei ollut koko ruokailumme aikana ketään muuta asiakasta! Ikävistä kokemuksista on oppinut sen verran, että nykyään kerron heti alkuun, mikäli tarjottu pöytä ei miellytä. Aina on toistaiseksi löytynyt parempi tilalle.

 
At 12/7/06 14:17, Anonymous Anonyymi said...

Tampereella viime vuoden lopussa avattu Ezperanza, ruoka on loistavaa, annoksissa on monia makuvivahteita ettei lopulta tiedä mistä ne kaikki maut oikein tulevat! ja mikä parasta ruuat tehdään itse alusta asti, ilman voita ja kermaa. Ruokailu tapahtuu vilkkaan Hämeenkadun alla, voit siis tuntea kun linja-auto huristaa kadulla ylitsesi.. Suosittelen lämpimästi! Ja näkyvät avanneen idyllisen terassin Hämeenkadun varteen

 
At 10/3/08 13:16, Anonymous Anonyymi said...

Hyviä lounasravintoloita mm. Jyväskylästä ja Mikkelistä näkyy löytyvän osoitteesta www.syomaan.fi

 
At 8/11/08 23:49, Anonymous Anonyymi said...

Olen hieman eri mieltä tuosta Tampereen The Grillistä. Mielestäni ruoka oli hyvää (cesar salaatti muistaakseni) eikä palvelusta tai muusta minullakaan ollut valittamista. Liharuokia en ole kyseisessä paikassa testannut ja niiden laadusta en tiedä. Opiskelijan näkökulmasta hinnat olivat ehkä hiukan liioitellut, mutta melko tavalliset ravintolahinnat.

 
At 9/11/08 15:27, Blogger Rosmariini said...

Me söimme nimenomaan liharuokia (ribsejä ja pihvejä), ja odotukset olivat niiden suhteen tosiaan aivan liian korkealla, kun Weberin grillit & reseptit ovat keskuudessamme ylimaallisen suuressa suosiossa. Mutta paikkahan oli varsin viihtyisä ja palvelu oikeinkin hyvää!

Ravintoloista ei kyllä yleensäkään saa kovin hyviä ribsejä. Paras kokemus on toistaiseksi toissa kesältä Portlandista.

 
At 4/1/11 15:48, Anonymous Anonyymi said...

paras italialainen Helsingissä

http://www.villetta.fi/index.html

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails