perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Ahvenfileitä kera röstiperunoiden

Mennäänpä taas interblogistisiin tunnelmiin. Eli luvassa on jälleen kerran bloggaajan kokkaus - sen samaisen Kukkiksen, joka tarjoili meille herkkupyttistä vähän aikaa sitten. Tämä ahvensapuska on hänen bravuurinsa ja näin se tehdään:
Varaa neljälle hengelle 600 g ahvenfileitä. Poista fileistä keskiruoto ja asettele ne uunipellille. Mausta mustapippurilla. Pilko n. 150 g siitakesieniä pieniksi kuutioiksi. Sekoita sienisilppuun desin verran murskattuja kapriksia, purkillinen smetanaa, puoli desiä raastettua parmesaania sekä silputtua ruohosipulia ja persiljaa. Yrttejä saa olla yhteensä vajaa desi. Lopuksi kaikkein tärkein: lisää sienitahnaan 2-3 ruokalusikallista karkeaa dijon-sinappia. Peitä kalafileet tahnalla ja grillaa 225-asteisen uunin yläosassa 5-10 minuuttia. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi röstiperunat ja vihreä salaatti.
Kahden hengen nälkäinen pastanjauhajaraatimme sisäisti kala-annoksensa hyvinkin mielellään. Ahvenfileet ovat nousseet reseptikilpailun myötä uudeksi suursuosikiksemme, joten oli kiinnostava päästä kokkaamaan niitä nyt ihan uudella tavalla. Sienet maistuivat sapuskasta mukavasti läpi, ja kapris toi annokseen kaivattua kirpeyttä. Lisäksi ruoka tarjosi runsaasti silmäniloa. Sopii hyvin juhlavampiinkin tilanteisiin.

Jos joku kaipailee ohjetta röstiperunoille, niin semmoinen löytyy - mistäs muualta kuin täältä. Röstiperunat ovat varsin herkullisia jo sinälläänkin. Ainakin muinaisessa opiskelijaruokalassani ne muodostivat kasvislounaiden joukossa ihan oman ohjelmanumeronsa. Me panimme pannuumme tällä kertaa Oolannin pakastamia röstejä. Ihan hyvin menivät alas nekin.

4 Comments:

At 27/11/05 16:49, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ohjeen jakamisesta! Oli aivan valtavan hyvää, nopeaa ja helppotekoista.
Smetanaa ei ikävä kyllä näillä leveysasteilla tunneta, joten sen virkaa sai toimittaa tavallinen hapankerma. Voin kuvitella, että smetana toisi vielä lisää makua, joten pitänee testata joskus uudelleen, kun sitä on käytettävissä.
Luksusruokaa ahven on täällä päin hintansakin puolesta, kilohinta on jossain 30€ kieppeillä...

 
At 27/11/05 17:04, Blogger Rosmariini said...

Totta, nämä ahvenet olivat ihan parasta. Käsittämättömän hyvää käsittämättömän vähällä vaivalla. Näitä syödään meillä takuulla vielä moneen kertaan.

Kiitokset vaan Kukkikselle ohjeesta!

 
At 22/4/06 15:39, Anonymous Anonyymi said...

Saatiin lankomieheltä ahvenfileitä ja kokeiltiin sitten tätä reseptiä. Oli kyllä hyvää, joskin meillä kala ei tainnut kypsentyä aivan tarpeeksi. Kalaa oli uunivuoan pohjalla vain n. 300g ja se peittyi aikalailla tuohon sienihöystöön, joten se ei päässyt grillaantumaan kunnolla. Olisi pitänyt kai vähentää höystön määrää tai paistaa kaloja ensin pannussa.. Kapris maistui ruuassa voimakkaasti ja toi siihen mukavasti pirtsakkuutta. Harvemmin tulee laitettua muuta kalaa kuin lohta, joten olihan tämä vaihtelua.

 
At 23/4/06 15:04, Blogger Rosmariini said...

Jos saatte ahvenfileitä kokkailuihin vastaisuudessakin, niin kannattaa kokeilla myös tänään (23.4.) julkaisemaamme ahvenfileitä dijon-kermakastikkeessa. Siinä ahvenfileet paistetaan pannulla, joten niiden kypsyyttä pääsee paremmin säätämään.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails