keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Pekoniviikon pastakastike

Ystäväni Tuoppi vihjaisi taannoin pastaohjeen, jonka nyt pekoniviikon kunniaksi saatoimme lihaksi. Resepti on ripeästi valmistuva ja kermaisen ruokaisa. Lyhyestä siis kaunis:

Tämmöinen on muuten varsin toimiva pastakastike:
kesäkurpitsaa, sipulia, sieniä, pekonia, sekaan kermaa, mustapippuria ja parmesaania.

Pekonin paistelee ensin, nakkaa sitten kaveriksi sipulin, mustapippurin ja sienet. Pienen hetken päästä kesäkurpitsat perään, sekoittelu ja kansi päälle. Sitten kun näyttää että kesäkurpitsa on vähän jo kypsynyt, niin kerma ja parmesaani perään, sekoitus ja hiljaisella vähän aikaa kiehutellen.

Pilkoimme yhden paketin HK:n peruspekonia, pienehkön kesäkurpitsan, normaalikokoisen sipulin ja puolitimme rasiallisen tuoreita herkkusieniä. Sitten vain seurailimme reseptiä. Kermaa käytimme ehkä hieman vajaan purkillisen ja lopun haudutusosuus kesti kymmenisen minuuttia. Pastaksi keitimme tällä kertaa laiskuuttamme valmista tuoretagliatellea. Täytyy sanoa, että maukasta tuli - kuten luvattiin!

Useisiin pekonia sisältäviin ruokiin voi soveltaa samaa perustrikkiä: pekoni paistetaan ihan alkajaisiksi - rasvaisuudestaan riippuen jopa kuivalla pannulla. Kun loput raaka-aineet sitten käristetään pekonista irronneessa rasvassa, niihin tarttuu normaalia voi- tai öljypaistoa muhevampi maku. Kannattaa kokeilla mm. pataruokiin.

2 Comments:

At 27/4/06 18:09, Blogger Cane said...

Tulipa teidän innoittaminanne kokattua ensimmäistä kertaa varmaan tänä vuonna. Ihan hyvää tuli, vaikka kesäkurpitsan käsittely oli vähän ruosteessa... Mutta mikään ruoka, missä on pekonia, ei voi epäonnistua.

 
At 27/4/06 19:32, Blogger Rosmariini said...

Hauska kuulla, että onnistui. Kannattaa kurkistella muidenkin blogien pekonireseptejä, jos vaikka innostuisit uudelleenkin kokkaushommiin. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails