keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

"Miten leipä voi olla näin hyvää?"

Bruschettat ovat mielestämme paras tapa tarjoilla leipää satunnaisille vierailijoille (sandwicheja askartelemme myös aika usein, mutta niistä joskus toiste lisää). Nämä leivät ovat taas sarjassamme "käsittämättömän hyvää ruokaa tosi vähällä vaivalla".

Bruschettoihin tarvitset periaatteessa vain:
maalaisleipää (tai muuta hyvää vaaleaa leipää)
oliiviöljyä
valkosipulinkynsiä
suolaa
pippuria

Leipäviipaleet paahdetaan (mieluiten parilapannussa), minkä jälkeen niiden pintaan hangataan puolikasta valkosipulinkynttä. Sitten lorutetaan päälle ohut kerros oliiviöljyä, ja lopuksi rouhitaan päälle vielä mustapippuria ja suolaa.

Itse syömme bruschettat yleensä ihan noin perusmuodossaan, mutta niiden päälle voi toki mainiosti sommitella monipuolisempiakin täytteitä, esim. sesonkiin sopivaa paistinpannulla hurautettua sienimössöä.
Itse laittaisimme mieluiten tuoretta basilikaa, mozzarellaa ja - jotta saadaan tomaatti sotkettua tähänkin ruokaan - tomaattikuutioita, joihin on lisätty suolaa, pippuria, tiraus viinietikkaa, oreganoa ja ehkä myös persiljaa tai pieneksi pilkottua tuoretta chiliä. (Tomaatista kannattaa poistaa ensin siemenet.)

Bruschettoihin tiivistyy se, mitä italialainen ruoka on parhaimmillaan: hyviä perusmakuja ja reilua meininkiä. Bruschettoja saa Suomen ketjupaikoista ainakin Rossosta, mutta siellä ne ovat jotenkin tukevampia ja pizzamaisempia kuin itse tekemämme.

2 Comments:

At 12/10/05 14:43, Anonymous Anonyymi said...

Taas kuola valuu suusta, muistellessani kotona Italiassa tekemiäni bruschettoja (lausutaan muuten sitten brusketta. Täällä häiritsee se, että lähikauppojen tomaatit ovat niin saamarin kurjia.

Minun lempparini on tuon tomaattiklassikon ohella tonnikala-kapris (kunnollisesta italialaisesta tonnikalan vaaleasta vatsapuolesta) ja mortadellaviritys.

 
At 12/10/05 15:50, Blogger Rosmariini said...

Suomesta saatavat tomaatit ovat kyllä kamalaa vetistä höttöä, mutta kun on kehittänyt itselleen ylitsepääsemättömän tomaattiaddiktion, niin pitää tyytyä siihen mitä saa. :-/

Milloinkahan sitä mahtaisi päästä seuraavan kerran ruokamatkalle Italiaan... Olisi kiva saada kunnon jäätelöäkin pitkästä aikaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails