sunnuntaina, marraskuuta 13, 2005

Yösyömää

Pubikierroksen päätökseksi maistuu usein purtava. Tai usein purtava maistuisi jo pubissakin, mutta Suomessa baarit ovat yleensä sen verran pöhköjä, ettei niistä saa sapuskaa. Niin tai no, saahan Oulussa ainakin Oluthuone Leskisestä toasteja (joskaan itse en saanut, kun kerran tilasin), ja samoin Wingeristä vaikka mitä makoisaa syötävää. Lisäksi tilannetta on parantanut herkullisilla leivillään ja muilla annoksillaan Kauppurienkadulla toimiva sporttibaari AC Willisika, jossa ei tosin näin antipenkkiurheilijana tule juurikaan käytyä.

Minun on näköjään äärimmäisen vaikea pysyä asiassa. Olin siis postauksen alussa jo poistumassa pubista. Asia on nyt nähkääs niin, että pastanjauhajat laittavat ruokaa toisinaan myös öiseen aikaan. Aamuöinen pizzajonossa seisoskelu keskenään riitaa haastavien känniääliöiden keskellä latistaa tehokkaasti mukavan illanviettomeiningin, mutta onneksi pizza/grillisapuska/kebab-henkiselle yösyömälle on olemassa myös vaihtoehtoja.

Aluksi kannattaa käydä huutamassa huutokaupasta kokkausintoinen mies. Minä olen sen jo tehnyt, joten voin hypätä tämän vaiheen yli. Mies on erinomaisen kätevä myös baarista kotiuduttaessa, sillä hänet voi opastaa keittiön suuntaan samalla kun nainen voi itse hieman tointua illan rasituksista sohvan pohjalla. Tämä järjestely koituu myös miehen eduksi, sillä kylläinen ja levännyt vaimo on aina parempaa seuraa kuin nuutunut ja nälkäkinkeröinen naisihminen.

Kokkausjärjestelyjä voi tehdä kotiin saapumista silmälläpitäen jo etukäteenkin. Tällä kertaa ilahdutin itseäni ja toivon mukaan myös Pippurimyllyä Santun ystävällisesti linkittämällä Bruschetta di pomodori alla habanero -herkulla, joka ei ollut pastanjauhajien näkökulmasta ollenkaan perverssiä syötävää. Olen tomaattipakkomielteisenä bruschetta-ihmisenä ehkä hivenen jäävi arvostelmaan kyseisen sapuskan maittavuutta, mutta pakkohan noista aineksista on objektiivisestikin ajateltuna tulla herkullinen lopputulos. Kuten tulikin. Alustana parilapannulla paahdettua rosmariinileipää.

Lopuksi on vielä pakko huomauttaa, että chilin paahtamisesta kaasuliekillä tulee keittiöön jumalainen tuoksu vähän samaan tapaan kuin kirjassakin todetaan.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails