perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Enkun-tuliaisen kimpussa

Aina on hauskaa maistella paikallisia erikoisuuksia. Etenkin silloin, jos tuotteen taustalla on kaikkien tuotemerkkien äiti Heinz (muistakaa, että nyt on äänessä ketsupin suurkuluttaja).

Tämä Sticky Toffee Sponge Pudding -niminen tuote kulkeutui pienperheeseemme elokuussa täpötäyteen pakatun matkalaukun kätköistä. En voi väittää pudding-tuntemukseni olevan kovin vahva, mutta kyseessä mahtaa olla hyvinkin perinteinen englantilainen jälkiruoka. Säilyketölkkifriikkinä en raskinut heti tietenkään korkata tätä talouteemme putkahtanutta uudenuutukaista tuotetta (mainittakoon sivuhuomautuksena, että samaan aikaan kun naiset yleensä tykkäävät shopata vaatteita, minä nautin säilyketölkkihyllyjen välissä kiertämisestä), mutta nyt se on tehty, ja on aika jakaa kokemukset kanssanne.

Säilykepurkin kätköistä paljastui jotain, mikä muistutti ensi näkemältä hieman koiranruokaa, mutta sulloimme ruskean keon urheasti mikroon puoleksitoista minuutiksi. Mikrossa tuote oli muuttunut huomattavasti kakkumaisemmaksi, minkä jälkeen uskaltauduimmekin lusikoinemme sen kimmppuun. Pudding-kakku osoittautui kiintoisaksi kokemukseksi, joskin muutaman lusikallisen jälkeen melkoisen äkkimakeaksi. Pippurimyllyn kommentin mukaan kakku muistutti hieman Arnold's Donutsin kuorrutettuja muffinsseja, jotka ovat perheemme mieseläjän suurta herkkua. Joten ei alkuhämmennyksestä huolimatta ollenkaan hullumpi kokemus! (Enpä olisi arvannut vielä vuosi sitten, että säilykepurkeissa myydään tuommoisiakin juttuja.)

Terkkuja vaan sinne pubien ja pekoniaamiaisten luvattuun maahan! Pitää laajentaa englantilaisten jälkiruokien tuntemusta vastaisuudessa entisestään, kun nyt saatiin harrastus hyvään alkuun.

(Ja nyt me ei sitten saada enää varmasti ruokatuliaisia mistään, jos heti kuitenkin kirjoitamme niistä nettiin.) :)

5 Comments:

At 15/10/05 18:35, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Tuota herkkua saa muuten Suomestakin. Behnfords:ilta saa tuota, sekä toista britti klassikkoa Spotted Dick:iä, samoin Heinz:in tekemänä.

Muutenkin suositeltava kauppa, etenkin tekivät kulttuuriteon ja ottivat Tabasco Chipotlen valikoimiinsa!

 
At 15/10/05 19:37, Blogger Rosmariini said...

Haa, kiitti tiedosta! Pitääpä käydä seuraavalla Helsingin-reissulla tuolla Behnford'silla ostoksilla. :)

Kävin kurkkaamassa chili-sivujasi, hienoja kuvia. Ja hauska saada uusia chili-reseptejä, kun meillä on just uusi sato valmistunut.

Pitääpä etsiä tuolta Infernosta tietoa, miten saisin chilit pärjäämään talven yli. Viime talvena kasveille kävi vähän kalpaten, kun ei hoksattu järjestää niille lisävaloa.

 
At 13/12/05 14:57, Blogger Samuli said...

Behnfordsista sen verran, että osa tuotteista on ihan ko. liikkeelle uniikkeja (siis Suomessa), mutta osaa saa taas muualtakin ja Behnfordsin hinnat ovat kyllä kovat. Eli jos aikoo kierrellä muissakin erikoiskaupoissa Helsingissä, voi löytää samoja (tai vastaavia) tuotteita edullisemminkin.

 
At 13/12/05 19:00, Blogger Rosmariini said...

No johan oli hakusessa tämä kommentti, kun oli jo vajonnut niin kauas koko postaus. (Kommenteista saa siis sähköpostiin halutessaan tiedonannon.)

Behnfordsilla tulikin jo käytyä kun piipahdettiin Helsingissä pari viikkoa sitten. Ihan hauska puotihan se oli. Tuotteiden hintavuus selittynee ainakin osittain keskeisellä sijainnilla. Yllättävän hyvälle paikalle olivat enkkuherkkukauppansa pykänneet. :)

 
At 7/6/09 02:49, Blogger Annimaria said...

Täällä purkkiruuan luvatussa maassa myydään muuten myös täydellisiä englantilaisia aamiaisia purkissa. Eli siis kaikki makkarat pekonit, pavut, tomaatit sun muut kauniisti sulassa sovussa samassa purkissa. En ole kokeillut, kun kuulostaa aika ällöltä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails