lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Shai korma -kanaa

Pariisissa asuva Maurelita osallistui reseptikilpailuumme kiinnostavalla Shai korma -ohjeella, jota kaikkien intialaishenkisestä kokkauksesta kiinnostuneiden kannattaa kokeilla.

Pastanjauhajilla oli sapuskaan sopivasti raaka-aineita saapuvilla, kun tuoretta inkivääriäkin tuli hankittua pari päivää sitten kokattuun kanakeittoon. Shai korma ei vaadi kovin ihmeellisiä järjestelyjä - kunhan vaan muistaa laittaa lihapalat etukäteen jugurttiin tekeytymään, niin pilkkomisiin sun muihin ei tarvitse varata juurikaan aikaa. Toki pannun kanssa häärääminen sekä ruuan hautuminen kestää hetkosen, mutta hyvää kannattaa tietenkin odottaa.

Reseptin maustemäärä on taas melkoinen - ja monet mausteista ovat semmoisia, joita suomalaiset ovat tottuneet maistelemaan ennemminkin joulun ajan leivonnaisissa kuin lämpimissä ruuissa. Itsekin säikähdin alkuvaiheessa ruokaa maisteltuani, että olin tullut hurauttaneeksi mausteita sapuskaan hieman liikaa. Mutta ei hätää - jugurttisten lihapalojen sekä kerman kippaaminen joukkoon miedonsi meininkiä jossain määrin, ja soosiin yhdistetty riisi lievensi makuja vielä omalta osaltaan. Joten mausteita voi alkuvaiheessa laittaa ihan reilusti, koska lopputulos ei kuitenkaan ole yhtä tujakka.

Valmistunut annos näytti tältä ja hyvin maistui - totta kai! Maku toi mieleen Lontoossa reilu vuosi sitten aterioimamme intialaiset sapuskat. Lisäksi ruuan rakenne oli sopivasti currymainen, joten eiköhän kokkaus liene ihan onnistunut.

5 Comments:

At 26/11/05 18:13, Anonymous Nimetön said...

Käytetäänkö tuohon oikeasti kuminaa vai juustokuminaa, eli jeeraa? Noilla kahdella tuotteellahan on aika iso ero...

 
At 27/11/05 00:28, Blogger Rosmariini said...

Itse laitoin ainakin juustokuminaa. Istuu sapuskaan paremmin.

 
At 4/12/05 17:34, Anonymous Nimetön said...

Vähän jälkijunassa kahlailin katsomaan kilpailun tuotoksia ja ilahduin nähdessäni oman reseptini koepenkissä !

Juu, jeeraa se on, unohtui mainita tarkemmin - Ranskassa kun jauhettua kuminaa on vain yhtä sorttia taviskaupoissa...

Ihana saitti, printtailen reseptejä hiki hatussa ja vesi kielellä !

=P

 
At 4/12/05 21:44, Blogger Rosmariini said...

Kiitosta vaan jeeraselvennyksestä - ja samoin tietenkin hyvästä kilpailureseptistä ja kivasta palautteesta! :) Hauskaa, että Pastanjauhannalla on innokas lukija Pariisissakin.

 
At 22/10/07 13:18, Blogger Maurelita said...

Hep, tulin kommentoimaan tänne kun sivuilleni tulee vieläkin trafiikkia teidän linkityksenne ansiosta !

Blogini on muuttanut (entinen sai purkutuomion, snif) osoitteeseen www.maurelita.com ja laitoin juuri suositun shai korma -reseptin tänne :

http://www.maurelita.com/2007/10/shai-korma--lam.html

Mausteiset terveiset Pariisista ! =)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails